Kis ember - hát itt a vége!

Ők is megérdemlik, mert "szétdolgozták" magukat! Spór van mi?

Ahol nincs megszorítás: húszmilliós jutalmakat vittek haza az állami cégvezetők

Boldogan, gazdagon nézhetnek az új esztendő elé az állami cégek vezetői: többük munkáját is 20 millió forint körüli prémiummal hálálta meg munkáltatójuk.
Az állami vállalatok internetes oldalán közzéteszik az igazgatók fizetési adatait. Ezekből kiderül, hogy munkaszerződésük szerint egész éves fizetésük 40-80 százalékával megegyező prémiumot kapnak. Mivel a cégvezetők havonta milliókat keresnek, éves prémiumuk a 20 millió forintot is meghaladhatja. A munkavállalók többsége által elképzelhetetlen összegért az igazgatók dolga mindössze annyi, hogy elvégezzék a munkájukat.
A Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgatója, Baranyay László a csúcstartó: havi 2 millió forintos fizetése mellett 23 milliót kap. Éves bérének, azaz 24 millió forintnak a 80 százaléka, vagyis 19,2 millió forint prémiumként jár neki. Egyéb juttatásként még 4 millió forintot kap a fizetésén felül.

Majdnem ennyi extra pénzt, 19,2 millió forintot vehet fel Szarvas Ferenc, a MÁV és Geszti László, a Magyar Posta vezérigazgatója. Szerényebben ismerik el a Fővárosi Vízművek vezérigazgatójának munkáját: Keszler Ferencnek be kell érnie 15,8 millió forint prémiummal. A Budapesti Közlekedési Központ vezére, Vitézy Dávidka fele ennyit, 7,6 millió forintot költhet vazelinre. Ennél 200 ezer forinttal kevesebb jár a Fővárosi Csatornázási Művek vezetőjének. A budapesti strandokat és gyógyfürdőket üzemeltető BGYH vezérigazgatójának, az egykori MDF-s képviselő Szőke Lászlónak pedig be kell érnie 6,4 millió forint prémiummal.

A Blikk szerette volna megtudni a jutalmazott igazgatóktól, mit kellett teljesíteniük a magas jutalmakért, és nem érzik-e irreálisnak a hazai viszonyok között ezt a prémiumot, de sehol nem kaptak kimerítő feleletet.
- Baranyay László elnök-vezérigazgató úrnak nem áll módjában sürgősen válaszolni, van ugyanis számos más, nem kevésbé fontos és sürgős feladata - ezt közölte Nyiri János, a Magyar Fejlesztési Bank szóvivője, akit a prémiumban csúcstartó bankvezérről kérdeztek. Arra viszont felhívta a figyelmet, hogy az MFB elnök-vezérigazgatója „egy személyben látja el mindazon feladatokat, amelyeket 2002–2009 közt három fő, 2009-ben és 2010-ben pedig két fő látott el. Az elnök-vezérigazgatói feladatok ellátásért elődei havi bérének körülbelül az 57 százalékát kapja."
A legkevesebb prémiummal vigasztalódó Szőke László, a budapesti fürdővállalat vezére a megkeresésre saját tevékenységét méltatva azt üzente, a fürdővállalat eredménye idén 700 millió forinttal javult, és épp ebből fizették ki az előző évi prémiumokat, a jutalmakat pedig a főváros hagyja jóvá.

" Takarékosék" újabb húzása - "szegény" titkolózó ügyészek.

200%-os és 700 ezres "pulykapénz" az ügyészeknek - szolgálati titokká nyilvánítva.

Anyagiakban nem szűkölködtek az ügyészség munkatársai az elmúlt esztendőben, több milliárd forintos jutalommal hálálták meg munkájukat – természetesen közpénzből.

Az "új ország" vezetője és az "új ország" legfőbb ügyésze - megint takarékoskodnak
Az extra pénz egész évben szépen csordogált bankszámláikra. Az év első 9 hónapjában 3,3 milliárd forint jutalmat és prémiumot kapott a mintegy 3800 ügyészségi dolgozó.
Internetes oldalukról kiderül, hogy a legtöbb jutalmat júliustól szeptember végéig osztogatták, összesen 1,6 milliárd forintot. Ez egyébként több mint fele az erre az időszakra eső szokásos fizetéseknek. Az esztendő első hat hónapjában 1,7 milliárd jutott prémiumra.
Az év végére sem maradtak jutalom nélkül az ügyészségi dolgozók: átlagosan havi fizetésük 124 százalékát tehették a karácsonyfa alá, de például a fővárosi főügyészségen 200 százalékos volt a pulykapénz.
– Valaki csak 300 ezret kapott, de tudok 700 ezer forintos év végi jutalomról is. Nem volt szabad beszélnünk róla, mert szolgálati titokká nyilvánították a prémiumot – fogalmazott az ügyészség egyik neve elhallgatását kérő munkatársa.
A Blikk megkereste a Legfőbb Ügyészséget, mire föl van ilyen jó dolguk az ügyészeknek a válság évében, amikor máshol örülhetnek a dolgozók, ha a fizetésüket megkapják. A sajtóiroda válaszából kiderült, hogy "mindenki megdolgozott az év végi prémiumért".
– Az ügyészség több feladatot kapott, így 168 új fogalmazót kellett felvenni. Ők az első hónapokban teljes értékű ügyészi munkát nem tudnak végezni. Az állomány ezért jelentős többletfeladatokat látott el, ezért fizettük ki az év végi jutalmakat – magyarázta Széplaki-Nagy Gábor, a sajtóosztály munkatársa.
Az év végi osztogatással együtt a 4,5-5 milliárd forintot is elérhette a 2011-ben kifizetett többletpénz. évente 3-3,7 milliárd forintot tesznek ki a nem rendszeres juttatások. Vagyis egy negyedévre nagyjából átlag 1-1,2 milliárd forint jutalom jutott. A karácsonyi plusz pénz is 1-1,2 milliárd forint lehetett.

Erre szokták mondani, ehhez

Erre szokták mondani, ehhez pofa kell ! Meg egy gátlástalan rezsim, aki a mai helyzetben, amikor hosszú tömött sorok állnak egy tál ételért, éhező emberek tömege kukákból guberálja napi ennivalóját, a kiváltságosok erre fittyet hányva maguknak osszák a néptől elvett (ellopott) vagyont ! Ezek után, kilesz az a keményfiú aki kimer állni és nyilvánosan elmagyarázza ez miért történhet meg most, amikor már csak a fejünk búbja látszik az adósságból !

Amikor a hernyóból lepke lett:

Mikor a hernyóból lepke lett,
kérkedve repkedett,
hogy a fényben keringve mind tovább
csillogtassa hímporát.

A derék kutyának
képére mégis kiült az utálat.
- Villogj csak fent, te szép féreg;
Ettől nem lesz nagyobb az értéked!

Hernyó maradsz, bár fent keringsz.
Tudod nem a szárny szab itt mértéket,
hanem a gerinc.

JÓZSEF

JÓZSEF ATTILA

Favágó

Vágom a fát hűvös halomba,
fényesül a görcse sikongva,
zúzmara hull szárnyas hajamra,
csiklándani benyúl nyakamba -
bársonyon futnak perceim.

Fönn, fönn a fagy baltája villog,
szikrádzik föld, ég, szem, a homlok,
hajnal suhint, forgács-fény röppen -
amott is vág egy s dörmög közben:
tövit töröm s a gallya jut.

- Ejh, döntsd a tőkét, ne siránkozz,
ne szisszenj minden kis szilánkhoz!
Ha odasujtsz körül a sorshoz,
az úri pusztaság rikoltoz -
a széles fejsze mosolyog.

" Itt az idő" ez lehet az " új irány!" Más nincs, vagy lassan megdöglesz az "úri pusztaságtól!"

Új évi köszöntőében

Új évi köszöntőében írja Magyarország Miniszterelnöke !
„ Másfél évvel ezelőtt a példátlan összefogás kapcsán összekapaszkodtunk, és közösen kijavítottuk azokat a hibákat, amelyektől szenvedtünk az elmúlt évek során” ! „ Sokat dolgoztunk, ennek eredménye lett, hogy a 2011 év Magyarország megújulásának éve lett ”! „ Majd azt kívánja, hogy a 2012 év mindannyiunk számára a remény éve legyen, és a jóistent kéri, hogy hazánkat, családunkat, otthonainkat őrizze meg biztonságban”! Idáig a köszöntő ! Nemes és figyelemreméltó kívánságok amelyeket egy ország vezetője népének kívánhat egy új esztendő küszöbén ! Mivel országának, népének sorsa jelen pillanatban a kezében van, így első sorban Ő az aki tehet annak érdekében, hogy a jókívánságok teljesüljenek, ehhez segítségére lehet az államférfihoz méltó bölcsessége. Sajnos azt kell látni, ez a képesség a másfél év alatt inkább a negatívumokban öltött testet, azt kell hinni nála ez nem létező adottság ! Az is furcsa, mára a korábbi derűlátása az ország jövőjével kapcsolatban ennyire megváltozott, hogy a biztonság veszélyét vizionálja . Ha van valami ami biztonságunkat fenyegeti, akkor csak az lehet, hogy saját magunkkal és mindenki mással folyamatos harcot vívunk ! Forradalmi harcban állunk a pénzvilággal, szembemegyünk a kipróbált, bejáratott gazdaságpolitikával, diktálni akarunk kicsi termetűnk ellenére a nagyoknak . Az igazi veszély azonban, amit számításon kívül hagynak, jelenleg a 2/3 közreműködésével, egy önkényuralmi hatalom kiépítése zajlik, már látszanak komoly jelei a sokáig nem tartható elégedetlenségnek , amelyeket a külföldi támadások felerősítenek, ez a megmozdulás lesz ami véget vethet a kalandorok uralmának ! Ez már nemcsak a körülöttük lévő levegőben érezhető, hanem kapkodó bizonytalanságukban is kitapintható ! Ezt a Helyzetet kéne elkerülni !

"Forradalmárék" fosnak, mint a Csáky kutyája:

Újévi gigaseggszáj: visszaépül a Kossuth téri kordon.
Hírszerző.

A Kossuth téri kordon az országot kifosztó és leromboló hatalmat védte a néptől - mondta Orbán Viktor 2010 áprilisában.

Hányszor elmondta a Fidesz a Gyurcsány-kormány idején, hogy a parlament köré épített kordon a kormány gyávaságának a jele, akik elzárkóznak a néptől, mert félnek tőle. A kordon a fideszes retorikában az elcseszett gyurcsányizmus kulcsszimbóluma volt. És nem csak mondták, de a Fidesz képviselőcsoportja 2007 február 2-án le is bontotta a kordont, egy jogszerűtlen lépéssel szembeni jogos akcióként indokolva lépésüket. És azt is hányszor elmondták a kormányváltás után, hogy bezzeg most már nincs kordon, október 23-án is "ünnep kordonok nélkül" zajlott. Orbán Viktor a 2010-es választások előtt, a budapesti Syma-csarnokban tartott kampányzárón azt mondta, azért kellettek a kordonok a parlament köré, hogy a hatalom birtokosai a polgároktól nem zavartatva foszthassák ki és rombolhassák le az országot.

Most viszont a következő olvasható a rendőrség honlapján: "A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 46. § alapján elrendelem az Országházat (Budapest, V. kerület Kossuth Lajos tér 1-3.) érintően 2012. január hónap 01. nap 00.00 órától a szükséges ideig, de legkésőbb 2012. március 31. nap 24.00 óráig az északi behajtónál, a Széchenyi rakpart-Kossuth Lajos tér sarkától a Magyar Köztársaság lobogójának talapzatáig a lánckordon vonalában, onnan a virágládák vonalában az '56-os emlékhelyig, onnan a déli kovácsoltvas kerítésig a lánckordon vonalában, továbbá a Duna- parti oldalon a déli- és az északi trapézlépcső közötti területen a lánckordon vonala által határolt terület lezárását." Aláíró Dobozi József rendőr vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos.

Vagyis visszaépül a kordon, méghozzá pontosan a gyurcsányi kordon helyére (a 2006-os tüntetők táborának felszámolása után kezdetben szinte az egész Kossuth teret lezárták, majd hátrébb vonták kerítést a mostani utasítással megegyező vonalba). Kíváncsian várjuk a Szijjártó - Selmeczi - Giró-Szász - Lázár szupergroup magyarázatát arra nézvést, hogy ez a kordon mitől más, mint a gyáva, hatalmát a néptől féltő gyurcsányi vaskerítés.

Csak várjál a válaszokat megkapod !!!

Szijjártó Szófosó Pétertől -Selmeczi Nyugdíjpénztárat Eltüntető Gabriellától -Giró-Szász Kétszer Háromszor Meggondolom Andrástól
és Lázár- A8 AUDI -Lézert-és Országot Blokkoló Jánostól !

Én ,hogy látom !

Az országban folyó eseményeket nem kommunikálják tisztességesen az állampolgárok felé ,
ezáltal félelemben és bizonytalanságban tartják ezáltal őket !Azt szeretném tudni ,hogy
az illetékesek vajon kinek tartoznak beszámolási kötelezettséggel ? Véleményem szerint
azoknak a polgároknak ,akik által bekerültek a Magyar Parlamentbe !Úgy gondolom ,nagyon
nincs ez jól ,ahogyan kezelnek bennünket és iszonytatóan nagy az elégedetlenség !
Szomorú ,ha nem vennék észre ,mert azt látom nem sok kell ahhoz ,hogy a szikra lángra
lobbanjon !Álljon már ki a nyilvánosság elé a Miniszter Elnök és magyarázza el legyen
szíves ,hogy mit miért csinál ! Azért van a Magyar Televízió ,hogy adjanak tájékoztatást
és ne csupán a rádióban nyilatkozzon ,amelynek a hallgatottsága egyenlő a nullával !
Merjen szembenézni a választóival és mondja el az intézkedéseik lényegét a tisztánlátás
érdekében ,legalább egy héten egyszer ,mert ahogy a dakota közmondás is mondja a vak lótól
ne várjuk azt ,hogy lássa a célszalagot !!!

Jól látod ! Teljesen

Jól látod !
Teljesen igazat írsz! Hidd el nagyon is tudatosan adja nyilatkozatait a rádióból, mégpedig azért mert ott nem kell mutatni az arcát ! Ha a TV nyilvánossága előtt tenné ezt, a temérdek hazugsága után, és amit a Magyar nép ellen mostani kormányzása alatt tett, ha egyáltalán van önérzete, szembe kellene köpnie magát! A nyilvánosság kerülésével álcázza, hogy a kaján, gúnyos mosolya helyett, a gyötrelem látható a képén. A forradalmár a hetyke kis legény már csak láthatatlanul, levelezés útján fordul a néphez, ugyan erre kényszerül külföldi volt partnereivel is, mert valószínű , hogy kényelmetlen a szemükbe nézni ! Ez már azért is kellemetlen, mert Ő maga is tudja , a fészekbe rondított, ott ahol nemrég még soros elnök volt, és idehaza ahol a rászavazók többsége nagy reményeket táplált iránta . Mit látunk most? Egy gondokba fuldokló ember magányos vívódását, aki nem látja a kivezető utat a maga csinálta összevisszaságból, és érzi mostanra az is elszállt ami az utolsókig kitart, a remény !

Hillary Clinton levele a" csodagyerekhez":

"A június 30-i magyarországi látogatásom idején lezajlott beszélgetésünk nyomán írok most. Mint azt akkor elmondtam, országaink között szoros a kapcsolat, mivel NATO-szövetségesek, gazdasági partnerek és barátok vagyunk. NATO-szövetségesekként mindketten elkötelezettek vagyunk a transzatlanti közösség és egymás biztonságáért, ami abban is kifejeződik, hogy az amerikai és magyar katonák vállvetve harcolnak Afganisztánban, valamint Magyarország bátor tetteiben is, amikor ellátta az amerikai diplomáciai képviseletet is Líbiában. Országaink olyan közös értékekkel és elvekkel is rendelkeznek, amelyekre az elmúlt 20 évben közösen építkeztünk.
Ajánlott cikkek

Júniusi találkozónk során beszéltünk a magyar demokratikus intézmények megőrzéséről és arról, hogy biztosítani kell ezek további erősödését és növekedését. Kifejeztem aggodalmunkat a tervezett alkotmányos változásokkal kapcsolatban az ön országában, kiemelten kérve az igazságszolgáltatás függetlensége, a sajtószabadság és a kormány átláthatósága melletti valódi elkötelezettséget. Nagyra értékeltem azt, hogy akkor elkötelezettségét fejezte ki amellett, hogy Magyarország hű marad demokratikus hagyományaihoz és a személyes szabadságjogok védelméhez.
HIRDETÉS

Kounalakis nagykövet és mások a Külügyminisztériumban azóta is aggodalmukat fejezték ki, mindig a barátság szellemében, és bízva abban, hogy barátaink a magyar kormányban komolyan fogják venni építő jellegű megjegyzéseinket. Aggodalmaink jelentősek és megalapozottak. A sarkalatos törvények szövegének alapos vizsgálatára épülnek, valamint olyan nemzetközi, nagy tiszteletnek örvendő civil szervezetek elemzésén alapulnak, mint a Transparency International, a Riporterek Határok Nélkül, az EU Velencei Bizottsága, vallási szervezetek szövetségei, valamint független magyar társadalmi szervezetek. A közelmúltban aggodalmaink kifejezéséhez csatlakozott az Európai Bizottság Igazsági, Alapjogi és Polgárjogi alelnöke, valamint az EU Pénzügyi Bizottságának hivatala is. Ennél is frissebb fejlemény, mint értesültem, hogy a magyar Alkotmánybíróság néhány sarkalatos törvény bizonyos pontjait alkotmányellenesnek ítélte.

Két hét van Magyarország új Alaptörvénye és számos hozzá kapcsolódó, fontos sarkalatos törvény hatályba lépéséig. Sajnálom, hogy a párbeszéd a magyar és az amerikai kormány között, a kormányunk és a fent említett más konstruktív csoportok építő jellegű észrevételei nem vezettek a törvények alapos újragondolásához. Bár teljes mértékben tiszteletben tartom a magyarok jogát arra, hogy Magyarország számára törvényeket alkossanak, a magam részéről mégis csak sürgetném, hogy fontolja meg a következményeit annak, hogy ha az említett törvények a jövő hónapban változás nélkül lépnek hatályba.

Például, mint azt az Európai Bizottság megjegyezte, az új bírósági szabályozás a bírósági szervezet elnökének kezébe összpontosítja a hatalmat. Véleményünk szerint ez a szabályozás a bírói függetlenséget őrző nagyon fontos fékeket és ellensúlyokat iktat ki a rendszerből. Sok elemző véli úgy, hogy a valódi bírói függetlenség érdekében a Országos Igazságszolgáltatási Tanácsnak kellene adni a bírók kinevezésének és előléptetésének jogát.

Az Egyesült Államok kormányát az is mélységesen aggasztja, hogy nem változtattak az egyházügyi törvényen. Külső megfigyelők véleménye, hogy ellehetetlenítő módon nehézkesek az egyházak és a vallások elismerésének szabályai, az pedig, hogy mindehhez kétharmados parlamenti jóváhagyás is szükséges, indokolatlanul átpolitizálja az alapvető emberi jogokat övező döntéseket. Ami a médiatörvényt illeti, osztjuk az EBESZ, a Freedom House és egy közelmúltbeli nemzetközi sajtó-szakértői akciócsoport aggodalmait, miszerint a törvény túlságosan sok hatalmat koncentrál egy politikai alapon kinevezett Médiatanács kezében. Az, hogy nem újították meg egy népszerű beszélgetős rádiócsatorna engedélyét, komoly aggályokat vet fel azzal a kötelezettségvállalással kapcsolatban, hogy biztosítják a média sokszínűségét.

Ismét nyomatékosan arra kérem Önt, hogy úgy vezesse át Magyarországot a fontos reformokat eredményező törvények általi változásokon, hogy közben megőrzik az egyéni szabadságjogokat és a szükséges fékek és ellensúlyok rendszerét. Remélem, hogy a kormánya úgy viszi át e változásokat a parlamenten, hogy mindeközben az egész világ előtt igazolja, hogy Magyarország elkötelezettsége a demokratikus értékek és az egyéni szabadságjogok iránt szilárdabb, mint valaha.

Szívélyes üdvözlettel:"

Egy kis közgazdaságtan "ala Fidesz "

Levágják a birkát és így akarnak GYAPJÚ NAGYHATALOM lenni !!! Salnos ,de már a vágóhidon vagyunk és enni sem kapunk !!!
Perceink vannak hátra !!!

A Bölcs Vezér gyenge pontjai:

Orbán Achilles-sarka, avagy a nyomor halálraítéltjei.

Az életpálya-modellek után itt az ideje, hogy megismerjük a magyar halálpálya-modelleket is, mert akkor nem fordulhat elő, hogy a mélyszegénység tömeges megjelenése, megszokottól eltérő látványa valósággal sokkolja a budapestieket és a világhálón szörfözőket.

December 24-én, délidőben, Budapest szívében, a Blaha Lujza tértől a Rókus kórházig folyamatosan több ezren várakoztak türelmesen, hogy a krisnások jótékonysági akciója keretében egy tál meleg ételhez jussanak. Nagy többségük nem hajléktalan, koldus volt, hanem a tönkrement, lecsúszott középosztály tagja. Egész családok, anyukák gyerekekkel, nyugdíjasok, állásukat vesztett emberek reménykedtek az ünnepi falatokban.

A Belváros szívébe belemetsző 300 méteres tömött sor valóban döbbenetes látvány volt, de csak azoknak, akik eddig nem pillantottak bele a magyar valóság sötét bugyraiba, mert a hétköznapok drámái a legritkább esetben érik el a lakáj és kereskedelmi médiumok ingerküszöbét. A szociális nyomor mifelénk nem szenzáció, hacsak nem egy celeb nyugdíjáról, kilakoltatásáról, netán öngyilkosságáról van szó.

Lázár János igazsága: pusztuljon a gyenge

Születésem óta ismerem az alföldi nyomor és szegénység fokozatait, de csak akkor döbbentem meg először igazán, hova jutottunk, amikor 2009-ben arról olvastam egy eldugott hírt, hogy az egyik budapesti multicégnél egy 53 éves munkásasszony rosszul lett, s mire a mentő kiérkezett, meghalt. Utóbb kiderült, éhenhalt. Előzőleg önkormányzati lakásából a rezsitartozásai miatt kilakoltatták, egy ideig hajléktalanszállón élt, aztán albérletben lakott. Volt ugyan munkája, de hetvenezer forint körüli fizetéséből törlesztenie kellett a fennmaradt rezsitartozását (levontak 40 százalékot), az albérlet kifizetése után pedig a betevő falatra sem nagyon futotta neki. A történet nem kavarta fel az érzelmeket, ezért aztán a hasonló esetekkel nem is nagyon foglalkozott a média.

2010-ben viszont előkerült egy másik megrendítő történet, ami szintén elérte az ingerküszöböt. Egy nagymama még életében eladta a holttestét egy klinikának, hogy hiteltörlesztő gyermekeinek ne kelljen temetést rendeznie, mert nem lett volna rá pénzük. Példáját még sokan követték, de velük már nem foglalkozott a sajtó. A figyelem a megfagyott, kihűlt nyomorultakra terelődött, mert azon a télen már ötszáz ember halt meg a fűtetlen lakásában, illetve az utcán. Cinikus politikus ismerősöm persze tudta a választ: a kapitalizmust választottuk, a létharc pedig veszteségekkel jár. Vulgárisabban fogalmazva: pusztuljon a gyenge, hulljon a férgese. Ahogy Lázár János fogalmazott: „Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér.”

Idén aztán a fidesznyik szavait bőséggel igazolta az élet, mert már eddig is elképesztő, új halálnemeket produkált a nyomor. Volt, aki a lakása ablakából ugrott ki, amikor megjelentek a végrehajtók. Mások kétségbeesésükben, mielőtt végeznének magukkal, vagy megbolondulnának, előbb a gyermekeiket fojtják meg, mert nem képesek élelemmel, gyógyszerrel ellátni őket, ismét mások a férjük, a feleségük ellen fordulnak végsőkig feszített idegállapotukban. Nemrég például annak az 56 éves rokkant férfinek a tragédiája volt 15 perces szenzáció, aki a veszprémi nyugdíjbiztosítási igazgatóságon szúrta szíven magát, amikor megtudta, hogy jelentősen csökkenni fog a rokkantnyugdíja.

A szegénységgel kapcsolatos hírek háttere azonban még napjainkban sem érdekli a széles közvéleményt vagy a politikai táborok szimpatizánsait. A „gördülő éhségsztrájkot” folytató médiamunkások szinte minden percéről tudósítanak a blogok, a közösségi oldalak, de az éhező százezrek mindennapjairól, a nyomortelepek lakóiról szinte semmit sem tudunk. Pedig a hétköznapokban egyre gyakrabban sejlenek fel a készülő tragédiák, illetve egy szociális robbanás körvonalai. Ha valaki a helyszíneken konfrontálódik a valósággal, hamar talál példákat.

Ősszel, vidéki utam alkalmával betértem egy Budapest közeli plazába. Hétköznap délután két óra volt, s rajtam kívül csupán néhányan mászkáltak a gondolák között. Fizetéskor beszédbe elegyedtem a pénztárosnővel, s kérdeztem, miért nincs vevő az üzletben? „Óh, hát mifelénk már huszadika táján hóvége van. Addigra elfogy az emberek pénze.” Egy nappal később ugyanezt mondta egy pesti bevásárlóközpont pénztárosa is, aki vasárnap délután látványosan unatkozott a kasszában.

Mai Tiborcok: a szükség lopni kényszerít

A peremvidékeken, a hátrányos helyzetű régiókban, kistérségekben, falvakban, városokban ma már ennél is sokkal rosszabb a helyzet. A pénztelenség ott egész hónapos nincstelenséggel párosul. Nemrég jártam olyan városkában, ahol a főutcán a kínai bolt is kénytelen volt bezárni. Ahol a közalkalmazottak is borítékolni kénytelenek a hó elején beosztott pénzt: benzinre ötezer, kultúrára pedig nulla forint jut. Az utazás, az étterem vagy a szolgáltatások igénybe vétele már az ő esetükben sem kerül szóba, s ha jövőre az önkormányzatok bajba kerülnek (hiteltörlesztések, elvonások), akkor még rosszabb lesz a helyzet. A sárga csekkek, az adóságok már most is elviszik a jövedelmek nagyját, ami marad, az megy kajára, a gyerekekre, s néha valami ruhára, iskolaszerre, ajándékra.

A kis falvakban még ennél is sivárabb a helyzet. Sok helyen karácsony előtt már nincs disznóvágás, nincs komatál, eszem-iszom, vendégjárás István-János napkor. Lámpagyújtás után kihal a falu, mindenki visszahúzódik a vackára. Vadász ismerős mondja, hogy egyre több kóbor ebet lőnek ki a határban, mert a tulajdonosok - az ebadótól tartva - megszabadulnak tőlük. A mezőőr szerint orvvadászok lepték el a faluszéli erdőket, a gátőr naponta órákat tölt azzal, hogy az ártéren összeszedi a nyulakra, fácánokra kitett csapdákat. Korábban a rendőrök ugyan gyakran igazoltatták a mellékutakon felbukkanó autókat, kerékpárosokat, de mostanában ritkán látni őket. A csomagtartókon, csomagtartókban ezért bezsákolva zavartalanul visznek minden mozdíthatót, főleg a felfűrészelt fát. Most a fiatal akácost ritkítják, s nemcsak a cigányok, mert tudják, hogy a hónap vége felé már a faluban is „béke van”, mert a benzinkeretből a helyszínelésekre sem futja. A kerékpárlopás pedig már annyira nem „téma”, hogy legfeljebb jegyzőkönyvet vesznek fel, aztán ad acta kerül az ügy.

A történelem most szó szerint megelevenedik előttünk. A mai Tiborcok is lopni kényszerülnek. Vadat, halat, pénzt, fát, áramot, gázt, bármit. Amit és ahogy lehet. Mert enni kell, a gyerekek iskolázására kell, a nagyi gyógyszerére kell. Mások inkább összehúzódnak, egy szobát fűtenek, a legolcsóbb termékeket veszik, mindent eladogatnak, fáznak, éheznek, nélkülöznek, és imádkozva, tisztességes szegénységet emlegetve valami csodában, s valakinek az eljövetelében reménykednek, mert ebben a mostani Megváltóban is csalódtak.

A politikusok igen, a számok nem hazudnak

Pedig a miniszterelnök februárban még azt ígérte, hogy 2011 a megújulás éve lesz. Nem lett az. Helyette kaptunk vért, verítéket, nélkülözést és könnyeket. S miközben folyamatosan harcban álltunk, s a „háborús propaganda” folyamatosan győzelmekről papolt, sem az elmélyülő gazdasági-pénzügyi válságon, sem a szociális nyomoron nem sikerült felülkerekednünk. A számok nem hazudnak:
- A reálbérszínvonal továbbra is az uniós átlag ötöde, eközben az árak számos területen már utolérték az uniós plafont. A 2500 eurós német bruttó átlagbérhez mérten a magyarországi bruttó átlagbér csak 700 euró.
- A minimálbér összege 2011-ben 78.000 (nettó 60.600) Ft volt, ami 2012-ben a gyermektelen munkavállalók esetében 93 000 (nettó 60 916) forintra emelkedik.
- Tavaly Magyarországon egymillióan éltek mélyszegénységben, hárommillióan a létminimum szintje alatt, további három millióan pedig létminimum közeli szinteken. (létminimum 71736 Ft).
- A legelmaradottabb, ún. szegény vidékeken (Nyírség, Békés, Baranya, Borsod) az évtized elején a gyerekes családok körében az országos átlag 2-3-szorosa (50 százalék) volt a szegények aránya. 2009 és 2011 közt viszont ez az arány 62 százalékra emelkedett.
- Napjainkban a mintegy 3200 településnek már csaknem a fele (1400) a "hátrányos falu" kategóriába tartozik.
- Tavaly két aktív korú személyből és két gyermekből álló háztartás létminimumértéke 228 334 forint volt havonta. További létminimumszintek: 1 felnőtt 78 736 Ft, 1 felnőtt 1 gyermekkel 129 914 Ft, 1 felnőtt 2 gyermekkel 169 282 Ft, 2 felnőtt 137 788 Ft, 2 felnőtt 1 gyermekkel 188 966 Ft, 2 felnőtt 3 gyermekkel 259 829 Ft, 1 nyugdíjas 70 862, 2 nyugdíjas 122 041 Ft. A hivatal becslése szerint ma 3,7 millió ember (a lakosság közel 40 százaléka) él a fentieknél alacsonyabb jövedelemből.
- Hazánkban az öregségi nyugdíjasok száma év elején 2 100 537 volt, az ellátásuk átlaga pedig 97 090 forintot tett ki. -Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságnál összesen 260 227 darab 30 ezer forint alatti tételt tartottak nyilván. A korhatár alatti rokkantsági nyugdíjasok száma ugyanakkor 339 628 fő volt, ők havonta átlagosan 69 973 forintos ellátásban részesültek.
- A munkanélküliek száma lényegében megegyezett az egy évvel korábbival (462 ezer fő),amely 10,7 százalékos munkanélküliségi rátát eredményezett.
- A KSH adatai szerint hazánkban kb. 2,5 millióra tehető az inaktívak száma. Közülük 40% korhatár alatti nyugdíjas, 30%-a tanuló, 10%-a gyermekgondozási támogatásban részesül, 20 százalék (350-400 ezer ember) pedig semmilyen ellátásban sem részesül.
- A közmunkáért fizetett összeg (73 500 Ft) 2010-ben még megegyezett a minimálbérrel. A közfoglalkoztatási törvény 2011 augusztusában viszont már csak bruttó 57 000 (nettó 40 ezer) forintot írt elő. A kormányzati szakértők azonban ezt az összeget nem találták elég alacsonynak ahhoz, hogy munkavállalásra ösztönözzön. Ezért 2012. január 1-jével újabb 20 százalékkal, bruttó 45 600 forintra csökkentik a teljes munkaidős közfoglalkoztatásért fizetett összeget. Ennél még nagyobb mértékben csökken az az összeg (42 000 Ft), amelyet - a gyerekek számától függetlenül - egy család kézhez kaphat munkanélkülisége, illetve szegénysége okán.
- Tavaly már kb. félmillió ember élt szegénytelepeken.
- Magyarországon 2,2 millió gyermek közül 430 ezren nagyon szegénynek tekinthetők. A szegénység valamilyen formában mintegy 750 ezer gyereket érint ma Magyarországon. Közülük minden ötödik gyerek él olyan családban, ahol nincs aktív kereső. 200 ezren semmiféle támogatást nem kapnak.
- Egyes régiókban, elmaradottabb megyékben az átlagnyugdíj mindössze négy-ötezer forinttal magasabb a létminimumnál, de a családok jelentős részénél az átlagkereset is csak a létminimumon való megélhetéshez elég. A gyermeküket egyedül nevelő szülőknél a jövedelem pedig alatta is maradt a létminimumnak.
- Magyarországon ma minden negyedik ember mondja azt, hogy a jövedelme nem elég a megélhetésre.
- A magyar lakosság 26,5 %-a (EU 9,5%) minőségi éhező, ami azt jelenti, hogy étkezései során nem fogyaszt legalább kétnaponta húsféléket, minimális mennyiségű zöldséget, gyümölcsöt, tejtermékeket.
- Magyarországon a felnőtt korúak közel fele él egyedülálló (szingli, elvált, özvegy) háztartásban.
- S végül egy adatpár a szegényekről és gazdagokról: az MTA Közgazdaságtudományi Intézetének vizsgálatai alapján a négy és fél millió hazai adózó közül a legjobban kereső háromtized kezében koncentrálódik a bevallott jövedelmek hetven százaléka. Ugyanakkor Magyarország magánvagyonának a 48 százaléka a lakosság 3 százaléka tulajdonában összpontosul, 9,7 millió ember pedig a maradék 52 százalékon osztozik.

Kádár tudta, Orbán nem tudja

2012-ben ezek az arányok valószínűleg tovább torzulnak, hiszen a kormánynak és a kormányzó koalíciónak esze ágában sincs letérnie a kijelölt útról, s a tervezett alapján a szegények még szegényebbek, a gazdagok még gazdagabbak lesznek. Kimondhatjuk, a mai politikai vezetés a szegények millióinak nem kínál semmilyen alternatívát. Leírták őket. Hozzá kell szoknunk, hogy a korábbi életmodellek helyett most már halálmodellekben is gondolkodjunk, s ezekből kiindulva próbáljuk megteremteni a kitörési lehetőségeket. Erre már csak azért is szükség van, mert új fejleményként értékelhetjük, hogy 2012-ben a középosztályhoz tartozó társadalmi rétegek lecsúszása, elszegényedése is felgyorsul, tömegesedik.

Az emberek, természetesen, ahogy tudnak, megpróbálnak majd védekezni (továbbra is lopnak, adót csalnak, feketén dolgoznak), ám miután egyre kevesebb vesztenivalójuk lesz, s a rezsim már az egzisztenciájukat fenyegeti, a többség szakítani fog Orbán legnagyobb szövetségesével, az apátiával, s lesznek, akiket a szükség már tettekre is sarkall. Egyelőre csak helyben, a mikroközösségek szintjén, aztán társadalmi szinten is. Mert ennek a politikai elitnek, amelynek uralkodó része most a kétharmadra hivatkozva kormányoz, ehhez a rákként burjánzó szociális állapothoz egyetlen érdemi szava nincs. Hazug, érdektelen, érzéketlen, kapzsi, vak, s ezért meg fogja fizetni a tévedése árát. Az emberek megkóstolták a szabadság ízét, a kádári gulyáskommunizmus konszolidációs évtizedei után a jóléti hitelkapitalizmus hitelen megvásárolt bőségéből is részesültek. Ám az elit ennek a zsákutcás fejlődésnek a következményeit most csakis velük akarja megfizettetni. Nem fog menni! Az emberek nem fogják tűrni, hogy a hallgatólagos társadalmi közmegegyezést – leben und leben lassen – a pártokrácia felrúgja, semmibe vegye.

Kádár tudta, hol vannak a tűrésküszöb határai, s azokat nem lépte át. Orbán nem tudja. Ezért nemcsak politikai ellenfelei fordulnak szembe vele, hanem a tömegek is, s egy ellenzéki összefogás akkor lehet majd valóban eredményes, ha új vezetőket emel a reflektorfénybe, s közben szakít a megosztó, gyűlöletkeltő, kiüresedett, egymás ellen hergelő és régóta sehova sem vezető bal-jobb osztatú politizálással, s helyette a fent és lent alternatívájában kezd el gondolkodni és cselekedni. Akkor a most még bizonytalan tömegek is megmozdulnak, s csatlakozni fognak, s a mostani rezsim, illetve annak vezére sem lesz többé olyan pökhendi és magabiztos, mert sebezhető pontjára, az achilles-sarkára (szociális kérdés) lehet irányítani a politikai harc nyílvesszőit.

Nem fáklyásmenet, hanem harc lesz

Magyarország az elmúlt évszázadokban nemcsak kompország, de páternoszter-ország is volt. Miközben Kelet és Nyugat között navigált, a folytonos újrakezdések nyomán állandóan küzdenie kellett a belső problémáival, az elitváltással, a sorskérdésekkel, a szociális egyenlőtlenségekkel, a társadalmi igazságosság és béke megteremtésével, az elnyomottak felemelésével, s a korábbi elnyomók megbüntetésével is. Rendszerváltáskor azt hittük, hogy mindkét problémát megoldjuk, majd sokáig ebben a tévhitben ringattuk magunkat, mert a kialakult új rendszer politikusai azt hazudták, hogy meg is oldhatjuk, ha rájuk szavazunk, s ehhez két évtizeden át bizalmi hitelt adunk, cserébe azokért a forintosítható, majd svájci frankra cserélhető hitelekért, amelyekért jóléti boldogságot és talmi álmokat vásárolhatunk magunknak. Napjainkban ennek az alkunak a hamissága nyilvánvalóvá vált, ennek a terheit nyögjük, s a kiábrándulás olyan tömegessé vált, hogy momentán nincs hiteles politikai erő és alig maradt hiteles politikus ebben az országban, s szinte mindent újra kell kezdenünk megint.

Orbán ott volt ennek az új Magyarországnak a születésénél, részese volt az átalakulási folyamatnak, a torzulásoknak. Tevőleges szerepet játszott a demokratikus berendezkedés oligarchikus rendszerré átformálásában, kihasználta az újonnan kialakult pártokrácia kínálta előnyöket, s miután ellenségei az elmúlt nyolc évet „elkúrták”, bukásukból okulva visszasétált a hatalomba, s rezsimjének kiépítésével, bebetonozásával függetlenségi harcot, és forradalmat hirdetve mindent el is követett az elmúlt másfél évben, hogy hatalmát évtizedekre bebiztosítsa, s megvédje a feltételezett külső és belső ellenség ellen. Az általa elképzelt rendszer azonban működésképtelen, ő maga pedig alkalmatlan az államférfiúi feladatok elvégzésére. A következmények ismertek. Rendszere, ő maga, s ezáltal országa elszigetelődőben van, külső segítség nélkül képtelen navigálni „gyorsnaszádját”, és források nélkül nem tud úrrá lenni a pénzügyi-gazdasági-szociális problémákon sem. Rajongóinak, támogatóinak száma ugyan még ma is jelentős, de kétharmada már rég a múltté, s diktatórikussá váló rendszere is csak úgy működőképes, ha folyamatosan zabrál, államosít, elvesz, eltulajdonít, zárol, visszatart… Aminek következtében kompország egyre inkább távolodik a Nyugattól, a páternoszter-országban pedig milliók süllyednek korábban elképzelhetetlen nyomorba, létbizonytalanságba.

Mindebből következik, hogy az igazi rendszerváltás nem lesz fáklyásmenet. Harc lesz, mert millióknak – idelent – hamarosan már nem lesz, viszont százezreknek – odafönt – most már nagyon sok a veszítenivalója. Orbán pedig – tapasztalhatjuk – a végsőkig eltökélt, ha a hatalma megvédéséről van szó. Ha győzni nem tud, akkor bukni fog, s magával rántja az országot.

Vagyis bukása árát is mi fogjuk megfizetni.

Az elemzése

Az elemzése pontos,vállalható. A magam részéről minden szavával egyetértek.Amit hozzá fűzni szeretnék, az lehet költői kérdés is. A jelenlegi kormányzat folyton azt szajkózza,hogy az elöttük működött kormányok elloptak mindent. Most 18 hónapja nem lop senki, nincs állami beruhzás, nincsenek pályazatok, akkor hol a "lóvé"?
Boldog Új Évet!

No comment.

...

No comment ?

Ez a legrosszabb vélemény !!!

poresz56 képe

No comment.

A LÓVÉ a "bakancsos-birkáknál"és a sleppjüknél található.
www.porkolabgyorgy.hu
Amit írok az mindig a saját gondolataim, másoktól átvett gondolatokat se kell senkinek elfogadnia.

Lóvé

Azok kicsodák? Bakancsos-birkák? ezt még nem hallottam. Köszönöm válaszát.

poresz56 képe

Lóvé

//Bakancsos-birkák? // Azok, akik a magán erdőnkben úgy tesznek, mintha az övék lenne.
Boldog újévet!
www.porkolabgyorgy.hu
Amit írok az mindig a saját gondolataim, másoktól átvett gondolatokat se kell senkinek elfogadnia.

A mai valóság ! Sajnos ott

A mai valóság !
Sajnos ott tartunk, hogy még mindig akadnak olyanok e hazában akik változatlanul hiszik , hogy ebben az országban csak egy okos ember van, „Orbán Viktor”! A Kormány ugyan több tagból áll, de döntéshozó csak egy van ,” Orbán Viktor” ! A többi a szó szoros értelmében csak báb, vagy inkább disz a kirakatban ! A Miniszterek Államtitkárok a klientúrához tartozó kommunikációs emberek, azok akik vezérük megálmodott, mindenkit leigázó terveit elősegítik megvalósítani, rájuk nincs más bízva mit, hogy a kiadott parancsokat végrehajtsák . Ezen kívül még egy fontos dologhoz kell érteniük, főnökük előtt hajbókolni, kitalált őrült ötleteit és döntéseit a megvezetett népnek lehetőleg a legelhihetőbben eladni ! Többek között ilyen formába ! A Miniszterelnök imidzsét erősíteni mégpedig úgy , hogy neki minden megnyilvánulása megfontolt, hazaszerető, szavahihető ! Elhitetni a néppel, ő egy olyan államférfi aki fontosabbnak tartja az ország biztonságát, mint a saját hiúságát ! Hangosan és folyamatosan mondani : a szocialisták a magyar történelem legterhesebb örökségét hagyták ránk, a baloldal megszorításokat követelt, Bajnai adatokat hamisított, megvezette az IMF-et akik elvárása a megszorítások követelése lett volna . De erre mi nem voltunk hajlandók, kipateroltuk őket, és szabadságharcot hirdettünk, a cégektől különadókkal el vettük az extraprofitot és a népnek adtuk, ez olyan sikeres volt, hogy külföldön is másolni kezdték! Ezekkel és ehhez hasonló hamis szövegekkel adagolják a figyelemelterelést hibás gazdaságpolitikájukról, és a kialakult váltságos helyzetről ami ebben az országban tetteik nyomán bekövetkezett ! Arról viszont hallgatnak, hogy ellopták a 3 ezer milliárd magánpénztári vagyont, és most még a megmaradtat is ! Lebontották a demokratikus intézményeket, véget vetettek a Magyar Köztársaságnak, nagyon sok embertől elvették a munkát, a jövedelmet a betevő falatot., visszahívták a kártékony hárombetűs INF szervezetet, csőd küszöbén az ország ! Itt tartunk most, előttünk a jövő , egy új esztendő, 2012 a várható nehéz napjaival, és a nép többsége nélkülöz ! Ők akik erről tehetnek, ezalatt az Operában ünnepelnek, ha úgy tetszik tort ülnek ! El lehet ezen gondolkodni ! Boldog Új Esztendőt Magyarok !

"A" takarékos kormány!

Havi 232 ezer plusz: újabb luxus az Orbán-kormány tagjai.

Újabb állami vezetők kaphatnak szolgálati autót és vele sofőrt egy kedden elfogadott kormányrendelet szerint. Az állami vezetők juttatásait szabályozó jogszabály legújabb módosítása lehetővé teszi, hogy a miniszterelnök az ügyben illetékes miniszter – Navracsics Tibor – engedélye nélkül osztogasson állami juttatásokat. A kormány hivatalba lépése óta már a második alkalommal bővíti a jogosultak körét, holott tavaly júniusban még „költségstopot” és a kiváltságok visszafogását ígérték.
Tovább bővül az szolgálati autót használó állami tisztviselők és a gépkocsival járó sofőrt igénybe vevő vezetők köre – derül ki a Magyar Közlönyben december 28-án megjelent kormányrendelet-módosításból.

Az Orbán Viktor által jegyzett jogszabály szerint a jövőben a miniszterelnök egyéni elbírálást alapján, egyedileg is engedélyezheti a hivatalos az állami vezetők juttatásairól szóló rendeletben felsorolt tisztviselőknek, hogy igénybe vegyék a különféle állami támogatásokat (többek között a szolgálati lakás és gépkocsi, a soron kívüli egészségügyi ellátás, a mobiltelefon, a kormányüdülő használatát). A tavalyi kormányváltás után kiadott kormányrendelet szerint eddig ez a közigazgatási minőségpolitikáért és a személyzetpolitikáért felelős miniszter (azaz Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes) engedélyéhez volt kötött .

Vajon a nagy " Ő "mennyit kap/hó ???

Arra lennék kíváncsi ,hogy a LÉZER BLOKKOLÓ JÁNOS mennyit kap havonta ???

"...mert akinek semmije sincs, az annyit is ér ! " ( Lázár J.)

3 327 575 forintos prémiummal "lepték meg" névnapjára Ókovács Szilvesztert.

Több mint hárommillió forint prémiumot ítélt meg Ókovács Szilveszternek a közmédiumokat felügyelő Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma.
„A Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriuma (...) a Duna Televízió Nonprofit Zrt. korábbi vezérigazgatója, Ókovács Szilveszter 2011. évre vonatkozó időarányos prémiumát 3 327 575 Ft összegben határozza meg" – derül ki az alapítvány december 14-i nyilvános jegyzőkönyvéből. A kuratórium 5 igen, 2 nem, 1 tartózkodás mellett fogadta el a prémium megfizetését.
Az operaénekesként és műsorvezetőként is ismert Ókovács Szilveszter a televíziózással 2001-ben, a Satelit csatorna riportereként került állandó kapcsolatba. 2002. december 1-jétől 2010. novemberig a HírTV műsorvezetőjeként, szerkesztőjeként dolgozott. Tavaly november 18-án a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma a Duna Televízió vezérigazgatójává választotta, majd idén augusztusban kinevezték a Magyar Állami Operaház irányításával kapcsolatos feladatok ellátására. Ezt követően egy hónappal megvált a Duna Televízió vezérigazgatói posztjától.

Elvégre válság van, vagy mi a f*szom!
Talán nem lenne 300 méteres sorban állás az ingyenkonyha előtt sem......

2/3-os felhatalmazás, 100%-os felelősség mindenért!!!

Ezt egyik fidesznyik se felejtse el!

Orbán! Te tetted ezt!

Lehet hivatkozni Gyurcsányra, az elmúlt nyolc évre. Lehet hivatkozni a gazdasági válságra és minden másra. De ezek üres és alaptalan hivatkozások. Azért, hogy emberek ezrei (tízezrei) sorba álltak egy tál meleg ételért Te vagy a felelős Viktor!

Te és a hűbéreseid! Közvetlenül Te, közvetve a kormány és az összes képviselő, akik megszavazták az őrült ötleteid, amiket törvénybe foglaltál. Legfőképp az egykulcsos adórendszert, amivel a talpnyalóid és a gazdagok jártak jól. Azok, akik átlagos vagy az alatti jövedelemmel rendelkeztek mind rosszul jártak. És most azok közül is sokan sorba álltak, akik eddig, ha nehezen is, de megálltak a saját lábukon.

Viktor! A Te bűnöd, hogy emberek ezrei feladva utolsó csepp büszkeségüket, feladva a maradék önbecsülésüket beálltak egy olyan sorba ahova eddig csak hajléktalanok és koldusok álltak. Mit gondolsz, milyen lelkiállapotban vannak ezek az emberek? Mit gondolsz mi vezette oda az embereket? Azt hiszem, erről fogalmad sincs, de én elárulom neked. A reménytelenség, az apátia és egy kis maradék létfenntartási ösztön. Ösztön, mert élni kell. De a legszomorúbb az egészben az, hogy a sorban már gyerekes családok is álltak. Odamentek, mert élni kell, a gyerekeknek enni kell.

Viktor! Jártál Te arra aznap? Láttad legalább a képeket? Nem mozdult meg benned semmi? Vagy annyira kiveszett már belőled (ha volt egyáltalán) az empátia, a szolidaritás, hogy egy vállrándítással elintézted? Ma reggel borotválkoztál? Bele tudtál nézni a tükörbe? Mert ha egy egész kicsi lelkiismeret még maradt benned (amit kétlek) akkor két dolog közt választhatsz: 1. Visszavonod a törvényeid és kialakítasz egy olyan rendszert, amiben az emberek valós többségének meglesz a létbiztonsága. 2. Szakállat növesztesz, hogy ne kelljen tükörbe nézned. Ha egyiket sem teszed, azzal azt bizonyítod, hogy a lelkiismereted teljesen elveszett.

Viktor! Tudom, hogy nem hallgatsz senkire, én mégis mondok neked valamit! Vigyázz! Nagyon vigyázz, hogy meddig mész el! Ezek az emberek, akik most sorban álltak nem a Te futballhuligánjaid, ezek az emberek nem hangoskodó csőcselék. Ezek az emberek elkeseredettek, de még halkan tűrnek. De nem tudni meddig. Akkora már a feszültség, hogy a legkisebb szikra is fellobbanthatja a lángot. Előfordulhat, hogy a legközelebbi nagy sorálláskor valaki elzokogja, hogy éhen halt a gyereke és ez végigvonul a soron. Esetleg valaki rákontráz, hogy az övé is. Ez lehet egy olyan szikra, amitől a tömeg beindul. Tudod Viktor ez a tömeg nem fog megállni egy vízágyútól, nem fog megállni a rendőrsorfalnál. Mit csinálsz akkor, közéjük lövetsz? Mivel? Gumilövedékkel vagy, ahogy a párttársad 2006-ban reklamálta az akkori hatalomtól, éles lőszerrel? Még ezt is megteheted (kétharmadra hivatkozva megtettél Te már sok mindent), de tudnod kell ez a tömeg nem fog megállni még a lövésekre sem, ezek az emberek annyira kilátástalannak látják a helyzetüket, hogy nem gondolnak majd az életükre. Azt fogják gondolni, mindegy hogy éhen halok vagy lelőnek. Hova menekülsz akkor Viktor? A Parlament épülete nem fog megvédeni. Senki sem fog megvédeni! Meglátod majd a mostani hűbéreseid hogyan fognak patkányokként visítva elrohanni mellőled.

Viktor! Jól gondold meg mit teszel! Most még talán nem késő!


Magyar Hírlap: Gyerekek és idősek vártak órákon át az ételre

Soha nem állt még ennyi nem hajléktalan, nagycsaládos, nyugdíjas szegény ember a sorban a fővárosi Blaha Lujza téri karácsonyi ételosztáson, mint tegnap. A volt Corvin áruháztól a Szent Rókus Kápolnán túl, több száz méter hosszan kígyózott a sor.
A Szilágyi család tagjai is ott fagyoskodtak a végeláthatatlannak tűnő sorban. Ők annak örültek szenteste, hogy családi segítséggel ki tudták fizetni VII. kerületi lakásuk gázszámláját, a nagymama így melegben tudta elkészíteni a halászlét. A kis Dávid nagyon vágyott már egy piros kisautóra, de a Jézuska nem hozta el neki, ehelyett „nagyot vacsoráztak” és beszélgettek – mesélték.

Tegnapra azonban már nem maradt mit enni, ezért látogattak ki a térre, ahol a meleg étel mellett konzervet, tésztát, gyümölcsöt osztottak, és csokoládéval szereztek örömet a rászorulóknak az önkéntes felajánlásokból összegyűlt adományokból a Krisna-tudatú hívők.

Egy idős nő kétszer fordult a tegnapi ételosztáson, mert beteg férje halászlére vágyott, de pénz híján ezt másként nem tudta megoldani. Novotny Péter, az ételosztás egyik szervezője elmondta: korábban a rászorulók kétharmada hajléktalan volt, idén azonban ezek az arányok is jelentősen megváltoztak.

A megjelentek körülbelül egyharmada most nagycsaládos – sokszor hat-nyolc gyermekes – , másik harmada nyugdíjas, és mindössze a fennmaradó részt teszik ki a fedél nélkül élők.

Sokuknak az ünnepek alatt nem jutott meleg étel, és az önzetlen segítők nélkül reményük sem volt rá, hogy ne korgó gyomorral töltsék el a karácsonyt. Bár a krisnások egész évben osztanak ételt, ilyenkor a legnagyobb az érdeklődés. Nagyon sokan csak itt jutnak hozzá egy pohár teához vagy egy tál forró leveshez – mesélték a szervezők.

„Szerencsére idén sem maradtak el az adományok, így volt olyan vállalkozó is, aki egy egész teherautónyi játékkal lepte meg a gyermekeket” – mondta el a Magyar Hírlapnak Fodor Kata, a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének sajtóreferense.

„Ez alatt a három nap alatt napi ezer-ezerkétszáz adag étel osztottunk szét. A rászorulók számát is jól mutatja, hogy délután egy órától a készletek erejéig, de legalább este hétig folyamatosan és fegyelmezetten vártak a sorban a környező kerületekből érkezők. A nagycsaládosok több gyermekkel érkeztek, a kicsiket nagyon megviselte a hideg és a várakozás is, mégis türelmesen kivárták sorukat” – vázolta a helyzetet Fodor Kata.

Hozzátette: karácsony után sem feledkeznek meg a szegényekről, ezért márciusig a Teleki téren naponta hatszáz adag meleg étellel várnak minden nélkülözőt.

Magyar Hírlap

Tisztelt Szavazók ,mind

Tisztelt Szavazók ,mind azok akik erre az esztelen emberre, és pártjára szavaztatok, nézzétek e szomorú képeket, olvassátok a mellékelt írást , és sírjatok ! 19 hónapja trónra ültettétek, imádott vezéretek , 2011 karácsonykor ezt látjátok Budapest i utcáin , ez lenne a jólét a Kánaán amit ígért ? Ezért nem nekik kellene e sorokba állni, akik gyermekeikkel, öregjeikkel várják, hogy oda kerüljenek, izgulnak vajon jut-e számukra karácsonykor egy tál étel ? Hanem nektek Orbán imádóknak , forradalmároknak , választási hősöknek, a zsarnok hatalom megteremtőinek és kiszolgálóinak !

Szégyenország- elmebeteggel az élén:

Übü király birodalma.

"Orbán Viktor a magyar Übü király" címmel közölt kedden budapesti tudósítást a kormány intézkedéseiről és az azok miatti tiltakozásokról a Libération című baloldali francia napilap. A "jobboldali populista" kormányfő olyan választási törvényt szavaztatott meg a parlamenttel, amely "háromnegyedes többséget biztosít pártjának a parlamentben abban az esetben is, ha csak a szavazatok 25 százalékát szerzi meg" - vélekedett a tudósító. Florence La Bruyere mint "a reménytelenség kiváltotta felkelésről" számolt be az LMP-s és szocialista képviselők parlament előtti, december 23-i akciójáról, rendőrségi őrizetbe vételükről és az azt követő, több ezer fős Kossuth téri tüntetésről.

A lap idézte Scheiring Gábor LMP-s képviselőt, majd a cikk szerzője úgy összegezte értesüléseit, hogy a Fidesz majd szükség szerint kiforgatja a választási szabályokat, szavazatokkal tömi tele az urnákat, esetleg megakadályoz egyes választópolgárokat a szavazásban, "mint Oroszországban". "Véletlen, vagy sem", a budapesti Bábszínházban éppen ez idő tájt játsszák Alfred Jarry burleszkbe hajló vígjátékának, az Übü királynak egy adaptációját. Übü, mint Orbán is, örökké hatalmon akar maradni. A színészek teletömik az urnákat, majd azt kiabálják, hogy a királynak "már négyharmada, már ötharmada van!" - zárja kommentárját a Liberation.

Öt forint a forró lángos,

Öt forint a forró lángos, így hazudik Lázár János!

Személyeskedés? Tahóság? Lázár János nem tesz ilyet. Legalábbis ő így látja magát, de sajnos téved.

Tartalmas interjút adott a hvg.hu-nak Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője. Kijelentései megjárták a nemzetközi hírügynökségeket, reagált rájuk Tarlós István és Horváth Csaba. A visszhangból azonban érdemtelenül kimaradt Lázár következő frappáns válasza:

hvg.hu: Ellenzékből is ilyen nagyvonalú lett volna, ha egy MSZP-s politikus feleségét jelölték volna egy ilyen pozícióra?

Lázár János: Az én számból soha nem hallott senki ilyen típusú személyeskedő megjegyzést.

Nos, a frakcióvezető természetesen hazudik, ami az ő pozíciójában és pártjában végül is érthető, csak a rend kedvéért regisztráljuk. Szeptember 26-án zajlott le az a "vita" a Parlamentben, ahol Lázár azt találta mondani Schiffer Andrásnak, "Ön az egyetlen, aki tapasztalatokkal rendelkezik a bolsevik mentalitást illetően, családi alapon". Lázár itt Schiffer dédapjára, Szakasits Árpádra célzott, aki mellesleg minden volt, csak bolsevik nem, de ez mondjuk sült parasztoknak apróbetűs, nem kell tudni. Az emlékezetes személyeskedő megjegyzést olyannyira hallottuk Lázár szájából, hogy publicisztika is született róla a Hírszerzőn, persze csak a magunk szórakoztatására, hiszen sült parasztoknak minden betű apró.

Januárban búcsút int 3

Januárban búcsút int 3 ezer magyar orvos - úton a szükségállapot felé?

Ha nem egyeznek meg az orvosok bérezéséről, január elején mintegy háromezer orvos mond fel Magyarországon. A Magyar Rezidens Szövetség szerint 40 milliárd forint már fedezhetné az első lépést.
Január elején aktiválhatják az Élhető magyar egészségügyet mozgalom keretében letétbe helyezett orvosi felmondóleveleket, ha addig nem lesz megegyezés az orvosok bérezéséről.
Amennyiben mind a háromezer felmondólevél postázásra kerül, az jelentősen befolyásolja majd a már most is óriási orvoshiánnyal küzdő egészségügy működését − a 33 ezer orvosra tervezett ellátórendszerben 28 ezer orvosnak van működési engedélye.
Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke szerint a létszámnál sokkal súlyosabb probléma lehet a területi szakirányú elosztás; olyan gócpontok keletkezhetnek, melyekben az ellátást jelentősen befolyásolják a felmondások.
A szövetség szerint nagyságrendileg már 40 milliárd forint fedezhetné az első lépésnek tartott, orvosonkénti nettó százezer forintos béremelést. Ez a kompenzáció megállíthatná a rendszer teljes összeomlásához vezető, drámai mértékű elvándorlást.
(Napi Gazdaság)

*************************************************

Orbánnak írtak a rezidensek

A miniszterelnökhöz fordultak a rezidensek Levelükben Orbán Viktor beavatkozását kérik az ágazatban kialakult szakemberkrízis megoldása érdekében.
A szövetség által indított Élhető Magyar Egészségügyet mozgalom keretében már több mint 2500 orvos helyezte letétbe felmondólevelét. A kormányfőnek most azt írták, hogy elérkezett a "sorsdöntő pillanat", amikor ki fog derülni, hogy fontosak-e a kormányzat számára.
(Klubrádió)

***************************************************

Kedves(?) Viktor és ugyancsak kedves(?) 2/3!

Én egy átlag, magyar POLGÁR vagyok! Igaz nem a Fidesz értelemben vett "polgár", de nem is a fórumra írogató P.GY.!
Csupán annyi észrevételem lenne a két fenti hírhez, hogy tavaly még rendet ígért a forradalmi narancsos bamba-banda, az egészségügyben!
Kedves forrdalmi kormány és hű birkái!
A jelek szerint csak handa-banda volt a Viktori szózat. Igaz, ő szólt előre, hogy ne figyeljünk arra, amit a megválasztása érdekében mond (hazudik?). No, de ennyire?
Én nem vagyok sem orvos, sem eü-i dolgozó!
De innen üzenném minden viktoristának és magának O.V.-nak, hogy nagyon nem szeretném, ha január 1. után összeomlana az egészségügy!
Nagyon nem szeretném, ha egy hibbant, politikus elme hazugságai miatt haljon meg bármelyik rokonom, ismerősöm!
Innen üzenem, hogy szét lesz rúgva jó pár narancsos segg, ha én, az Isten adta választópolgár, faragnék rá arra, hogy a kormány és az orvosok nem tudtak megegyezni!
Nagyon morcos leszek! Azt ne várjátok meg! Mert eddig sem szerettem a narancsot, de ezután minden lehetséges eszközzel akadályozni, bojkottálni fogom a narancsdiktatúra munkáját, intézkedéseit! És nem vagyok egyedül!!!!!!!!!!!!
Tehát, Viktor!
Kösd hát fel a szaros gatyádat, mert csúnya, szégyenteljes bukás lesz a vége, ha kib@szol az állampolgárokkal!

nagyon igaz.......

....de nem csak morogni kellene, hanem összefogni, erre jók a közösségi oldalak is, ( ki a f.szt érdekel a netleső ÁVH!) aztán egyetlen éjszaka alatt rájuk dönteni a fészkeiket. Ezt hívnák igazi forradalomnak.
A vasutasokat szépen megvette Zorbán, ezzel egycsapásra kivette őket a többi szakszervezeti mozgolódásból és még csak attól sem kell tartania, hogy sztrájkkal bénítanak.

Diktatórikus fellépést brutális törés-zúzással kell letörni!

poresz56 képe

Januárban búcsút int 3

//de nem is a fórumra írogató P.GY.!//
Remélem, aki így jegyzi írását az nem én vagyok, és nem rám gondoltál.
Ennek értelmében, amit leírtál,"akár" egyet is lehet érteni veled.

www.porkolabgyorgy.hu
Amit írok az mindig a saját gondolataim, másoktól átvett gondolatokat se kell senkinek elfogadnia.

"Nemzeti egyetértés"? Egy

"Nemzeti egyetértés"?
Egy túrót! Inkább egyet NEM értés!
Azért az furcsa, hogy ellenzékben a polgári engedetlenség sem állt távol a narancséktól, de most már mindenki tegye félre a személyes sérelmeit és húzzunk egy irányba!
Hát nem!
Most a narancsok is megkóstolhatják azt, hogy nem mindenben áll mögöttük a nép!
Most fontos lett a megértés?
Aha, ja! Csak várjatok......
Lesz itt még narancs hullás, ha nem vesznek vissza a pökhendi stílusból!!!

Orbánnál a gazdagok után most a Fideszesek következnek.

Orbán Viktor levele a köz szolgáihoz 2011 végén a divezahiteleikről.

Orbán levelet küldött közszolgáinak. Arra biztatja őket, hogy devizaadósságaikat forinthitelre váltsák át. Persze Orbán azt még nem közli milyen lesz az a forinthitel (pont mikor Orbán az MNB feletti hatalomért küzd ezért rendre emelik a forint kamatokat) ám aki engedelmes közszolga az most bizonyíthatja lojalitását. Mi pedig majd elfeledjük, hogy a közszféra bártáblája 5 éve változatlan és még az adójóváírás kivezetése is elsősorban őket fogja sújtani. Azaz kevesebbet keresnek lényegesen rosszabb körülmények közt, ám aki most zsákbamacskát is elfogad Viktortól az bizonyíthat végre!

Tőke és Fasizmus

Tőke és Fasizmus jegyesek.
- József Attila

Karácsony!

Emberek!!

az ám !

Meg sz@rházi csürhe-Fidesz!

A többezres tömegtől meg

A többezres tömegtől meg rettent a Parlamenten belül lévő Orbán szolgák apraja nagyja, a függönyök mögül kukkozva, remegő gyomorral figyelték a kinti eseményeket ! Bizonyára közülük néhányan ekkor már arra is gondoltak , hogy jutnak haza családjukhoz az ünnep küszöbén. Azt hiszem az első komolyabb figyelmeztetése volt ez a népharagnak, amely elgondolkoztató lehet azon felelőtlen, megvett képviselők számára, akik vezényszóra nyomják az igengombot, függetlenül attól, hogy tudnák mi az amit megszavaznak ! Vajon teljes tudatában vannak-e tetteik súlyával, vajon gondoltak már arra, nem csak lelkiismeretükkel, hanem a népnyomorító törvények meghozatalának aktív részvevőjeként akár a törvény előtt is felelniük kell, amikor véget ér e zsarnoki hatalom! Mert, hogy véget ér az bizonyos, talán már nincs is olyan távol a vég , jó ha formálódnak a jövőről azon emberek gondolatai akik e rezsimet még ma is szolgálják ! A Karácsonyi ünnepek jó alkalmat kínálnak arra, hogy hívő vagy csak álhívő emberekként, az eddigi farizeusi magatartásukat egy templomi gyónással levetkőzzék, és fogadalmat tegyenek arra, a jövőben nem valaki beteges eszméjét , pökhendi jelleméből fakadó fantasztikus terveit, hanem az igazságot, szolgálják mind ezt, népük választóik javára ! Így legyen ! Ennek reményében kívánok , Áldott Karácsonyt , és a 18 hónap kalandorságai után egy reményteljesebb, Boldog Új Esztendőt !

A legtöbb hetyke pancser is

A legtöbb hetyke pancser is ezt mondaná helyében ! „ Tavaly kezdődött a demokrácia, ne reménykedjenek leváltásomban ” ( forrás Magyar Nemzet ! ) Még mindig azt gondolja, hogy csak rajta múlik ! Mint ahogy gazdaságpolitikájáról nincs távolba látása kidolgozott terve csak folyton rögtönöz, meghiszem hogy ezt a kijelentését is már az eseményekkel való sodródás váltotta ki !

Ja-ja

Sőt! A Nagy Bumm sem jött volna létre Orbán nélkül, a Nemzet Hőse, a Magyarok Megmentője, A Kedves Vezető magyar kiadása, a Gazdasági Csoda Megteremtője, azaz: egy elmebeteg skizofrén őrült!

Te amit leírtál ???

Szerintem magadról írhattad !!!/" skizofén őrült ! " /

Neeeeeem! Apádról írtam ISzent Orbánról!

A" Soha Nem Hazudott"-ról, a Közgazdasági Zseniről, Az Elb.szott 16 %-os Hazárdjáték Agytrösztjéről, Európa és Felcsút Gondolkodójáról, A Gazdagok és Hasonszőrű Cimborák Védőszentjéről, Az Autópályák Atyjáról, A" Merjünk nagyot Álmodni" c. vígopera szerzőjéről, A"' Te Nekem - Én Neked" Családbarát Vagyon - és Közpénzgyűjtő Kft. Vezéréről, a " Hogyan Kell Átbaszni az Együgyi Magyarokat " Gyülekezet Főpapjáról, a " Tagadd Le KISZ-es Múltadat" Mozgalom Elnökéről, az " Én Kommunistám Jó Kommunista - a Tiéd Áruló" Piramisjáték Szervezőjéről, a " Mindenkinek Azt Kell Mondani, Amit Hallani Akar" c. show-műsor konferansziéjáról, a "Beleszarunk az Alkotmánybíróság Pofájába - Igaz hű Stumpfom ?" Családfejlesztő Tréning Értelmi Szerzőjéről.

Érted ? Faszkalap!

Békés, boldog, élhetőbb

Békés, boldog, élhetőbb és igazságosabb országot a karácsony megünnepléséhez minden magyarnak, szerte a világban!

A Karácsony

ugyan olyan nap, mint május 9 vagy október 17. Ne csak ezen a napon jusson eszetekbe, hogy jobban lehetne élni! Intézkedjetek ezügyben egész évben! Még a közmondás is azt mondja, hogy segits magadon az isten is megsegit! Én megtettem a magamét, te jössz isten!

poresz56 képe

Békés, boldog, élhetőbb

Osztom véleményed.
www.porkolabgyorgy.hu
Amit írok az mindig a saját gondolataim, másoktól átvett gondolatokat se kell senkinek elfogadnia.

Osztom !

Saját lapoddal kártyázz !!!/Vicc!!!/

poresz56 képe

Osztom !

Te is!

www.porkolabgyorgy.hu
Amit írok az mindig a saját gondolataim,másoktól átvett gondolatokat se kell senkinek elfogadnia.

Sajnos ,vagy nem !?

Én nem kártyázom és nem politizálok ,mert nem értek hozzá !!!Hála Isten !!!

poresz56 képe

Sajnos ,vagy nem !?

Hidd el én se élek vele, pláne belőle.
Akik meg azt hiszik, értenek hozzá, mind hamis értéktelen hazardírozó hazug ......d...no.

www.porkolabgyorgy.hu
Amit írok az mindig a saját gondolataim, másoktól átvett gondolatokat se kell senkinek elfogadnia.

Áldott karácsonyt Fidesz-módra!

Elbocsátással kívántak boldog karácsony.t

Pest Megye Önkormányzatának december 23-i rendkívüli közgyűlésén a jelenlévő 24 fideszes képviselő megszavazta, hogy a hivatal állományából 47 közalkalmazott illetve köztisztviselő dolgozó munkaviszonyát szüntessék meg, még ebben az esztendőben.

Áldott karácsonyt Fidesz-módra!

Önkormányzatok !

Remélhetőleg követni fogják az ország összes Önkormányzatánál ,mert nagyon sok a felesleges
bürokrata ,akik nem tudják ,hogy miért veszik fel a fizetésüket !A hivatalokba olyan
ügyintézőkre van szükség ,akik nem azt gondolják ,hogy a lakosság van ő értük ,hanem
fordítva kell legyen !A felesleget pedig igen is le kell építeni mihamarabb és ez nem
Fidesz vagy más párt kérdése !Az aktákat nem tologatni kell ,hanem megoldani a problémát!
Azért kell leépíteni ,mert túlzottan drága a Hivatalok adminisztrációjának a fenntartása ,
amely az adófizetők pénzéből megy kiadásba és ez viszont luxus !Az ügyintézés időtartamát
le kell rövidíteni ,mert máskülönben lebénul a gazdaság ,mint ahogy jelenleg is agonizál !
Tudomásul kell venni ,hogy ez a mi zsebünkre megy és ez nem politikai ,hanem gazdasági
kérdés ,ezt pedig nem szabad összekeverni !Áldott Karácsonyt kívánok minden Honfitársamnak !

Abban igazat adok, hogy a

Abban igazat adok, hogy a hivatalnokok fogják a tollat, illetve a gép billentyűzetét. A döntést viszont nem ők, hanem pontosan a hatalmon lévők hozzák. Elbújva, ha esetleg balhé van, és kiállva mell veregetve, ha jól sül el az ügyintéző háta mögé. Az idő húzása sokszor a döntésképtelen döntést illető részéről történik. Kik is a döntéshozatalra jogosultak? Önkormányzati szinten: Jegyző, Polgármester, Képviselő-testület.
Eszembe jut a már klasszikusnak tűnő poén: ha nem megy a kupleráj, nem biztos, hogy először a lányokat kell lecserélni.......

Áááááááá.á.á.á.á

Áááááááá.á.á.á.ááááááááá tudod miről lehet szó Fideszlanben?
Most, a II. körben jönnek azok a háttér csicskák és a hozzátartozóik, akik még nem jutottak a húsosfazékhoz és a maradék 2.5 év ezek bebetonozásával telik el, aztán érkeznek az ajtónyitogatók és családtagjaik, majd a köszönőemberek....stb.

Az ügyintézés időtartamának rövidítését 2010 júliusában megígérte a Kedves Vezető főkomornyikja, Navracsics, azóta csak vakaróznak,mert több csókos-csicska és népes rokonsága is beleesne, majd erre is módosítanak egy jogszabit, igazi fideszes "hazafi" módjára.

Emberek vagyunk, olyanok

Emberek vagyunk, olyanok akik tévedhetnek, valószínű az életben már mindannyian követtünk el hibát, kisebbet, nagyobbat, van aki képes beismerni és okul belőle, van aki nem ezt embere válogatja . Jelen esetben egy olyan valakivel állunk szembe , aki soha nem hazudott, ebből fakadóan valószínű hibát sem követett el és Ő maga megvan róla győződve nem is fog elkövetni. Szilárdan hiszi magáról, hogy tévedhetetlen, és hiszi azt, hogy székében pótolhatatlan . Csak egy valami, amit figyelmen kívül hagy, egy országot vezet és elkövetett hibáival, ( amelyek bőven vannak,) az országot annak népét veszélyezteti, ez súlyosabb mintha csak saját maga ellen vétene ! Itt kellene az emberi nagyságnak megjelenni, erősnek lenni, és felülkerekedni a hatalom csábításán majd angolosan távozni ! Az a küldetés amelyet beképzelt, amit meghirdetett, „ egy új magyar ország megteremtése” valószínű csak álom marad, az út amin jelenleg haladunk , az másfele vezet, és most amilyen szelek fújnak, idő sem lesz rá !

A siralmas és egyben röhejes diktatúra vonásai:

Nem léphetnek be az Országházba az Index újságírói.

Amíg a Ház elnöke megfelelő garanciát nem kap arra, hogy az újságírók tiszteletben tartják az Országgyűlés méltóságát, az indexesek kint maradnak.

Nem léphetnek be az Országházba és a Képviselői Irodaházba az Index munkatársai addig, amíg a Ház elnöke megfelelő garanciát nem kap arra, hogy az újságírók tiszteletben tartják az Országgyűlés méltóságát - számolt be az Országgyűlés házvezetésének döntéséről a hírportál csütörtökön. Az Országgyűlés közlése szerint az Index újságírói nem először szegtek szabályokat.

A hírportál beszámolója szerint az Index szerkesztősége csütörtökön levelet kapott az Országgyűlés Sajtószolgálatától, amelyben közölték, az Országgyűlés házvezetése úgy döntött, hogy az Index újságírói részére "2011. december 21-től az Országházba és a Képviselői Irodaházba parlamenti belépő nem adható ki mindaddig, amíg az Országgyűlés elnöke megfelelő garanciát nem kap arra, hogy a hírportál újságírói tiszteletben tartják az Országgyűlés méltóságát és betartják a parlamenti tudósításra vonatkozó rendelkezéseket és szabályokat."

Az indokok között szerepel, hogy a híroldalon, december 20-án megjelent "Boldog Karácsonyt, magyar demokrácia!" című videó készítői nemcsak a szabályokat, rendelkezéseket hagyták figyelmen kívül, de súlyosan megsértették az Országház és az Országgyűlés méltóságát is.

"Sajnálattal tapasztaltuk, hogy az Index hírportál parlamenti tudósítói az elmúlt időszakban sorozatosan hagyták figyelmen kívül az országházi sajtótudósítás rendjére vonatkozó szabályokat, az Országgyűlés elnökének rendelkezéseit és a házszabályt" - mondta az MTI-nek az Országgyűlés sajtófőnöke.

Altorjai Anita hozzátette: az Országgyűlés elnökének kötelessége, hogy megőrizze a Ház méltóságát. A házelnöknek megfelelő garanciákat kell kapnia arra, hogy a hírportál tudósítói tiszteletben tartják a vonatkozó rendelkezéseket.

Az Index hírportál főszerkesztője személyes találkozót kért, hogy mihamarabb tisztázhassa a helyzetet, "erre remélhetőleg mihamarabb sor kerül" - közölte a sajtófőnök.

Elmondta azt is: néhány hónappal ezelőtt már lezajlott egy hasonló incidens a hírportállal, a főszerkesztő akkor garanciát vállalt arra, hogy újságírói betartják a szabályokat. "Ezért most az Indextől várjuk, hogy milyen garanciákat tud nyújtani" - mondta Altorjai Anita.

Az Index főszerkesztője az MTI-nek megerősítette, hogy személyes találkozót kértek az Országgyűlés illetékeseitől. Mészáros Zsófia közlése szerint mihamarabb tisztázni kívánják a helyzetet, hiszen fontosnak tartják, hogy továbbra is tájékoztathassák olvasóikat az Országgyűlésben zajló munkáról.

Elmondta azt is: a találkozón szeretnék tisztázni azt is, mit jelent pontosan az Országgyűlés méltósága.

Mészáros Zsófia azt is megerősítette, hogy korábban volt már hasonló konfliktus a szerkesztőség és a Ház vezetése között. Első alkalommal arról volt vita, szabad-e fotót készíteni a politikusok irományairól. Jóri András adatvédelmi biztos állásfoglalásában később egyértelművé tette, hogy az ilyen jellegű irományok nyilvánosak, ha nem tartalmaznak védendő személyes adatokat. A másik problémás esetben a karzatról készítettek éjszaka illusztrációnak szánt felvételt az Index munkatársai a Parlamentben, de ezen nem volt senki felismerhető, a képviselők munkáját a felvétel készítése nem zavarta - mondta Mészáros Zsófia.

A főszerkesztő közölte azt is: nem tartja szerencsésnek, hogy egy nem tetsző videó miatt az egész szerkesztőséget kitiltották az Országházból, mert szerinte "nem kellene kollektíve büntetni" a szerkesztőséget.

"Mi továbbra is szeretnénk tájékoztatást adni az Országgyűlés munkájáról, ez egy elég fontos, sajtószabadságot is érintő kérdés" - mondta.

A videóhoz kapcsolódó ismertető szöveg szerint "az Index dallal köszönti a parlamentet és elképzeli, milyen lenne az élet ellenzék nélkül. Találkoztunk a legbizarrabb mozgalommal, és volt egy kis politikai önkielégítés is. Sötét fellegek között ünnepel a Ház." A több mint 12 perces videóban szerepel egy dal is, amelyet a készítők az Országház épületében táncolva adnak elő.

Egyébként meg: fosnak a parlamenti bűnözők?

Nekem nem fog hiányozni a ZSINDEX!De!!!!!!!!

Nekem nem fog hiányozni a ZSINDEX!
DE!
Azért volt idő, amikor nem huzogatta az orrát az Orbán császár, ha Fodor Gabi, vagy a Pető Iván mellé ült, a boldog liberális, békeidőkben!
Úgy látszik már változnak az idők. Már nem is olyan trendi, a ZSINDEXnek tenni a szépet!

Itt nem az Index a lényeg......

....hanem a "forradalmi" tendencia - baz+.

A kis ember k.rva nagyot

A kis ember k.rva nagyot esni a magas lóról, de én ott leszek és jó nagyot rúgok bele!
De már azt is látom, hogy amikor bukta lesz, akkor kiderül, hogy nem is volt senki a 2/3-ban! Mindenki Orbán ellenes volt!
Sőt! Aki itt a legjobban fényezi a kis vajdát, majd az lesz az, aki legnagyobb Orbán bíráló lesz!
Ezt már megszoktuk!
A Kövér Lacának+ a sok exbolsinak is herótja van a komcsiktól, de az k.rvára nem zavarja sem a pártjukat, sem a bégető birka szavazóit, hogy ők tapsoltak a leghangosabban a pártgyűléseken!
Hát ilyen gyomorforgató fajta ez a 2/3!!!!!!

Kis ember! Lásd be, hogy

Kis ember!
Lásd be, hogy szarrá válik, amihez csak hozzá nyúlsz!
Az egyházi törvényetek a kukába került. Az unio beárazta a forradalmi, gazdasági intézkedéseiteket! Csak az gáz, hogy a herélt agyú Viktor miatt, mi halunk majd éhen, mert ő meg akarja mutatni a "zuniónak", hogy milyen fasza gyerek!
Én nem bánom, ha seggbe rúgják a görbelábú, törpe c. vajdát, de az enyémet ne rudossa senki, őmiatta!
VIKTOR TAKARODJ!!!!!!!!!!

Úgy gondolja a kis komisz,

Úgy gondolja a kis komisz, mielőtt mennie kell, bosszúból szarrá zúzza a jelent és a majdani jövőt ! Elszámolta magát, mert nem királyként, hanem népnyúzóként kerül a történelem könyveibe !

" ...könyörgöm......

.....akasszuk fel....!"

Beteg ember vagy !?

Tájékozatlanul teszel felelőtlen kijelentést !!! Magyarország Miniszterelnökéről beszélsz !!! Gondolkozz ,még akkor is ,ha
elkeseredett és kiábrándult vagy !!!Ilyen és hasonló megnyilvánulás sehova nem vezet ,csak is a rossz irányba !!!
Viselkedj felelős hazafiként !!! Bujtogatni könnyű név nélkül ,de felelösséget vállalni névvel sokkal nehezebb !!!

a talpnyaló óbégatás helyett olvasd el az alábbit

"Egy forradalmár hivatali gazdagodása! Polt mit szól hozzá ?" Megtalálod lejjebb.

Egy sz*rházi bűnöző, parazita tetű, egy mocskos disznó a Zorbánod.

ne akasszuk fel.......

.....máglyára vele......vagy a szemétdombra.....az ilyen kis fosós alattvalók miatt tehet azt, amit beteg agya akar....- mint te.

A " Magyarország M(?)iniszterelnöke " nem nagy betűvel kezdődik, akkor sem, ha cumizod.

Elnézést kérek Tőled ,amennyiben megbántottalak volna !!!

Áldott békés boldog Karácsonyt kívánok Neked és Családodnak ! / Nem voltam szavazni és soha nem is fogok ! /

Nem bántottál meg.......

....és viszont kívánom.

Ellenben a Zorbánékra a dögvész látogasson!

Ha valaki még nem tudná

Ha valaki még nem tudná 18 hónap után , újból helyzet van Magyarországon ! Akkor a fülkeforradalom, most a csődszéli állapot ! Mire várunk még , arra amíg egy kalandor teljesen padlóra nem küldi az országot, vele együtt bennünket ? Minél később lépünk annál tovább romból és kilátástalanabb lesz a helyzetünk, a késlekedéssel lehetőséget teremtünk nekik arra, hogy a maguk trágyájában fetrengő tehetségtelen hatalom az ország biztonságát szolgáló valutatartalékra is rátehesse kezét ! Ez a társasság nem nyugszik , mára annyira hitelvesztett lett, hibát hibára halmoz, ebből visszalépni nem képes . Magától nem fog rádöbbenni arra, hogy azzal tenne jót, a hazának és népének ha késlekedés nélkül távozna a hatalomból ! A figyelmeztetések futószalagon érkeznek az EU –tól és a pénzvilágtól, de a makacs ragaszkodás a hetykeség úgy látszik a végsőkig kitart. Nem tehetünk mást mint várjuk a dráma végét, amikor a függöny leszalad !

poresz56 képe

Ha valaki még nem tudná

Tudjuk és tudtuk ezt jó pár évvel ezelőtt is. Akkor is csak ilyen maszlagokkal// fülkeforradalom, most a csődszéli állapot//etettek, most is azt teszik.
NEVEKET!! Felelősöket!!/helyben élő/akik itt élősködnek rajtunk és továbbra is púderoznak!!
www.porkolabgyorgy.hu
Amit írok az mindig a saját gondolataim, másoktól átvett gondolatokat se kell senkinek elfogadnia.

http://kuruc.info/r/6/89771/

http://kuruc.info/r/6/89771/
Kis ember(O.V.), Te ezeket a retketet támogatod a romastratégiáddal?
Nesze neked 2/3!
Az ilyen még szabadlábon lehet?
De a becsület napi megemlékezést betiltja a forradalmi csürhe, mi?
Büszke lehet a Viktorotok, hogy ilyen patkányokat támogat a stratégiájával!
Köszönjük Viktor!
VIKTOR TAKARODJ!!!!!!

eszed az szdsz pénzén

eszed az szdsz pénzén készülő kurucot, majd úgy hiszed van eszed?

olvasd inkább.....

....a Lenin összest, abban is találsz ekkora ökörséget, mint amit ideköhögtél. te kis konspirált fideszeske....

Szerintem nem is

Szerintem nem is miniszterelnök, hanem inkább országos vajda! Nem?
Az még jól is állna neki!

Ezzel magadat minősíted !

Amit leírtál az méltánytalan ,még akkor is ha nem értenél egyet a politikai nézetével és
intézkedésével !Ezzel a kijelentéseddel nem a "jópofaságodat" ,hanem a butaságodat mutatod!
Mégis csak Magyarország miniszterelnökéről beszélsz !

Jaj már! El ne cuppanj a

Jaj már! El ne cuppanj a vityádtól, Te nyomorék!

földughatod magadnak a Zorbánodat.

Mennyei Atyám!

Miután az elmúlt esztendőben kedvenc zenészemet, Michael Jacksont, kedvenc színészemet, Patrik Swayzet, kedvenc
színésznőmet, Farrah Fawcettet és kedvenc írómat, Mario Benedettit is magadhoz szólítottad, szeretném tudatni Veled,
hogy kedvenc politikusom Orbán Viktor, és már december van!

Imádkozom érted !!!

Remélem megelőződ !!! Nem fogsz hiányozni senkinek !!!

magadért imádkozz - rád fér.

meg az összes hasonszőrű, seggnyaló csicskáért - mint te vagy.

Értelmi fogyatékos !!!

Nagyon gyenge szókincset birtokolsz ! Szerintem te még magadat is utálod ,hát nagyon sivár
életed lehet !

ja

azért szeretnéd szókincsben utolérni.
Orbánt, ezt a tetves főtolvajt utálja, velem együtt, no, meg az anál-tisztogató nyelves csicskásait - kedves.

Az Ehrenamt Jude beszólt Barrosónak:

„Ilyen, amikor egy virtigli européerből előtör a fiatalkori szélsőbalos aktivista, aki Brüsszelből Moszkvát szeretne” – így reagált a Twitteren Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő José Manuel Barroso Orbán Viktorhoz írt levelére, amelyben az EP elnöke két törvényjavaslat visszavonására szólította fel a magyar kormányt.

Úgy látni, nagyon közel

Úgy látni, nagyon közel már a vég ! Végső szakaszába érkezett a sokakban reményeket ébresztő Fidesz kormányzás, amely szavazók többségétnek elnyerte támogatását. A 2/3 amelytől joggal vártát sorsuk jobbrafordulását , de sajnos amit mára megtapasztaltak hiába. A nagy hatalmuk birtokában, sarkából mozdították ki a Magyar emberek nyugalmát tették tönkre anyagilag az ország nagyobbik részét, köztük azokat is akik akkor szavazataikkal hatalomba jutatták őket ! Ez nem más mint a gyarló nép szembeköpése, akik ezek után azért esengenek és mondanak imát, hogy mielőbb végelegyen ! Az a kiáltvány, amelyet a győzelmük napján tettek, „ holnaptól a nap is fényesebbe!n fog ragyogni ” hát mit is hozott ? Borús napokat, sötét jövőt, és sokaknak keserűséget ! Ennek tudatában a nagyfőnökük hírhedt köszönésével „ azt jó napot ” az egész 2/3 veheti kalapját, és elgondolkodhat mit fog mondani a számadás napján !

az egyoldalú szerződésmódosítást Orbánék találták ki.

Az egyoldalú szerződésmódosítások minden lehetőségét eltörölné a Jobbik.

Ezt jelentette be kedden Lenhardt Balázs, az erről szóló törvénymódosító javaslat benyújtója.
Az ellenzéki politikus azt mondta, hogy az egyoldalú szerződésmódosítást 2001-ben az akkori Orbán-kormány tette lehetővé, és "nyitotta meg ezzel a pokol ezen kapuját".
Lenhardt Balázs hangsúlyozta: a mostani módosító indítványukkal megpróbálják "színvallásra" kényszeríteni a kormányt. Ha támogatják a jobbikos javaslatot, akkor valóban elszántak az emberek megmentése érdekében, ha azonban napirendre sem veszik, akkor ismét a "bankárlobbi győzedelmeskedik" - értékelte.

A 2/3 eredménye és főbb vívmányai !!!

Létrejött, megerősödött illetve bebetonozta magát a szűk "elit" !
Az összes szomszédos országgal sikerült összeveszni !
Az EU-ban Mindenki utál bennünket !
Sikeresen kiforgatták mindenki zsebeit és kivették belőle az utolsó fillért is !
Elvették a nyugdíj megtakarításokat !
Sikeres belpolitika eredménye ,hogy minden magyar utál minden magyart !
Sikeresen feltornáztuk a forintot 317 Euróig !
Elértük ,hogy a benzin 400.-ft fölé emelkedhetett !
Az álláshalmozók továbbra is végzik kitartó áldozatos munkájukat napi 14 órában több millióért !
Sikerült a médiát saját embereikkel betölteni !
Sikerült a képviselők bérét feltornázni az orvosok fizetésének a három és félszeresére !
Sikerült a munkanélküli járadékot csökkenteni !
Sikerült a közmunkából élők létszámát megemelni ,így rengeteg munkahelyet teremtettek !
/ Havi 40.000.-ft /
Sikerült elbizonytalanítani minden magyar embert !
A deviza hitelesek lakásait leállamosítják ,így leveszik a terhet a vállukról legalább
bérlők lehetnek a saját tulajdonukban !/Óriási eredmény az utca helyett !/
A bankok "áldásos munkával"sikeresen kifosztották az embereket a saját hasznukra !
Sikerült a fiatalokat külföldre kényszeríteni ,hogy ott dolgozzanak és azt az országot
gazdagítsák,így legalább nem lesz aki befizető legyen a nyugdíjpénztárnak !
A pénztelenség mellett sikeres beruházások folynak hitelből ,amivel sikeresen eladósítják
a településeket !
A kórházak színvonalát sikerült az albániai szintre hozni !
Lézer János sikert sikerre halmoz és a képviselők éjt nappallá dolgoznak ,hogy nekünk
egyre "jobb" legyen !
Audi8-al jár ,hogy még gyorsabban és hatékonyabban végezhesse munkáját !
/Az is igaz ,akinek nincs az annyit is ér !/
Törvényeket alkotnak és azzal a lendülettel rögtön módosítják is,hogy nekünk jobb legyen!
Az Alkotmány Bíróság pedig visszadobja ,de nem veszítünk a lendületből ,folyik a gyártás!
Tudnám folytatni csupán belegondoltam szegény politikusaink mit fáradoznak értünk !
Köszönettel és hálával tartozunk mindenért Kimirszen elvtárs !!!

A lényeg ez amit

A lényeg ez amit felsoroltál ! De néhány dolog még , ami ezen felül letaglózta az országot , az a mocskos szédítő, népnyomorító politika ami a mai viszonyokhoz vezetett ! Az Orbán kormány és a 2/3 többség 18 hónap alatt a csőd széléig vezette az országot, az emberi jogokat szisztematikusan leépítő, jogállamot lebontó , diktatúra kiépítése felé vezet. A be csődőlt Orbán, Matolcsy gazdaság politika odáig jutott, hogy térdre kényszerültünk az IMF előtt, valójában a büszkeség az alamizsnáért könyörgéssé fajult. Kínossá váltunk a nélkülünk is gondokkal küszködő Uniónak, nem csak a 18 hónap hazai ténykedés miatt, de a Brüsszelből diktálókkal szemben, sallerek, kokik, atyai tarkón legyintések kiosztása miatt, amelyeket az EU tagoktól nem szeretnek hallani . Ezért aztán Orbán is , Berlusconihoz, vagy Papandreuhoz hasonlóan, a kibontakozás akadályozójává vált ! Hogy a Fidesz frakció ezek után azt mondja, Orbán nem Berlusconi ,vele ez nem fog megtörténni, ez egy hiú remény . Tudomásul kell venni , a világban a pénz mindenekfelett! Az érdek erős úr, ha valaki útjába áll , vagy szembe megy vele , azt tekintet nélkül elsöpri ! Ennek kezdeti jeleit láthatjuk az egyre erősebb figyelmeztetések nyomán !

Ami még kimaradt ! / Folytatás ! /

Sikerült a 25%-os Áfát 27%-ra emelni !
Sikerült a megtakarított bankban tartott és már egyszer megadóztatott pénzünket újra
megadóztatni !
Sikerült 52 féle adónemet 60 féle adónemre emelni !
Sikerült szinte minden kisvállalkozót ellehetetleníteni a magas megadóztatás miatt !
Sikerült a beruházásokat visszaszorítani és ezzel növelni a munkanélküliséget !
Sikerült az aktív és a nyugdíjas korosztályt teljes bizonytalanságba hozni !
Sikerült az autópálya díjat ismételten megemelni !/ Annak ellenére ,hogy az útadó benne
foglaltatik az üzemanyag árában !/Dupla adóztatás !!!
Sikerült visszatérnünk az egypártrendszerhez !/ 2/3-al /
Sikerült még ....
Egyet viszont nem sikerült : A "politikus urak" önbizalmát letörni még ezek után sem ,
mert ezeket az intézkedéseket nevezik ők sikernek !!!
Egy az biztos ,ők elrugaszkodtak anyagi téren ,de a többi emberrel vajon mi lesz ???

" politikus urak "?

Neeeeem! Mocskos parazita állatok!

Kedves 2/3-os Orbán

Kedves 2/3-os Orbán fanok!
Itt egy jó kis beszámoló, hogy ki mindenki volt a hajdani, ma már általuk a legjobban köpködött, kommunista rendszer kiszolgálója!
Többek közt a "lyó hejesíró" Schmidt Pasti, vagy a kackiás bajcú' Martonyi, aki oly büszke az izraeli kapcsolatára! Méltán lehet!
Íme:
http://kuruc.info/r/9/89674/

Ott vannak a II/3-as, vagy a III/III-as beszervező dokszik is!
Akkor mosat hogyan is vagyunk a mi komcsiajinkkal, meg a másikak koncsijaval?
Van közös az akkori és a mostani kormány retorikájában is! Mindekettő valami "forradalomról" hablatyol és sok-sok birka tapsol ás bologat nekik!
Brávo 2/3!
Egy volt beszervezett a Köztársasági elnökünk+a külügyérünk! A házelnökünk pedig volt KISZ tag????????
Hát akkor hogy is van a dolog a kommunistákkal?
Ja, hogy a mi komcsink nem is olyan büdös, mint a másiké?
Kedves jó 2/3! Ez elég szarul sikerült forradalom lett, ilyen alakokkal!
GUSZTUSTALANOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na, most lehet tapsikálni a Fidesznek!
Gratulálok!!!!!

Kis ember nagy bottal jár !

Vajon meddig ?

" Nem lesz megszorítás!" ....azaz....nem mindekinek!

A Fidelitast nem érinti a válság: egymilliót tapsoltak el a Moulin Rouge-ban.

Múlt pénteken a főváros egyik leghíresebb mulatóját, a Moulin Rouge-t bérelte ki zártkörű rendezvényre a Fidelitas, 500 ifjú fideszes bulizott a frivol táncműsorairól ismert szórakozóhelyen.

Egymillió forintot bulizott el a Fidesz ifjúsági szervezete Budapest egyik legismertebb szórakozóhelyén, a belvárosi Moulin Rouge-ban - tudta meg a mainap.hu. A 15. születésnapját így ünneplő Fidelitas külön erre az alkalomra létrehozott honlapján is az „igényes szórakozás fellegváraként” mutatja be a mulatót.
- A Moulin Rouge mellett szólt kétségtelen ismertsége, mérete, hogy központi helyen van a városban. Máshol nehezen lett volna megoldható, hogy pénteken zártkörű rendezvényt tartsunk - magyarázták a lapnak a fidelitasosok, amikor arról érdeklődtek: a válság közepette miért éppen ebbe a luxuslokálba szerveztek bulit.
Zártkörűséggel, születésnapi tortával, zenével és italakciókkal együtt közel 2000 forintot fizetett fejenként a Fidelitas több mint 500 vendége után. Mindez tehát körülbelül egymillió forintos összköltséget jelent.

- A szórakozóhelyet nem csupán "béreltük", hanem az azt működtető céggel kötött szerződésünk alapján sokrétű szolgáltatásukat vettük igénybe a helyszín rendelkezésünkre bocsátásától, hagyományos születésnapi torta szervírozásán keresztül a zeneszolgáltatásig és italakciókig - érveltek a Fidelitasnál.
Azt egyébként a lokál képgalériáit böngészve nem nehéz kitalálni, min akadhatott meg az ifjú fideszesek, de legalább is a szervezet férfitagjainak szeme, amikor helyet kerestek a szülinapi mulatsághoz:

A fidelitasosok előre látóan arról is gondoskodtak, hogy a tagok szülinapi bulihoz kapcsolódó költségeit is csökkentse. A vidékről érkezők számára a fővárosi fenntartású Pannónia Középiskolai Kollégiumban biztosítottak szállást, a kollégium honlapján szereplő 2160 forint/fő/éjszakás díjszabásnál jóval olcsóbban, mindössze 800 forintért.
A szállás mellett az alkohol és az energiaitalok is jóval kevesebbe kerültek péntek este a fidelitasosoknak. Az italakciók keretében féláron ihattak például whiskeycolát, gintonicot, vodkával kevert energiaitalokat, sört és különféle koktélokat.
Ez egyébként ugyancsak nagy segítség lehetett az ifjú fideszeseknek, ugyanis a mulatóban egy rövidital listaáron 1000 forintba, egy koktél 1500 forintba kerül.
Ezen kívül a vezetőség azt is kijárta: aznap este a 6x6 Taxi kedvezményes tarifával szállítsa az ifjú fideszeseket.

A rendezvényre maga Ágh Péter fideszes országgyűlési képviselő, Fidelitas-elnök hívogatta a résztvevőket.
A meghívón a szervezők azt írták: "A bulizás során tartsd szem előtt, hogy a rendezvényen kép- és hangfelvétel készül, amelynek publikálásához a buliban való részvételeddel hozzájárulsz!"
A buli éjszakáján egyébként este fél 11-től 500 forintos belépőt kellett fizetniük a férfiaknak. A Fidelitas tájékoztatása szerint az így összegyűlt százezer forint (ami egyébként tizede annak, amibe a fergeteges éjszaka került) is abba a kalapba kerül, amiből a Csillagszóró névre keresztelt jótékonysági akció keretében megyénként egy-egy szociális, gyermekvédelmi intézménynek adományoz az ifjúsági szervezet.
De a Fidelitas saját magát is megajándékozta: Ágh Péter elnök a bulin jelentette be, hogy csillagot neveztettek el önmagukról. Az eddig 13558600769 számon azonosított égitestet a Nemzetközi Csillagregisztrációs Központ hivatalosan is Fidelitasra keresztelte el. Az ifjúsági szervezetnél elmondták, hogy a csillagom.hu oldalon bárkinek lehetősége van nevet adni egy csillagnak, ennek összköltsége 49 ezer forint.

Ajaj!

Mert megérdemlik! ! ! Következő életemben csakis politikus szeretnék lenni!

Hova lett az Államférfi

Hova lett az Államférfi !
Brüsszeli csúcson megingott a kis akarnok, egyedül, nem mert felelős döntést hozni ! Mint általában mindig a pillanatnyi hatás kifejtésre törekszik, a hasonszőrűek közül csak egyedül Ő utasította el a csatlakozást , neki volt csak fontos , hogy róla, szóljanak a hírek, vele foglalkozzon a sajtó , majd pár órával később már semmi nem volt igaz abból amit a világ előtt kimondott . Abban a közegben, nem számolt a ránk nézve ártalmas reakciókkal , amik nem szállnak el azonnal a semmibe, káros hatásukat olyan időpontokban is felfogják használni ellenünk , amikor a cél elérésének érdekében szükség lenne a kedvező támogatásra. Ezek arra engednek következtetni, OV felkészületlenül érkezett a találkozóra . Azt gondolta ott is úgy rögtönözhet mint idehaza teszi, ahol mindig az általa vélt és elképzelt biztos hatás és parlamenti döntés születik ! Most először szembesült azzal a helyzettel, amikor a nemzet érdekében kormányfőként egyedül kellett volna felelős döntést hozni , de mint ahogy látjuk hiányzott a bátorság és a bölcsesség ! A Brüsszeli elutasítás után, néhány óra elteltével , valószínű rádöbbent a hibás kijelentésére , idehaza már teljesen más álláspontok képviselt, mintha zavarában kényszerült volna korrigálni, átruházta a döntés felelősségét a 2/3 képviselőire, akik eddig is minden , jó vagy rossz döntését, válogatás nélkül egyhangúan megszavazták , most is biztos abban, hogy úgy döntenek ahogy Ő megmondja . Erre a manőverre pedig azért volt szüksége, hogy a közvélemény előtt bizonygassa, Ő megvédi az ország függetlenségét, (persze ennek elvesztéséről szó nincsen,) inkább a megtépázott kormányfői pozícióját akarja ezzel feledtetni ! Azt gondoljuk ez mindenképpen menekülés volt a felelősségtől , a saját hiba megmagyarázása , amit már idáig annyiszor felsőfokon műveltek , de ezek már inkább kínosak, mind praktikusak lennének ! Amint látni lehet elbukott a két ember nevéhez köthető kísérleti gazdaságpolitika, távoznak államtitkárok, miniszterek. Jönnek az IMF tárgyalások amelyek sikertelensége akár a Kormányfő bukását is okozhatja.

Tisztelt Polgártárs !

Amit itt leírtál azt nevezzük bukásnak ! Nem vagyok Fidesz és OV rajongó ,de ebben a
kérdéses helyzetben nagyon jól döntött ,mert nem ismerjük a pontos tényeket ,ami miatt
ezt a döntést hozta ! Javasolnám ,hogy addig ne keltsünk pánikot ,ameddig nem áll
rendelkezésünkre a pontos és alapos információ ,mert különben buta és ostoba ember
benyomását keltjük !Szerintem ebben az esetben OV államférfiként helyesen cselekedett !!!
Aki ott megegyezett volna az pedig hazaáruló lett volna !!!Ismered a pontos szöveget és
annak tartalmát ,amit alá kellett volna írnia ? Remélem nem gondolod komolyan ,hogy
egy ilyen komoly kérdésben egy személyben döntést hozzon valaki,aminek a későbbiekben a nép
issza meg a levét !Véleményem szerint még készen sem lehetett az a szerződés ,amit alá
kellett volna írnia !!!Ne ítélkezzünk a pontos tények ismerete nélkül !!!

Kedves Polgártárs ! Csak

Kedves Polgártárs !
Csak neked mondom, hivatkozik a „nem” kijelentése után a parlamentre, mert nagyon jól tudja, hogy mögötte a közös 2/3 frakció és biztos abban, hogy úgy szavaznak ahogy Ő diktálja, és később ha rossz döntés születik lesz mire hivatkoznia ! Borítékolom az eredményt : a Jobbik nemmel, az MSZP igennel , a 2/3 pedig úgy dönt ahogy OV az Államférfi előírja nekik ! Hát ennyit a színjátékról !

T. Polgártárs !

Igazad van ,de ez a politika ,amit szívből utálok !Pénzt minden mennyiségben ,felelősséget
pedig sikáljuk ,amíg el nem tűnik !!!

nanemá'

és mások hogyan mertek belemenni ? Butábbak,mint Orbán?

A jövő elkezdődött!

100-200 milliárdos megszorításra számítanak az elemzők - a jövő elkezdődött

Ha a költségvetés minden tartalékát feléli a kormány, és a GDP stagnálna, akkor a 2,5 százalékos GDP-arányos deficit ugyan nem, de a 3 százalék körüli szint még tartható lenne - mondta a Napi Gazdaságnak Samu János, a Concorde közgazdásza.

A szakember szerint ez azt jelentené, hogy semmilyen mozgástere nem maradna a kabinetnek, miközben a recesszió valószínűsége fokozatosan nő. Úgy vélte, a mozgástér legalább 100 milliárdos plusztartalékot igényelne, de efölötti, 100-200 milliárd forint további megtakarítás is szükséges lenne ahhoz, hogy egy visszaesést követően is tartsa magát Magyarország a vállalt hiánycélhoz.
Oszlay András, a Takarékbank elemzője is azt mondta, ha a kormány teljesíteni akarja a 3 százalék alatti GDP-arányos hiányt, ahhoz 100-200 milliárdot "valahonnan szereznie kell". Megjegyezte, hogy a bevételi oldal eleve súlyosan terhelt, és úgy tűnik, nincs már érdemi mozgástér, ám a kiadási oldalon még elképzelhető, hogy vannak tartalékok. Ez azonban érzékeny terep - jegyezte meg.

Elrugaszkodás

Orbán: Azt hittük, napsütés lesz, de viharkabát kell,
2013-ban jön az elrugaszkodás.
A jövő év az előkészületé, mindenki tisztában van vele, hogy egy kis koplalás után lefogyva
mennyivel könnyebb elrugaszkodni...

Elrugaszkodás ???

Amennyiben nem lenne politikus ,úgy el is hinném ,de mivel az, így nem hiszek neki és a bandájának sem !
Tanusítanának önmérsékletet ,ami a fizetésüket illeti ! Undorítónak tartom ,hogy magukat az orvos társadalom fölé
helyezik a népet meg sanyargatják és hazudoznak nap mint nap ! A fizetésüket vajon miért nem a néppel
szavaztatják meg ??? Félnek ,hogy minimál bérért kellene osztani az észt ??? Milliókért , Audi A8-al és sok más
egyéb juttatások mellett könnyű a rizsát hinteni Lézer Jánosnak ! Ami a Magyar parlamentben megy az nem más
mint egy színjáték drága pénzért ,amit mi a nép fizetünk meg ! Semmi féle elrugaszkodás nem lesz ,ezt most mondom ,hanem
további megszorítások lesznek ! A kommunizmusban is mindig ezt mondták és" nadrágszíj meghúzás" lett a vége !!!!
Azért népszerű a politika ,mert a semmiért milliókat lehet keresni különböző jogcímeken /álláshalmozással / ,a népen pedig
behajtják !!! Hányni tudnék tőlük !!! Szétlopták az egész országot és most a saját honfitársainkkal fizettetik meg az árát !!!
Mikor számoltatják már el a milliárdosokat ??? Szerintem soha !!!Hol van az 1.000.000 munkahely ? Remélem a közmunkát
nem gondolják munkahelynek havi 40.000.-ft-ért !!! Akkor elfogadom ,ha a politikus is ennyiért pofázik havonta !!!
A nép ott fog maradni a béka segge alatt, a képviselők pedig elrugaszkodnak a fellegekbe ,ami a túlzott juttatásaikat illeti !!!Ámmen !

"elrugaszkodás" = "rugalmas elszakadás"......

...a valóságtól....

HAJRÁ VIKTOR!!!!!Ne

HAJRÁ VIKTOR!!!!!Ne hallgass a sok gyengeelméjűre, akik azt gondolták, hogy 2 nap alatt eljön a Kánaán és lesz 200 ezres fizetésük, meg ingyen ebéd, ingyen iskola, ingyen minden vazze. Mert azt gondolják megy ez úgy egy csapásra. Mintha az a 40 év diktatúra meg a rendszerváltás hazugságai nem jelentenének semmit. Mintha azt úgy egyszerűen csak ellehetne fújni. Mintha az egészségügy, a mezőgazdaság, az ipar, a kereskedelem ripsz-ropsz, mint a mesében egyszerre sikeresen működő ágazat lesz, az orvosok-ápolóknak varázslatra dupla-tripla lesz a fizetés, mert olyan qrva gazdag ez az ország, hogy ezt megteheti. mert az emberek rendesek, szeretnek adót fizetni, tisztességesen be is fizetik, nem csalják el az utolsó fillért se, mert nekik fontos az ország, mert tudják nélkülük nem jutunk előre.
Mert ugye az országnak a befolyt adóból van pénze építeni az országot. De tök jó az is, hogy eltartunk egy csomó munkanélkülit, meg rokkant nyugdíjast, akiknek 70 százaléka egyébként képes a munkára. Mi lenne ha ezt a pénzt munkahelyekre fordítanánk? Ez az élet uraim: dolgozni kell, ingyen nem adnak semmit.
Magyarország zsarolásnak van kitéve. Mi lenne ha bebizonyosodna, hogy IMF nélkül is van élet, sőt az EU-n kívül is van élet. Az lenne, hogy sorba lépnének ki az államok és az unió romba dőlne. Hol vannak most azok a hangok, akik üvöltötték, hogy gyarmat leszünk az EU-ba? Hát most az a baj, hogy a nemzeti érdek több? Ti tényleg ennyire nem látjátok mi folyik a világban????????????????????????????????????????????????????????????????????

(:-)

Süllyed a gyors naszály ?!
A jelenlegi kormány munkájáról egy párbeszéd jut eszembe, mikor a legénység nem ért a hajóhoz!
Kiabál felfelé az egyik matróz: - Te baj van nem megy a motor, elrontottuk !!!
A kapitány a kormány mellől visszakiabál: - Nem baj ha nem megy a motor, úgyis zátonyon vagyunk !!!!

Na ennyit a forradalmi kormányzásról. Még nincs is meg a 2012-es költségvetés, de már nem kicsi, hanem nagy korrekcióra van szükség!!! Ezt a 1.5 évet elszúrták, és már tudják, csak nem merik bevallani!! Lemondott Bencsik, Fellegi, eddig 2 embernek volt önkritikája a fidesz kormányból !!!! 13 éve széthazudta a fidesz a világot. A választóknak képtelenségeket ígértek, aztán kiderült, hogy amihez hozzányúlnak az tönkre és csődbe megy !!!
Ügyes.
Magyarország és így szeretlek. ( Meg sajnállak )
Rada Tamás

Egyetértek veled, csak egy

Egyetértek veled, csak egy fontos dolgot nem említettél ! A kapitány és a segédtiszt még mindig a helyén van ! Amíg nem takarodik a kormánytól, majd a fedélzetről még korrigálni sem lehet !

poresz56 képe

(:-)

//Süllyed a gyors naszály ?!//
Süllyed, az nem lehet kétséges, de a süllyedést nem a mai kormány egyedül okozta. Kedves Tamás, akik ezt okozták azoknak mindnek a börtönben lenne a helye.
Önnek pártjával és a hozzájuk tartozókkal egyetemben.
Nem sajnálkozni kell, hanem eltűnni a politikából.

www.porkolabgyorgy.hu
Amit írok az mindig a saját gondolataim,másoktól átvett gondolatokat se kell senkinek elfogadnia.

Matek

Matek!!
Porkoláb Györgynek
Számoljunk!!!
36 éves vagyok, a rendszerváltás 21 éve volt. Akkor én iskolába jártam. Ön meg a nagy jobb oldali nálam sokkalta idősebb emberek hol voltak?! Rossz volt az a rendszer?! Fizetésből házat, nyaralót építeni?! Ingyen diploma, elvtársi nyaralások az építőtáborokban?! NDK-ban?!
Hofi mondta erre: - 40 évesen ideszülettek!!! ( Az olyan emberek akik letagadják a 90 előtti létezésüket. Lásd fidesz frakció a Parlamentben, több az 50-60 éves ember mint a 40 alatti!!! A sok üldözött TÉSZ elnök és Gyárigazgató )
Rada Tamás

poresz56 képe

Matek

Akkor számoljunk, állítólag matekból soha nem voltam rossz. Én 36 évesen mit értem el pláne hogyan. Ma nem kisiparosok vannak/mesteremberek/mint ANNO az én időmben. Most ügyvezetők, cégvezetők élik nem épen hétköznapi mindennapi életüket.
Tehát kisiparosként építettem nyaralókat, házakat, templomokat stb. Mellette községi elöljáró és KÉPVISELTEM településemet, Gyenesdiást (nem mesés fizetésért) még munkákat se kaptam, amiből kárpótolták volna közéleti „ténykedésem”.
Még csak hivatal se volt /tejcsarnok egyetlen helyisége/ ami az akkori igényeknek messze megfelelt. NDK-ban soha nem voltam, pláne párt és hivatali közpénzből.
Ön lehet, hogy ezt tapasztalta így élte meg.
Amit elértem sajáterőből /nem hitelből, pláne szocpolból/ az elsősorban az otthonom ahol ma is élek aztán család 2 csodálatos egészséges gyerek, szerető szülők, testvérek annak családtagjai,és sok barát akikkel KAKLÁKÁBA építettünk családi házakat.
Még "ajánló szelvény" se kellett, hogy képviselhessem őket.
De én 36 évesen voltam Törökországban, Koreában, Japánban, Ausztriába bevásárolni jártunk/metró/.
Ezen időszakban a gyermekeim jövőjét sikerült megalapozni,hasonló korú gyerekemnek is sikerült házat építeni.
Akkor kedves Tamás ön hogyan látja jövőjét "ÖN" gyermekének, gyermekeinek, MA!

www.porkolabgyorgy.hu
Amit írok az mindig a saját gondolataim,másoktól átvett gondolatokat se kell senkinek elfogadnia.

Ejnye!..

Örülők ha valaki megerősíti azt a meglátásom, hogy a múlt rendszerben könnyebb volt az egyénnek boldogulni!!
Mert mit is írt P.GY !!!
36 évesen családi házhoz jutott és megalapozta a gyermekeinek is ezt !! Magyarán elöljáróként több ingatlant könnyedén „ összehozott”. Tudom, hogy kalákában ment az építkezés. De a telek, és az építőanyag megszerzése az már nem volt egyszerű!! Ahhoz kellett néha a jó elvtársi kapcsolat!!! Mai értékben számolva családi házanként 20-30 millió ft lehet számolni!!!!
Ma, ha valakinek van 1 tisztességes munkahelye, jónak számító fizetéssel, abból ezt, hogy hozza össze??!!
Kár ezt tovább feszegetni.
Rada Tamás

poresz56 képe

Ejnye!..

Képviselő "jelölt" úr! Rada Tamás
Mivel nem ismerem a születésének körülményeit így nagyon nehéz önről véleményt alkotni.
36 évesen nem csak egyedül jutottam otthonhoz /elöljáróként/ a korosztályom azok a családok akik éjt nappallá téve dolgoztak mindenkinek meg volt /Gyenesdiáson/ a lehetősége nem csak otthonteremtésre.
Tény nekünk Gyenesdiáson különleges lehetőséget teremtett az a tény, hogy nem volt TSZ nem vették el ősi belterületi üdülőhelyi ingatlanainkat./Ellentétesen a rendszerváltás utáni időben/.
//Ma, ha valakinek van 1 tisztességes munkahelye, jónak számító fizetéssel, abból ezt, hogy hozza össze??!!//
Pont erről beszélek ÖNÖK TEREMTETTÉK MEG /szocik és nem szocik/a jelenlegi körülményeket.
Viseljék is minden hozadékát!

www.porkolabgyorgy.hu

Amit írok az mindig a saját gondolataim, másoktól átvett gondolatokat se kell senkinek elfogadnia.

Porkoláb Gyögrgynek igaza van !!!

A múltról az tud igazán hitelesen beszélni ,aki benne élt !
Rada Tamás pedig csak okoskodik !

nem egészen

Más is élt a múltrendszerben és ugyanaz a véleménye, mint R. Tamásnak. Én is rosszabbul élek, mint négy éve.

Nem egészenre

Szerintem mindenki szinte rosszabbul él. Mint korábban. Azért nem kellene elfelejteni azt, hogy amikor az ún. "rendszerváltás" volt, mindenki éljenezte ezt.
Még azok is, akik előtte " jobban" éltek. Miért? Miért nem tartottak ki, és NEM szavazták meg az eu-ba csatlakozást, azt, hogy legyünk IMF tagok, legyünk NATO tagok???!! Szerintem pedig el kellene kussolni, ezek után!!! Szép csendesen. Ha pedig nem értettek egyet, miért n e m a k k o r fejtették ki ezt az ideológiát a szavazatukkal? Vagy utólag könnyű okostojásnak lenni?! Letiltották a tv-k képernyőiről azokat, akik elsorolták volna ellenérveiket. Most akkor mi van? Ráadásul azokat, akik ellenezték, fasisztázták folyamatosan. Jah, köpönyeget váltani egyszerű. És nagyszerű.
Balgák voltak, azt hitték, hogy majd a nyugat! Persze, sz@rnak azok miránk, mint mindig is! Ha pedig bedőltek, most nem kell rinyálni. Akkor kellett volna megakadályozni a zöldmezős beruházásokat, a külföldiek adómentes betelepülését, és a helyi gazdaságok ellehetetlenítését. Milyen dolog az, hogy 10 000 Ft-ért leöldökölik a szarvasmarhákat?! Stb.....sorolhatnám....Felháborító!
Jah, hogy ne feledjem: mivel a tv-ben bemondták, ráadásul hiteles vágó pista bácsi, özönlöttek a hitelek felvételéhez. Nos, nehogy má' arra vágyjak, hogy devizahiteles lehessek!!!!!

Ne viccelj !

"Szerintem mindenki szinte rosszabbul él. Mint korábban."

Ott van a Kis-Rogán. A Parlamenti 700.000-hez képest - amit, mint ellenzéki tökvakaró kapott - szóra sem érdemes az a 2.199 millió, amit most kap havonta. és ez a szépség csak egy a sok dögkútba való közül. De Te, a 50 féle adód helyett, most 60-at fogsz fizetni, mert nem adadhat meg az a szégyen, hogy ezek a potyások, életszínvonalro9mlást szenvedjenek el - b*zd meg!

poresz56 képe

Nem egészenre

A rosszabbul élt és él kicsit sántít, ami akkor el lett rontva azért már a mostaniak is felelőssé tehetők.
Csak végre nyíltan szembe kellene nézni ön-ön magunkkal és távozni a gáncsoskodó hazug vezetőktől.
www.porkolabgyorgy.hu
Amit írok az mindig a saját gondolataim, másoktól átvett gondolatokat se kell senkinek elfogadnia.

Helyes! -Tamás

Gyurikának helyre kell tenni a fejecskéjét néha,mert ma megint annyi az ellenálló partizán, mint 1946-ban az igazolások idején.

Hol voltak eme dicső "urak" amikor jól éltek a szocializmusban?

poresz56 képe

Helyes! -Tamás

Az én fejecskémet ne féltsd, nálam minden rendjén van. Nem sírom vissza,de nekem jobb volt akkor, amikor ti még nem is éltetek.
Ezek a dicső "urak" sajnos itt élősködnek rajtunk. Rajtatok (Tamással együtt) valószínű nem fog,mert ez a hazugsággal terhelt világ a tiétek.
Úgy tűnik,”TI”jól eligazodtok ebben a világban.

www.porkolabgyorgy.hu
Amit írok az mindig a saját gondolataim, másoktól átvett gondolatokat se kell senkinek elfogadnia.

poresz, két mondat:

ROSSZABBUL ÉLEK, MINT 4 ÉVE !

És ez nekem minden elmond.

Nekünk is!

Próbáltál már dolgozni is?

Na végre egy.....

..."mindenki tudása és mindenki képességei szerint" - i palánta. Jó meleg irodából, jó vastag pénzért vakargatod a tökeidet, majd böffentesz és fingasz egyet néha, hogy megmutasd, te is létezel, mert egyébből nem lehetne megtudni.

Hát igen!

Van akinek, el nem issza! Vannak hülyék akik belegebednek a munkába, mégsem
tudnak megélni, mert nem ésszel, hanem erővel próbálnak megmaradni! Görcsölnek!
Két tipusba lehet sorolni az embereket: az egyik termeli meg a javakat.......

(Én nem!) :-)

büszke lehetsz magadra......

parazita potyás. Egy golyóra neked is rávésték mára neved.

Bizony, bizony!

Tudod egyszer olvastam itt, hogy a hülyék
valahol a másik sorban állnak! Te csak
dolgozz serényen én addig élek belöled.
Emlékszel a tücsök és hangya mesére? Na,
az élet azonban mindig a hangyával szur ki!
Aztán, ha belepusztulsz a munkába, nem gond,
van egy csomó ostoba állat, aki minimálbérért
eladnák az anyjukat is, és beállnak a helyedre.....

Tücsök és a hangya meséje?

szóval kohány vagy?

Egyébként vagy épkézláb ötleted a minimál ellen?

Hát persze!

A béreket a munkavállaló rontja el azzal ha elfogadja a munkát minimálbérért! Mivel az állam kiszállt a buliból, igy a munkadó szabja meg, hogy mennyit keresel! Melyik hülye vállalkozó ad többet mint amennyit kötelezö? Egyik sem. Azt mondja, hogy minek többet, ha úgy is kapok melóst ennyiért és ezzel az állam a vállalkozó nyersségét növelte! Ha azonban nem találna melóst ennyiért, akkor többet fizetne. Kénytelen lenne többet fizetni, tehát az a melós aki elmegy minimálbérért dolgozni az teszi tönkre a béreket!

A németeknél is van több helyen minimálbér, de szakmai területenként változik, (más a minimálbére a tetöfedönek és más a munkaközvetitötöl kölcsönadott lakatosnak) s nem egy országosan elöirt bér van mert ez gazdaságilag kimondottan káros!

Itthon is csak szakami szelekcióval szabadna! Egy útépitönek sokkal nehezebb a munkája,
mint egy titkárnönek, vagy egy fesö-mázolónak, mégis azonos a minimálbérük, mert vállaják!
Amig vannak verebek, addig nyugodtan lehet lósz@rt szórni az utcára... Amig vannak belekok
akik fillérért elvégeznek minden munkát, addig nem is érdemelnek több fizetést!

Figyej haver !

Te sem az eszeddel hívod fel magadra a figyelmet az biztos !!!

Csak ennyi?

Miért nem próbálsz meg érveket felhozni?
Győzz meg arról, hogy nincs igazam! Ez amit
idekapartál csak azt mutatja, hogy semmit
nem értesz és igy megpróbálod palástolni
a butaságodat! Kontrázz, vitázz, ellenkezz!

Persze ehez ésszű és elfogadható érvek is kellenének, igaz....?

):-)

Nem ismerem önt személyesen, és ennek kifejezetten örülők !!!
R.T

poresz56 képe

):-)

KÉPVISELŐ jelölt úr!
Csak ennyi!?
Ha valaki kérdez és válasz is érkezik, nem kell a "VENDÉG" spicli besúgó beszari,okos ember szerepébe bújni.
www.porkolabgyorgy.hu
Amit írok az mindig a saját gondolataim, másoktól átvett gondolatokat se kell senkinek elfogadnia.

poreszka

Megtanulhattad volna, hogy Rada úr, mindig névvel kommentezik. Csak ennyi.
"A gyűlölet vakká tesz!"

poresz56 képe

poreszka

Az Rt talán nem részvénytársaságot jelent.
A Kerkán előfordult párszor,hogy még az Rt is lemaradt.

www.porkolabgyorgy.hu
Amit írok az mindig a saját gondolataim,másoktól átvett gondolatokat se kell senkinek elfogadnia.

poresz56 képe

poreszka

//"A gyűlölet vakká tesz!"//
Nem ismersz, nem gyűlölök én ismeretlenül senkit.
Pláne Rada urat!

www.porkolabgyorgy.hu
Amit írok az mindig a saját gondolataim, másoktól átvett gondolatokat se kell senkinek elfogadnia.

Ripsz-ropsz, bizony nem lesz semmi!

Mégpedig azon egyszerű oknál fogva, hogy a kedves elvtársak régen, úgy kb. már 60 éve, és ezek után az ő kis kedveskéi, leszármazottai, rokonai, barátai, stb. folytatva áldásos tevékenységüket, a mai napig is romba döntötték e kis hazát. Tehát, semmi értelme itt semminemű szavaknak, teljesen belefulladt az ország egyrészről az adósságcsapdába, másrészről pedig a vezetői csapdába. Azon vezetők csapdáiba, akik kiszolgálták a régi rendszert - ezzel tán nem is lenne baj, hiszen mindannyian ebben éltünk -, és amikor megszagolták a változás szagát , gyorsan átmentek szdsz-esbe, aztán mdf-be, aztán mszp-be, az mszmp helyett. Tudták ezek, mitől döglik a légy!!!!!!!!

Ripsz – ropsz barátom,

Ripsz – ropsz barátom, két lehetőséget és három lépést elfelejtettél , a Fideszt és a Kisgazdákat, mint lehetőséget, az MDF-et ,MIÉPET, Kisgazdákat, akik átnyergeltek a Fideszbe, és ha nem tudnád ezek vannak most hatalmon, akik lenulláznak bennünk ! Az előző 40 évet pedig ne firtasd, mert akkor mindenkinek, de legalább is a többségnek jobb élete volt mint ma ! Tehát akiket feledésből, vagy egyszerűen velük való lojalitásból , kihagytál Ők aztán nagyon is tudják mitől döglik a légy !!!

Igaz!

A felsorolás nem volt teljes, de értelemszerűen hozzáírandó az általad felsoroltak. Ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy teljesen mindegy. A lényeg érthető. A régi" jobblétről" csak annyit, hogy hitelekből könnyű volt a látszatjólét. Ezt kell visszafizetni, plussz még hozzájött a kiárusítás is.

Mogorva képe

Mert

Nem kell sírni, ez a hatás,
Népszavazás eredménye,
Hogy ha kérdez ország világ,
Ez népünknek nagy mellénye!

Fura ügy ez, mert pénzük kell?
Örülsz te is, igy vagy gazdag,
Nem lehet ám, mindig csak jót!
Volt akkor a mézes madzag!

Vizbe ugrassz, vizes leszel,
Erre elöbb kell gondolni,
Utolág már kár a rinya,
Igy hát lyukat kell foltozni!

Dakota mondások: " merjünk nagyot álmodni"

" A Fidesz győzelmével azok is nyertek, akik nem ránk szavaztak !" ( O.V.)

" Ne azt nézzék, hogy mit mondok a megválasztásomért !" ( O.V.)

" Véget vetünk az osztrák vircsaftnak" ( O.V.)

...és tovább......

"Az a vád ellenünk, hogy mindent eltettünk. De arra nem gondolnak, hogy milyen jó lesz ez később."

2Ne ébreszd fel az alvó dakotát!"

"Mielőtt vágtába csapsz, nézd meg, hogy a lovon ülsz e."

"Sötétben is minden dakota rézbőrű."

"Mi ismerjük a jó utat! Csak előbb meg kell építtetnünk."

"Egy a tábor, egy a budi"

"Könnyebb versenyt futni a bölénnyel, mint a széllel. A jobbszéllel."

"Vesszőparipától, ne várjunk lódobogást."

"Mi magasra emeltük a mércét! Még én sem értem el."

"Kis embernek, nagyobb a világ."

"Ha elvesztünk egy választást, az még nem baj. Csak tragédia."

"Édes álomból, keserű az ébredés."

"Nézzünk ki a tipiből, és ha nem a budai villánkat látjuk, akkor más kertjében táborozunk."

"Nagyban gondolkozz, kicsiben alkoss"

"Kétszer nem lehet ugyanabba a sz@rba lépni."

"Nagyot mondani a kicsi is tud."

"Nem a beszéd hosszú, az Önök türelme rövid"

"Ha a bölény előtt állsz, ne adj neki hashajtót."

"Magas lóról, a törpe is lefelé néz"

"Európán kívül is van élet, csak messze van"

"A félelem bére, egy maréknyi rizsa"

"A polgári kör, nem egy síkidom, hanem síkideg!"

"Fogatlan ló, nem tud a fűbe harapni."

"Sok beszédben, sok az aljas"

"Ahol a legelő, ott a bölény. Még."

"Ahhoz, hogy lássuk az alagút végét, nem kell bemenni az alagútba."

"Egy kicsi, sokkra megy"

"Hiába b*szogassuk a Kormányt, csak nem szeret bennünket"

"A jövőképünk? Innen, messziről, nagyon távolinak látszik."

"Nálunk a szélsőjobbkéz szabály működik"

"Ha nincs vezér, nincs akinek a seggét nyalják"

" Szembeszélben, ne köpködj!"

"Az, hogy itt kő, kövön nem marad, nem a kőbányászok műve"

"Attól, hogy valami kerek, még nem polgári kör."

"A szélsőség még mindig gusztusosabb, mint a belsőség."

"Lovassra termett a Magyar Nemzet."

"Egy kibic dakotának semmi se drága."

"A kormány még mindig baloldalon keresi, amit mi jobboldalra dugtunk el."

lehet tovbább próbálkozni....

...

78.92.238.234
ISP: Magyar Telekom plc.
Organization: DSL customer dynamic address pool
Region: Szombathely (HU)

....csak nem érdemes.....

Admin képe

:)

vicces kedvű, de butaság :))
Mi "Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk" - helikonportál lábléc

Talán ha legközelebb nem a monitormagazin egyszem statisztikájából másolna ide kamut :))

csaj nem "érintett" vagy ?

Az F-Secure elég jó ahhoz, hogy ne kelljen mon.magazinból baromságot idetennem.
"Felhasználói adatokat, információkat nem gyűjtünk és nem szolgáltatunk"

Minden ilyen állítás annyit ér,amennyit betartanak belőle. Szép napot.

ja...és.....

nem állítottam, hogy innét akart valaki bejönni hozzám, mert a kísérlet időpontjában 4 oldal volt alkalmazásban.
Nem kell megsértődni.

"kötelező" megtekinteni.

http://www.youtube.com/watch?v=OXaiUe4RCqk

Azután pedig azt szeretném megkérdezni, hogy amikor legelőször voltak hatalmon, akkor miért nem vették kezükbe a médiumokat?
Mert ha megteszik, nem buknak meg. Vagy?! Csak nem valami más oka volt?
Attól tartok, hogy Hajrá Viktor-ok még sokan vannak, akik sajna nem látják a fától az erdőt.

Messze van még Európa?

Az a baj, hogy az ország már rosszabb állapotban van, mint amikor a Fidesz 2010.-ben átvette. Nem létezik olyn szemüveg, amin keresztül ezt nem lehetne látni, ha az ember néz. (Aki nem néz, annak mindegy, az azt hajtogatja, amit mondanak neki. Bár, ugyanúgy föl fog fordulni, mint a többiek.) Vagy az irány rossz tehát, vagy a módszerek, vagy mindkettő. A helyzet tehát nem javul, hanem romlik. Így valóban kevés lesz a négy év a kilábalásra. Száznegyvennégy is kevés lenne. (Messze van Európa? Már messze.)

Rossz hírem van Viktor

Rossz hírem van Viktor fan!
Gyarmat vagyunk az EU-ban!
Neked ez nem tűnt fel?????
Az is a birka szemléletedet mutatja, amit a többi országról írsz!
Azért nem mer senki lépni az EU-ból, mert a birkák mindig a nyájban érzik magukat biztonságban! A nyáj közepén jól érzik magukat. Tudják, hogy jön a farkas (IMF), de másikat vigyen el, ne őt! Görögöt, Magyart, Románt stb. Csak ne a Németet, a Franciát, Angol stb. Az a helyzet, hogy akik most az unión belüli uniót tervezik, azok nem tesznek mást, mint egy karámot építenek a saját védelmükben, a nyáj szélén állók és maguk közé!
Ugyan édes mindegy nekik, hogy a többivel mi lesz!
A Viktor meg kitalálta, hogy ő elég tökös birka ahhoz, hogy a farkasnak elmagyarázza, hogy legyen inkább vega, mert mostantól a birka eszik farkast!
Az a nagy harci helyzet, hogy még mindig nagyobb esélyünk lenne, ha most lelépnénk a nyájból, mintha megvárnánk, hogy mikor jön a farkas! Akkor ugyanis esélyünk lesz! A karámban lévő birkák meg jól végignézik, ahogyan minket széttépnek!

A legnagyobb birka viszont Te vagy (Viktorista választó), ha az elmúlt 40 évet emlegeted úgy, hogy a felcsúti cigánygyerek is KISZ titkárként tolta a szekeret annak idején!(Heti Válasz lista)
Tudod mi lesz ha nem jön össze a nagy szent Viktorod okossága? Majd azt mondja, mint a másik KISZ titkár haverja (Gyurcsány Feri), vállat von "Hm, elkurtuk! Nem kicsit, nagyon!)
Na akkor mi lesz? Tudom, Te akkor is tapsolni fogsz! Hát csak tapsolj, és bólogass kis birka! Ahhoz ért a 2/3-os többség! Csak minél tovább a nyáj közepén maradni, mert ott nagyobb a biztonság! Aha, ja! Szerinted! Majd meglátjuk/meglátod!

Lehet, hogy te vagy gyarmatosítva!

Szerintem néked megmosták alaposan az agyadat! Te váltál magad gyarmattá! Az egész Európában jobban élnek mint itthon, csak hát ők dolgoznak ezért, te meg csak kapni akarod! Nem Európa a hibás a nyomorodért hanem te magad! Aztán tök mindegy, hogy Viktorizálsz vagy Ferizmussal kenegeted a sebeidet! Te magad vagy az ország, s pontosan úgy élsz ahogy megtermeted magadnak az életkörülményeidet! Nem Európa a hibás, hogy hétvégén a templom lépcsőjén ücsörögsz és abból élsz amit adnak..... neked csak egy az egy külföldi cuccod van: a svejcisapkád! Ész kéne neked kispajtás, de az nem kapni a piacon!

Inkább "néked" mostak!

Figyelj! Nem én - az állampolgár - pazaroltam el az ország vagyonát, a gyárakat, üzemeket, munkahelyeket.
Ha pedig nincs hol dolgozni, akkor nem is lehet.
Mindenki nem dolgozhat a multinál, mint árufeltöltő, az egész országban már, szinte!
Miről fecsegsz?!
Európai országokban rendesen működik a gazdaság, tudnak hová menni dolgozni az emberek. A magyar is ezt tenné, ha lenne lehetősége, ráadásul sokkal jobban, mint bármelyik.
Nézz utána a szótárban, mit jelent a kifejezés: kiszolgáltatottság.

Patyomkin!

Ki csináljon neked munkahelyet? Nem az állam dolga a kapitalizmusban! Ez a cégek és vállalkozások dolga! Ha nincs hova mennie a cégnek akkor nem is lesz munkahelyed!! Csináld meg a faludban az infrastruktúrát, és máris mennek a cégek! Nem kellett volna rendszert váltanod! A szocializmusban az állam etetett mindenkit, ma magad kell a kájdról gondoskodnod! Tudod kedves bégető barátom, nem kellett volna az EU-t annak idején megszavaznod! Azt hitted azonban, hogy majd EU lesz, akkor lesznek EU bérek is! Nos, sok EU országban még ramatyabb mint itthon! Viszont ha "belelépsz valamibe, akkor sz@ros lesz a cipőd"! S mielőtt elfelejtem, én nem vagyok "kiszolgáltatva", ha te igen akkor úgy kell neked! Csak azt lehet lenyúlni aki hagyja magát! Európában majdnem 35 ezer munkahely NINCS betöltve! Csak hát, ha nincs szakmád és nem tudsz nyelveket, akkor csakis a tanyádon élhetsz meg a háztájiból, mert ilyen képzetlen "zsenik" vannak milliószámra az EU-ban, de hasznavehetetlenek! Tanulj, képezd magad, indulj el a világba, hozd a deviát haza és alapits céget munkahelyekkel, s ne siránkozz azon, hogy mit szúrtál el a múltadban! A helyzetet csak magad javithatod fel, mert magad is vagy felelős ezért, te "csoda választópolgár"! Pontosan olyan levest eszel, amlyet főztél!

Patyomkin pajtás !

Amit leírtál az demagógia ! Egy kaptafára nem lehet minden cipőt ráhúzni !
Helyzete és körülménye válogatja ,hogy ki miért került abba a szituációba ,amibe van és
nem lehet általánosítani ,mert például nem mindenki tud külföldön munkát vállalni ,mivel
a családi helyzete /pl.:idős szülő / nem teszi lehetővé !Általánosságról beszélni
ostobaság !Ahány ember ,annyi helyzet lehetséges és e szerint kell véleményt alkotni !

Semmi demagógia!

A szülönek van idösek otthona igény esetén. Füreden / Veszprémben van gyönyörü lakáskomlpexum, orvos és komlpett ellátó személyzet. Ez csak kifogás! Nem lehet egy rendszert az egyed kivánsága szerint felépiteni! Aki nem tud, nem akar, vagy nem képes az szivjon! Amikor a régi rendszert megszüntetted, akkor kellett volna arra gondolni, hogy gondok lehetnek! Harmindezerért kapsz ellátó személyzetet aki hazamegy hozzátok. Igy mehetsz külföldre is. Tipikus szinészkedés az "áldozati" szereppel!
"Jaj, te szegény! Milyen rettetentes családi helyzetetd van...."! Változtass rajta! Senki nem kényszerit! Vidd magaddal a szüleidet! Egy életed van, s az nem elsz hosszabb! Az életedért magad felelsz! Szerencsére az állam mindenhatósága megszünt!

www.eletorom.hu/nyugd_hun.html
www.tamasz-idosotthon.hu/index.html

Bunkó paraszt !

Mit szóltál volna ha az apád és anyád beadott voln a lelencbe és rábíztak volna valalkire ! Felépítettél egy házat ahol jól érzed
magad ,de mivel elbaszta a politika az országot ,azért nekem kell megtagadnom a szüleimet és takarodjak el az országból ?
Valamint hagyjam itt az otthonom ,amiben jól érzem magam ? Megnézném ,hogy melyik párt szinekben vitézkedsz ,de
remélem nemsokára végetek lesz !!! Azt kívánom ,hogy a szeret otthonba végezd te cinikus bunkó és ott rohadjál meg a
családoddal együtt !!! Harmincnyolc éve dolgozom és annyit tettem a hazámért és a szüleim is ,hogy nem azt érdemlik ,hogy
beadjam a szeretet otthonba őket ! Amennyiben erről szól a család politika ,akkor nem kérek belőle ,de ilyen elmebeteg
bunkó tanácsából sem ,mint a tied ! Az takarodjon el az országból ,aki ide juttatta és a hozzád hasonlók !!!

Kedves neveletlen szellemi fogyatékos vendég!

Elöször is a szüleid szúrták el a politikát, amikor 40 évig a szocializmust favorizálták! Mivel látom, hogy gondod van az olvasással is, igy elmagyarázom, hogy nem "szeretetotthonról" beszéltem. A megadott cimen apartmanok, s kisebb lakások vannak, ahol az idösek a sajátjukban laknak! Ez nem elfekvö! Orvosi ellátás van, étkeztetés és szuper kultúrális programokkal teszik kellemessé az idösek életét!
Te mit biztositasz nekik?

Ha meg már 30 éve dologozol és olyan sokat tettél, akkor hol az eredménye? Nem valami termelékeny munkát végeztél, ha még most is nyomorogsz! Az országot te juttattad oda ahol van, a jobbos és balos haverjaiddal! Ezt a levest magad fözted, hát csak lefetyeld! Ahogy látom a szöveged tartalmát, nem vagy egy "lumen"! Természetesen ha nem akarsz jobban élni, az a magánügyed. Nyugdotan maradj otthon a szüleiddel és tengödj a nyomorodban. 30 év úgy sem volt elég, hogy jobban élj, hát most már úgy is késö mert kiöregedtél! S elmagyarázom azt is, hogy semmilyen pártnak nem vagyok a hive, mert teljesen mindegy, hogy ki ül a bársony fotelekben! Erre azonban te még nem jöttél rá! Arra sem, hogy az életedért magad felelsz és nem a kormány vagy a politika! Pontosan úgy élesz ahogy azt megkerested magadnak! S bizony, ahogy a stilusodat nézem, ez még túl sok is neked! Mázlid van, hogy ez az ország ilyen szociális!! Na, most zárom soraimat, mert ezen a szinten én nem vagyok hajlandó tovább vitázni veled! Aki hülye az élethez, az nyomorogjon! Kivánom, hogy kevdes szüleid még vagy 50 évig éljenek, s sikeresen tudd öket ellátni és ápolni! Gondolom mindig is ez volt az életcélod!

Az én szüleimnek van annyi nyugdija, hogy szuperül meg tudnak élni, s nincsenek rászorulva a segitségre, mert ahogy én is, ök is a saját kezükbe vették az életüket, s nem másokra vártak, hogy megoldják a problámákat!! Valószinü olyan minimálbéres birkákkal dolgoztattak amilyen te is lehetsz!

Csaó Patyomkin!

T. Patyomkin !

Sajnálom ,de két dologról beszélünk és nagy kár ,hogy nem értetted a dolog lényegét !
Véleményem szerint mindenkinek a saját hazájában kell prófétának lennie és nem
idegen honban ,mert ez viszi előre az országot ! Megnyugtatásként mondom neked ,hogy
világot járt emberként meglehetősen jól élek és nem szorulok senki segítségére ,mert
megteremtettük a megfelelő anyagi bázisunkat ,de továbbra sem értenék egyet azzal ,hogy
azért kelljen bárkinek is elhagynia a hazáját feladva a már megteremtett otthonát ,mert
a t. politika bűntelenül elrontotta a gazdaságot ! A család számomra szent és sérthetetlen
ezért arra törekszem minden erőmmel ,hogy a szüleimnek vissza adhassam azt a szeretetet,
amit kaptam gyerek koromban ,hogy tanulhattam és egy biztos hátteret adtak az életemben !
Ezidáig a céljaimat elértem ,persze voltak nehézségek és még lesznek is ,de azért úgy
érzem amit eddig tettem azt becsületesen saját erőből értem el ,amire tán egy kicsi
büszke is vagyok ,de nem dicsekszem természetesen !Megértem nem vagyunk egyformák ,de ez
nem probléma ,mert ettől színes a világ ,viszont meg kellene értenünk a másik ember
szempontját is ,mert ettől lehet ,hogy gazdagabb lehetne a világunk !Továbbra is hiszem és
vallom ,hogy a magyar embernek Magyarországon kell érvényesülnie és nem a szomszédot
rabszolgaként gazdagítania albérletben ,netán mutogatva nyelvismeret nélkül !Nekem
szerencsém van ,mert kettő nyelvet beszélek ,amivel azért tudnék munkát vállalni ,de én
itthon akarok eredményes lenni és legalább hetven éves koromig aktívan dolgozni nem azért,
hogy pénzt harácsoljak ,hanem azért ,mert hasznosan akarom tölteni az időmet !A szüleimről
annyit ,hogy ők soha nem voltak pártoknak tagjai és tisztességesen végezték a munkájukat
nyelvet beszélő tanult emberek és ezért is ragaszkodom hozzájuk ,ami talán nem olyan nagy
bűn ,azt gondolom és szeretem ,hogy együtt lehetünk !

Senki

nem mondta, hogy hagyd el az országot! Én egyszerüen csak nem szeretem a sirókat! Ha rosszul élsz, akkor tegyél róla, hogy jobb legyen! Itthon is meg lehet jól élni, csak nem az államra és a politikára kell várni, hogy megoldja a problémáidat! Mi világbajnokok vagyunk mások hibáztatásában! Na, ez nyitja ki nálam a bicskát a zsebemben! MÉGEGYSZER: nem a kormányok szurják el, hanem mi! Mi válsztjuk öket, mi ültettük Ferit is és Viktort erre a posztra! (Már aki elment választani!) Mi nem járunk már 30 éve ilyen marhaságokra, mert most is látható mit eredményez! Magunk intézzük az életünket és nem hibáztatjuk a politikát! Nem kell mutogtani! Ebben az országban is lehet boldogulni, csak legfeljebb kicsit nehezebb, és több sütnivaló kell hozzá mint nyugaton!

A szülök ilyen irányú támogatásával nem értek egyet. Miért nem gondoskodtak magukról s milyen szülö az aki elvárja a gyerekétöl, hogy a saját életén kivül még az ö problémáikat is oldja meg! Az én szüleimnek jó a nyugdija, nincs tartozásuk, és a saját szép lakásukban élnek! Ellátják magukat, s ha gond van akkor van jó életbiztositásuk aminél mindent megkapnak ha valami szükséges egészségi szempontból! Erre másnak is volt lehetösége, pláne a régi rendszer kedvezményes hiteleiböl! Ha viszont nincs elég nyugdija valakinek, az vagy képzetlen, s kiskeresetü volt, vagy nincs elég éve! Ez megint önhiba! Nehogy már a mostani kormányok (bal vagy jobb) feleljenek azért mert X. Józsibá keveset fizetett be 50 évig.

Sapka Jancsi!

Nem Európa hibája?
Vegyél már elő egy történelem könyvet!
Az egész Trianonban kezdődött!
Tudod azok, akik széttépték Mo.-t, utána szépen fejlődni kezdtek (az álatalad sztárolt "nyugat"). Mo. feldarabolásának lényege az volt, hogy lassú haldoklás végén, egy kiéheztetett országot, majd bagóért felvásárolhassanak! De ELQRTÁK! Ugyanis nem törtünk össze! Sőt a 29-es válságból úgy jöttünk ki, hogy a Pengő a 3. legjobb fizetőeszköz lett a kontinensen!
Barátom!
Ha annk idején nem lőnek vissza minket 100 évet a múltba, ha egyenlő feltételekkel indulunk, akkor már tudod hol lehetnénk?
A nyugati országok beleroppantak volna egy trianoni sokkba.
Nekem ne magyarázd, hogy én vagyok az ország! Én ezt pontosan tudom!
Csak abból van elegem, hogy mindig a nyugatnak köszönhetjük, hogy csak II-III. osztályú polgárai lehetünk az ő uniojuknak! A magyar ember ezerszer szívósabb, mint bármelyik nyikhaj nyugati féreg!
Örülök, hogy neked egy svájci sapkával meg lehet oldani a gondjaidat. Elég egyszerű lélek vagy, de sebaj. Boldogok a lelki szegények!
Tudod az is elgondolkodtató, ha csak elméletben végig gondolnád, hogy ha Magyarország, a zsidókhoz hasonlóan kártérítést kérne, a trianoni nemzetvsztésre irányuló bűncselekményért, akkor ki lenne adósa kinek?
Abból barátom minden adóságunkat visszafizethetnénk! Sőt tovább megyek. Lehetséges, hogy Európa tartozna még nekünk!
Tudod, mindaz az infrastruktúra, amit a Magyar Királyság felépített még létezik!
Kassát, Kolozsvárt, Eszéket, Einsenstadtot, Munkácsot stb.-t a Magyar Királyság építette, magyar adóforintokból! Azok nem a földből nőttek ki. Arra alapultak a kis antant országok, a mai szomszédaink.
Saját országot akarnak? Ok! Akkor fizessék ki Magyarország részére mindazt, amit 1000 év alatt építettünk nekik!
Csak egy példa. Amit Te Rijeka néven látsz a térképen, az egy koszos kis halászfalu volt. Aztán Magyarország megvette és felépítette a horvátok, azóta egyik legnagyobb forgalmú kikötőjét, FIUMÉT!
Az magyar pénzből épült ki! Szóval gondold végig mégegyszer, hogy ki a hibás és miért? Hogy ki is tartozik valójában kinek?
És még mielőtt azon kezdenél értekezni, hogy megérdemeltük a trianoni döntést,mert vesztettünk a háborúban, hát gondold végig a következőket is:
1. Magyarország a dualista (gondolom ezt azért tudod, hogy mi, nem kell magyarázni) Osztrák-Magyar Monarchia tagja volt, egy osztrák király vezetése alatt, osztrák külügyi tárcával! Szerinted mennyi esélyünk volt beleugatni a hadba lépésbe?
2. Magyarországtól lényegesen több területet vettek el, mint a többi vesztes országtól! Sőt, még Ausztria is kapott területet (Őrvidék), pedig ő vitt bele minket a balhéba!
Elvették Mo. ipari területeinek 94%-t! És mégis felálltunk! Hiába a nyugat kísrélete a gyilkosságra!
Akkor mégegyszer: Kinek köszönhetjük, hogy most itt tartunk? Ki tartozik, kinek?
Gondolkodj ember! Az nem fáj!
Pontosan az a baj, hogy az egésaz világ bűneiért magunkat akarjuk hibáztatni, holott már nekünk járna egy nagy bocsánatkérés! Az a baj, hogy a hozzád hasonlók jól megtanulták a "merjünk kicsik lenni" c. leckét!
Szerintetek nekünk magyaroknak soha nem lehet igazunk!
Na ezért tartitt az ország! Mert, ha egy tót belénk rúg, a végén még kérünk elnézt tőle! Ilyen sötét magyarokkal(?) van tele az ország, mint TE/TI!!!!!!!!!!!!!!!

Zsenielvtárs!

Trianont azért kaptuk, mert nagy volt a pofánk! Európa összefogott ellenünk és ami még fontosabb: aláirtuk! Igy hát ne lefetyelj olyan marhaságokat, amit nagyapád is már csak hallomásból tud!
Aztán most miért nem ott vagy, ahol lenni akarsz? Ki akadályoz meg ebben? Miért nem fejleszted magad már 60 éve? Miért kutyagolsz a világ után évtizedek óta, zsenielvtárs? Ma már hiába lengeted a narancssárga pártigazolványod (fidéliosz), ma a képzettség, a tudás és a szorgalom a fontos! Ezzel tünj ki, ne a nyálveréssel! A múlton hiába sírdolgálsz, azt már nem változtatod meg! Építsd a jövődet, ne a múltat dögönyözd! Aztán kopogj be Viktorbácsihoz, majd segit biztosan....., s ad egy zsiroskenyeret!

Zsirosdeszka !

Megjelentél megint a nagy baromságoddal ? Aki a múltat nem becsüli a jövőt nem érdemli !
Gyökértelen ostoba agyrém vagy !!!Látszik ,hogy hamisított történelmet tanultál ,ha
egyáltalán jártál iskolába !?

Jó duma

hülyéknek! Ha ezt csinálnánk akkor még mindig barlangban laknál, a Zalára járnál inni és gyüjtögetnél! Lehet, hogy neked ez a célod vagy igy is élsz! Etessd a gyökereiddel a gyerekedet!Szuperül m,eg fognak élni! Miért nem exumálod a nagy höseidet akik aláirták a trianoni szerzödést (azok voltak a hazaárulók), aztán állitsd ki öket a szobátokba, a TV helyett! Este meg lenne közös "ösök nyalogatása"! Nem vetted még észre, hogy a világ megváltozott körülötted? Mi akarsz a múltaddal? Kit akarsz becsülni? Én is tudok ilyan aranyköpéseket: Ki a jelenét nem épiti, annak nem lesz jövöje!" Na, Okos Tóni barátom, most mi lesz? Turkáljuk az öseint temetöit vagy inkább menjünk el dolgozni? Tudod ez egy olyan tevékenység, amiböl jól meg lehet élni! A múltad nem ad enni!

Brutál sötét agyu Tóni !

Meszeltesd ki azt a sötét agyad helyét ,mert olyan nagy benne a sötétség ,hogy a negró
betudja világítani !Amennyiben mindez a művelet megtörtént ,fogd meg anyád kezét és
kérd meg szépen ,hogy vigyen el a Zöldmező iskolába !!!Talán ,ha szerencséd lesz akkor
felvesznek a gyurma szakkörbe !!!Az legyen a szemed előtt ,hogy a múlt nem számít csak
a jövő !!!Legyen szerencséd Tóni !!!Hányan vagytok a családban Tóni ,mert egyedül nem
lehetsz ennyire sötét !!!Nagy egy állat vagy te Tóni !!!Neked biztos ökör volt az apád
Tóni !!!Húzd az igát Tóni ,mert másra úgy sem vagy jó csak tóni !!!Te akarsz jövőt építeni?

Ajjaj

csak ennyire futotta? Valami érved nincs esetleg?
Mulatságos nézni, hogy hogyan erölködsz valami
sértöt írni! Gyöterelem lehet az életed........!
Tudod, az az alapvetö gond, hogy kb. 10 ilyen
ember kéne ott Keszthelyen, mint amilyen te vagy.
A probláma, hogy több ezer van, s ez látszik is
városotokon!
:-)

Az a Magyarok tragédiája

Az a Magyarok tragédiája , hogy nem mással , még saját magukkal sem tudnak kibékülni, egységben békességben élni ! Mert mindig , minden korban voltak, és (vannak ) kalandor lánglelkű vezéreink akik fontos alkalmakkor rossz oldalon álltak, hibás döntéseket hoztak, és sajnos ebből a maiak sem tanultak ! Hogy annyiszor kiutáltak bennünk és fejünk fölött döntöttek, ez valószínűleg összeférhetetlenségünkre, fellengő okoskodásainkra vezethető vissza . Méreteinket , súlyunkat a világban rosszul ítéljük meg , sokszor nem tudunk kellő alázattal viseltetni a nagyokkal szembe, hősködünk, harcban állunk, és örökké vesztesek vagyunk ! A történelem ma is ismétli önmagát , ha bele gondolunk most is hasonló események zajlanak . Meg kell végre érteni , Nemzetünk régi sérelmeit , nincs lehetőség vissza csinálni ,megtörténtnek kell tekinteni, sajnos ezt a szomorú tényt ami nyilván nehezünkre esik de el kell fogadni, ezeken való rágódás csak a vak világba vezet ! Az a hatalom aki a régmúltat, de akár a közelmúltat a napi politika haszonszerzése céljából feszegeti csak a további gyűlölködést táplálja ! Nem lehet örökké harcban állva létezni a múlt tragédiája miatt , előre kell tekinteni, a jövőt a fiaink, unokáink boldog jövőjét kell építeni ! A forradalmi hangulatnak azzal, hogy a forradalmárokat menesszük véget kell vetni egyszer és mindenkorra. Mert ha a mostani gyakorlat folytatódik, amit a 2/3 és annak vezére művel kifog írni bennünk a civilizált, békés nemzetek sorából, elfog szállni a jövőnk és kuncsoroghatunk továbbra is a múltunkon !

"magyarok

"magyarok targédiája"
Merjél kicsi lenni, jó elvtárs!
Megtanultad a leckét!
Az nem tűnt még fel, hogy a magyaroknak is mindig a múlt béli eseményekt róják fel?
Azok ellen miért nem emelhetjük fel a szavunkat? Mert GYÁVA VAGY A HARCHOZ!!!!!!!!!!!
De, jó feledjük el a múltat! OK! De akkor nem szeretném többé hallani, hogy akár egyetlen fillér kárpótlást is adnak a holokausztért a zsidóknak!
Ha mi, akkor ők is zárják le a múltat!!! Nekik is ezt mondod? Vagy ők bárkire acsarkodhatnak a múltbéli vélt, vagy valós sérelmeik miatt? Hogy van ez?
A magyrnak kuss a neve Trianonnal kapcsolatban, mert az már nacionalizmus? A zsidó meg évente többször is pumpolhatja a költségevtést, egy 76 évvel ezelőtti balhé miatt?
Nem! Eddig őket kárpótolták, most már itt lenne az ideje, hogy bennünket is kárpótoljon a nagy EURÓPA!!!!!!!
Különben mi is palesztinné válunk a saját hazánkban!!!!
Itt az idő, hogy végre a mi sérelmeinket is orvosolja valaki. Itt már kapott rabolt földet a tót, az ukrán, az oláh, a rác, a horvát, a szlovén, de még a labanc is!
Képzeld, a mi földünket, amit mi építettünk, műveltünk és védtünk meg a vérünkkel!
Mindent vissza!

Amit a rövid pár mondatban

Amit a rövid pár mondatban leírtam és azt a magyar tragédiának neveztem, úgy érzem a normálisan gondolkodók előtt megállja a helyét ! Hogy Te azok közé tartozol akik ezt máskép látják ezzel semmi bajom de az , hogy ezt a rövid vélemény leírásáért így ismeretlenül annak nevezel aki sosem voltam , ez felháborít még akkor is ha tudom azokhoz a körökhöz tartozol ahol mindenre ami manapság történik ez a szó a legegyszerűbb magyarázat ! Nincs miért aggódnod a leckét én megtanultam, de, hogy Te a tanulmányaid során tanultál-e annyit amivel a múlt és a jelen történéseit fel tudd fogni, írásod elolvasása után , ezzel vannak fenntartásaim ! Javaslom próbálj meg, magaddal és másokkal is megbékülni, fordulj meg többet olyan emberek között akik józanabbul és tisztábban látják a világot . Ha pedig magyarnak érzed magad, soha ne feled , nem létezik többféle csak egyféle magyar ! Végül az elméletedről amit a területekről gondolsz, annak idején azt, hogy „ mindent vissza” a Szálasiék énekelték, remélem tudod mi lett velük ! Erről csak ennyit !

Való igaz egy fajta magyar

Való igaz egy fajta magyar van!
Akinek fáj Trianon! Akinek nem fáj az nem magyar!
Szálasi?
Az a helyzet, hogy a Szálasi féle hungarizmus (ami nem keverendő a nemzeti szocializmussal, a fasizmussal!), a legmagyarabb rendeszer! Az Orbán kutyák által kitalált demokráciának semmi köze a nemzeti érdekek képviseletéhez!
Köszi,de én nem szivesen forgok olyan hányinger körökben, akikről Te beszélsz, ahol Te nyilván jól érzed magad!
Azok a körök, ahol bármilyen alkukat megkötnek, tökmindegy, hogy a magyar nemzet érdekével ellenkezik, vagy sem!
Én nem egyezkedem semmilyen EU-s patkánnyal, bankárral, demokratával stb, ha nemzetemről van szó! Veled ellentétben! Álmagyar vagy!

TRIANONÉRT SÍRÁSBÓL NEM LEHET MEGÉLNI!

- Etel-közért miért nem hápogtok?
- A Káma-vidékért miért nem hápogtok?
- Burgenlandért miért nem hápogtok?
- Az ujgurokért ( vigyázz, származási kapcsolatban vagyunk velük!)miért nem hápogtok?

mert csak így lenne az igazi echte magyar követelés, agy-hibbant, beteg banda.

Neked Burgenland, nekem

Neked Burgenland, nekem Őrvidék!
Na, látod? Ez a külömbség kettőnk közt! Merjél kicsi lenni!
Az apostoli Magyar Királyságról van szó! Ne keverd a korokat!
De, ha már itt tarunk!
Szted a zsidók miért hivatkozhatnak az az i.e.-i időkre, amikor a mai Izrael határait akarják kijelölni?
Ha a magyarok is vissza követelnék azokat a területeket, ahol valaha megfordultunk, akkor sok mai ország nézne ám pöszén! De mi megelégednénk az igazolhatóan 1000 éves Kárpáthazával.
Amíg a zsidók a mesékkel teli ószövetségükre hivatkoznak, amit amúgy ők írtak, addig nekünk minden 1000 éves rög igazolható, adatolható!
A sok mai, gyáva, magyarellenes liberális+demokrata nagyon szarul járna, ha néhány hajdani magyar vezérrel találkozna!
Okoska! Magyar vérrel védtük az itt élő nemzetek seggét, ha jött az ellen!

"A nemzetért meghalni lehet, de elfáradni soha!"

Ez is Szálasi Ferenc! Koránt sem volt ám ő akkora szörnyeteg, mint amilyennek lefestik a mai gyáva senkik!

ne röhögtesd ki magad " fajmagyar"!

"Szted a zsidók miért hivatkozhatnak az az i.e.-i időkre, amikor a mai Izrael határait akarják kijelölni?"
Te kis vicces! Ugyanezt teszitek a hebehurgya " apostoli Magyarországgal".
Ki faxot érdekel az " apostoli Magyarország" ? A XXI.szd. van !
A Káma-vidékért miért nem óbégattok ?
Te, ugyanattól a kelet-afrikai néger törzstől származol, mint bárki más e világon.
" 1000 éves kárpáthaza?" Megdrágult a gyógyszered?
" 1000 éves rög?" Milyen rög? Sír-rög? Na, mennyé má' a zavarosba b*szod!
Az avarokkal, moravákkal, dákokkal mi lett? Nekik nem jár e terület, mint a szülőföldjük?
Egy agresszív, lótenyésztő, ázsiai vándorhorda ütötte ki seggük alól a szülőföldjüket! Mit követelsz, Milyen jogon?
És mi van a betelepített németekkel, svábokkal? Őket sem illeti meg az " 1000 éves b*szom f*sza rög?
Mitől vagy olyan biztos, hogy benned nem csörgedez zsidó vér?
Elmebetegek vagytok, jó nagy genetikai hibával és keveredéssel, mert olyan, hogy " fajta tiszta magyar" a büdös életben nem létezett.

1. A morvák,dákok stb

1. A morvák,dákok stb nevében én nem nyilatkozhatok. Lesazarom, hogy ők miért nem ugatnak, mint te!
2. néger törzstől származunk? Te+ kis családos esetleg! A néger domináns fajta, nem fakul! Hogyan fehéredtünk ki elmondanád te zseni?
3. Ha neked nbem jelen semmit az 1000 éves haza, akkor takarodj innen!
4. Fejmagyar? csak a cionista zsidó+ a nácik gondolkodnak genetikában, amikor emberi a "fajokról" beszélnek! Te melyik vagy?
MAGYAR AZ, AKINEK FÁJ TRIANON! Ne keress faji kódot! Nézd meg azokat a korcs népeket, ahol a beltenyészet tönkre tett egy csomó embert! Pl. németek, zsidók A megyarság szívóssága pontosan annak köszönhető, hogy vér nemes tulajdonságai keverednek benneünk. Ezért van 1000 éves országunk, egyedül álló módon Európában!!!!!!!!!!!!!!!!!
5. jól írtad, valóban egy ázsiai nép verte ki innen azokat, akik gyengék voltak. De szetintem kiváló harcosokról beszélhetünk, nem sponta agresszívitásról! Neked eddig terjed az eszed(?)!
6. Igen a XXI. században Apostoli Magyarország! Ez csak a hungarofób, liberátoroknak nem tetszik4 Az olyan kis hülyéknek, mint te! Az meg kit érdekel. Szemétre veleteke!
Te nagyon mordern gondolkodó!

Na ez ne sikerült!

Ez bizony tömény hülyeség! Ha egy kiicst utána olvasol az emberiség bölcsője igenis Afria volt és bizony te is, mint ahogy a zsidók és minden ember aki ma él, Tűzföldtől Grönlandig tőlük számoznak, s hiába tartod magad fehérnek! Tudod haver, ez nem úgy megy ám, hogy ma fekete bőrű holnapra meg kifehérdik..... Egy kicsit olvassál Darwintól is néha valamit....!
Oszt' ha néked annyir fáj Trianon, akkor eridj oda vissza! A határok nyitva vannak, ma már nem kell vizum, s vedd birtokba amit elvettek! Ez már annyira nevetséges, hogy már vicces is! Még rajta van a sejhajodon a tojáshéjj, nagyapád meg mesélt valamit Trianonról, s most itt vered a nyálad, de azt sem tudod, hogy miért?! S csak úgy megemlítem neked, te 1000 éves nagy magyar, hogy a germánok és a rómaiak jóval előtted itt voltak, s épitkeztek nem is rosszul,.... amikor még te valahol a mongol sztyeppén vadásztál ürgére és pocokra, hogy hús is legyen a jurtádban, amikor a szomszéd népek lányait erőszakolod!!
Te nagy kultúrazseni!

sokat kell pótolnod még.........

Az a minimum, hogy ekkora arccal utána nézel az emberi faj területi származásának, abból azt is megtudod, hogyan " fehéredtél" ki. A jobbikosoknál követelmény az ostobaság és a származástani ismerethiány?

"....vér nemes tulajdonságai keverednek benneünk. " - és melyek ezek a "nemes" tulajdonságok?

"Ezért van 1000 éves országunk," - nincs 1000 éves országunk, már csak területi egységében sem, kevered az orgazdát a borgazdával. Az államalapítás volt 1000 éves.

"De szetintem kiváló harcosokról beszélhetünk,...." - a kiváló harcosokat Augsburgnál ronggyá verték, ez volt a kalandozások vége.

Van mit pótolnod és az nem kevés, a nyilas Szálasiról ne is beszéljünk, azt kapta a nyakába, amit megérdemelt.

"MAGYAR AZ, AKINEK FÁJ TRIANON!" - az ilyen nagy arcú, neo-primitív, töredék-művelt, harcias rovarfingok miatt van 93.000 Km2 - mint te.

Nagy tévedés! Az olyan

Nagy tévedés!
Az olyan patkányok miatt tartunk itt, mint Te!
Akik folyamatosan arra keresnek igazolást, hogy miért nem lehet soha igaza a magyaroknak!
Te lehet, hogy a niggerektől jöttél, anyáddal együtt, de én nem!
Jobbik? Leszarom őket! Ez sem jött össze, kis buzi!
Az gondolom nem zavar, hogy 54 győztes hadjárat előzte meg Augsburgot! Ja persze, aki a rabbinátusban tanulja a magyar törit, az másként tudja, mint Te !
Olvasd már el aKépes krónikát nyomoronc! Ja, hogy nem tudsz latinul? Persze, nekea héber jobban megy nem?
Szálasi?
Mesélj mit tudsz a hungarizmusról? És ne a törikönyves, neo bolsi demagóg dumával gyere, te kis biboldó bérenc, csicska!
Segítek jó? jövönk.info
Az a baj, hogy az ilyen nagy antifaszista hülyegyerekek, mint te elárasztották ezt a 93000 km2-t!
Államalapítás?
Mesélj Te nagyon okos! Magyarország és Európa közepe merre ment arréb 1000 év alatt?
Az, hogy az ilyen antimagyarok segítségével, mint a nyúl szájú patkány, Károlyi Misi, meg fajtársad, a Kohn Béci, hagyták szétszedni az ezeréves országot az más tészta! A helyzet az, hogy Magyarország 1000 év alatt egyetlen percre sem tűnt el atérképről, egyetlen percre sem szűnt meg, tehát a jogfolytonosság fenn áll!
Tanulj jogtörténetet, kis buzi!
De inkább menj haza az őshazádba, a fekák közé, a fára, aztán csókolgasd őket! Te ott úgyis jobban érzed magad, mint ebben a nyomorult 93000 km2-en! Vár rád Afrika, kis majom! TAKARODÓ!

"A nemzet szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!"
KI-TAR-TÁS!!!! ;-))))))))

zokoghatsz - te kis fajtatiszta nigger.

Az ember afrikai származásának hipotézisét már Charles Darwin megfogalmazta Az ember származása és a nemi kiválasztás című, 1871-ben kiadott művében. A gondolat tudományos bizonyítására azonban csak 1980-ban kerülhetett sor az ősi leletek mitokondriális DNS-ének és a fizikai antropológiájának együttes vizsgálata során.

Az elmélet szerint a Homo sapiens Afrikában alakult ki a 200 000 és 150 000 év előtti időszakban.f [1] Körülbelül 60 000 évvel ezelőtt hagyta el Afrikát, hogy fokozatosan felváltsa az Eurázsiában élő, korábban szintén Afrikából kivándorolt embercsoportokat, így a neandervölgyi embert, a Homo erectust, illetve a Homo floresiensist és a gyenyiszovai embert.

A 60 000 évvel ezelőtti, legkorábbi sikeres "out of Africa" migrációt megelőzően, amely résztvevőinek utódai ma is élnek, korábbi kísérletek is történhettek erre, mivel a térségben arab archeológusok 125 000 évvel ezelőttről is találtak szerszám-leleteket.

Az elmélet túlnyomó támogatottságot élvez a nemzetközi tudományos közösségben. Különböző elképzelések léteznek azonban arról, hogy egyetlen ütemben történt-e a kivándorlás, vagy több alkalommal került sor arra.f [5] Számos tudós pedig Kelet-Afrika helyett inkább Észak-Afrikában keresi a modern emberek kialakulásának bölcsőjét, ahonnan a kivándorlás történt.

Te persze, kis csimpi maradtál.

Kis mafla nagy ökörsége

- Kis csupor! Ugyanúgy a négerektől származol, mint itt mindenki, ha összesz*rod magad, akkor is.
- feltört a 6 elemis történelmi " ismeret" ?
- kibukkant a kisegítőiskola?

Mondd: mi az oka annak,hogy magát jobbikosnak tartó, éretlen, életképtelen, ismerethiányos, erősen balf*sz, az életben önerejéből még soha nem érvényesülő f*szkalapok nem jönnek rá, hogy idejük 65 éve lejárt, szemétdombra került a szálasikkal, eklen-kemál györgyökkel, Csurka Sutyíval?

Pici kis neo-primitív egyed, ne add fel, bár örökös vesztes vagy a butaságaiddal.

Te mondod meg - nyúlbogyó - hogy ki a magyar? Rácuppanhatsz a logarlécre vaze aztán elmélkedhetsz, amíg hagyom.

Ki-tar-tás! Nem tart már

Ki-tar-tás!
Nem tart már soká!
Már épül a tábor az ilyen nigger inádóknak!
:-)))))))))))))

aztán beleért.....

....kis kacsód Szálasi éjjeliedényébe.....

Nem, az acodba ér majd bele

Nem, az acodba ér majd bele a kacsóm, kis senki!

álmodik a nyomor - kis kócsag

secpec alatt összehajtogatnám a fogsorodat, a Habsburg zászlót nyomnám a pofádba, hogy tudd hol a helyed, miközben a füleidbe hugyoznék amint leírnád 100 x,hogy " fajta tiszta tenyésztett magyar vagyok" .

PÓVER PISTA! Tiszta erős

PÓVER PISTA!
Tiszta erős lettél a monitor előtt!
Egy senki kis buzi vagy te, nem fogsor hajtogató!
Leszarlak, ahogy vagy! Csirke pista!

ha még egyszer.....

....fogazol, kinyomod a csámpás szemedet, továbbá rühellem, amikor a taknyod a tökömre folyik....vilcsi - kis köcsi?

Magyarok tragédiája?

Sok mindenben egyetértek, az ellenben nagyon nagy kár, hogy a világban ezt az írást nem olvassák több nyelven is. Mert érdemes lenne! Akkor egészen biztos, hogy jelenleg nem állnának harcban ártatlan emberekkel szemben jól felfegyverkezve. Bizony-bizony! Nem "lehet örökké harcban állva létezni"...
Szép, békés világ lehetne.

Teljesen jó

Az összefoglaló, jó volt olvasni. A baj csak az, hogy aki magyarellenes, hiába minden, foggal - körömmel ragaszkodik a saját maga, sok éve kialakult fals nézeteihez, pedig ha szépen elolvasná, amit leírtál, elgondolkodhatna. Üdvözlettel.

Lessé má' ide baz+

- Mi az hogy " magyarellenes" ?
- Csak nem az, aki nem a mondák világának jelképeivel képzeli el a jövőt?

NEM! A magyarellenes,

NEM!
A magyarellenes, hungarofób, az olyan kis köcsög mint TE vagy!
"Baz+"!!!!

szép neve van.....

....anyádnak: "Baz+"- nem igazán hun név és nem is " ó-magyar" . Csak nem a Köcsögök Törzséből " való vagy ?

Ez nagyon gyenge duma vót'

Ez nagyon gyenge duma vót' kis burnyák! Gyúrjá' még vaze! Anyáddal+apáddal egyszerre! Így születnek az ilyen torzszülöttek, mint Te!
:-)))))))))))))))))))))
Anyudnak üzenem, hogy még gyakoroljon, mert van mit! A múltkor is gyengén adta elő a kupiban, amikor partiztuk!

szedd má' össze magad kis-csicska

Azé' nem volt annyira gyenge, hogy a lóhugyos agyad ne próbáljon meg reagálni rá.
Azé' az általánost is illett vóna' befejezned, vagy a kisegítőből is kibuktá'?
Még mindig anyád fényképére vered? Jobb nincs?
Zsenge vagy, mint a zergefing, próbálsz arcoskodni, miközben echte parasztcsávó vagy, le sem tagadhatod.
Rólad nevezték el a "parasztreggelit". Kis csupor. Még fejlőggyé' különben az lesz belőled, amire apád tervezett - egy nagy kupac sz*r.

poresz56 képe

Teljesen jó

Ugyan ezt gondolom mindarról, amit itt megfogalmaztál. Még ott tartunk,nem csak olvasni kell tudni, hanem érteni is, amit „bárki” itt megfogalmaz.
Tehetséges nemzetünk van, csak az a baj ezt nagyon kevesen tudják.
Szép napot!
www.porkolabgyorgy.hu
Amit írok az mindig a saját gondolataim, másoktól átvett gondolatokat se kell senkinek elfogadnia.

Hűűűűűű....de bölcs vagy és mégcsak itt tartasz?

-osztod az észt, amikor 10.8 %-os a munkanélküliség, jövőre 11.8-12.4-et prognosztizálnak?
- beleszülettél a jóba és fogalmad sincs, hogy mi az a munka/munkanélküliség?
- olvastál már közgazdasági szakoldalt?
- naná,hogy ifli-mifli fidesz-gyökér lehetsz.

Mogorva képe

Gyözikém édes! Van ám helyzet!

***

Van!

Kedves "Kiszel Tünde"!

Óóóó....Te szegény, olvasd el a topic végét is......

...a Kedves Vezető viselt dolgairól közpénz-ügyben, mert ilyen egy " soha nem hazudott" velejéig tisztességes főpolgár!

"Mi lenne ha bebizonyosodna, hogy IMF nélkül is van élet,.." -mondd meg a Kedves Vezetődnek, aki most éppen sűrű mea culpázás közben csókolgatja az IMF lábait.

Ilyenek vagytok, szeleburdiak, meggondolatlanok, üres-beszédűek.

Elvakult Orbán imádó ,!

Elvakult Orbán imádó ,! Te valóban egy sötét, őrült alak vagy ha a temérdek hazugság után , hajrá Viktort kiáltasz ! Vagy kivételesen számodra olyan jólétet adott, hogy a buzdításon túl akár többre is képes lennél ? De ha jól gondolom, ezzel a dicsőítő megnyilvánulásoddal az iránta érzett, még benned pislákoló korábbi utolsó lelkes érzéseidet fejezted ki , mert gondolom nem hagytad ki ,hogy meghallgasd a videón megszólaló ide vágó aktuális dalt . „ Kis ember hát itt a vége” És ennek megtörténését , Te is közelinek gondolod ebbe biztos vagyok . Mert a kudarcok, kudarca után, ha a saját népe nem, de az Unió és a pénzvilág kikényszeríti a távozását ! A további károkozások miatt talán jobb is lenne ma, mind holnap !

poresz56 képe

HAJRÁ VIKTOR!!!!!Ne

Lehet, hogy te vagy maga a "VIKTOR"valószínű a gyenge-elmélyüséget rólad mintázták. Nem két nap alatt várja várta senki se, hogy eljöjjön a KÁNAÁN 20 éve várjuk, hogy kicsit jobb lesz, de mindhiába.
Mintha nem is élt volna felnőttként itt kishonunkban „VIKTORUNK” és talán te is.
40 év diktatúra óta eltelt 20 év hiábavaló volt hazudtatok akkor is és most is.
Nem azért mert hazugságban születtetek, hanem azért mert hazugnak és hazudozónak, templomba járó álszenteknek születtetek.
Ne tartsátok el se a munkanélkülieket se a ma még vegetáló vállalkozásokat, pláne a nyugdíjasokat.
Nem kér itt senki a ti munkátokból ,éltek mint Marci-hevesen,/PÁLINKÁSI módszerrel/ továbbra is a mi bőrünkön.NEM VOLT RENDSZER VÁLTÁS!

//Ti tényleg ennyire nem látjátok mi folyik a világban??//
Ti "VIKTOROK" tényleg nem tudjátok kik is élnek itt ma Magyarországon!!

www.porkolabgyorgy.hu
Amit írok az mindig a saját gondolataim,másoktól átvett gondolatokat se kell senkinek elfogadnia.

Én és a családom 2014-ben

Én és a családom 2014-ben Orbán Viktorra és a Fideszre fogunk szavazni. Ismételten. Hajrá Viktor, csak így tovább!!!

2014 - ben ?

Lesztek vagy 100-an.

SZAVAZÁS

SZavaz csak VIKTORA én meg JOBBIKRA és elszámolunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Csak gratulálni tudok. Nagy éleslátásra vall.

http://www.youtube.com/watch?v=OXaiUe4RCqk

Egyre nagyon vigyázz !

Amikor rohansz szavazni, nehogy elessél a nagy sietségben és hiányozzon a szavazatotok
az összeszámlálásnál ,addig meg csak polírozd a nyelvedet ,hogy szép fényes legyen neked és
a kedves családodnak !Ajánlom ,hogy a Lázár Jánoson gyakoroljatok !!!

hejjezs

az ilyen "magas" értelmi képességűekre számítanak.....mert a debilek is tudják már, hogy bárkire, de erre a köztolvajra soha!

"Én a családom..."

BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!
JÓ BIRKA!!!!!!!!!!!!!!!
BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!
GRATULÁLOK, NE IS GONDOLKODJATOK! MINEK? MAJD MEGMONDJA A GÖRBELÁBÚ TÖRPE, HOGY MIT CSINÁLJ, MIRE BÓLOGASS!!!!!!!!
BEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!

Tisztelt választópolgár!

T. Köcsögök, vakegerek, ostoba magyarok- hivatalosan: választópolgár!

Úgy érzem, hogy az elmúlt napokban nyilvánosságra került adatokkal kapcsolatban, egy-két kérdés tisztázásra szorul. Az sejlik, hogy 21 évvel a rendszerváltás után, még mindig nem vagy tisztában a demokrácia játékszabályaival! Igen, 299 Ft-ért ebédelek, és 18 millió a benzinpénzem. És? Egyrészt faszközöd van hozzá, másrészt meg ez nekem (legálisan) jár.

Hallom a rikácsolásod a társadalmi igazságosságról, meg az elosztásról, meg a sok bugyuta, idealista blablád, hogy nekem miért igen, neked meg miért nem. Azé' bazmeg, mert Te egy fingszita kis pöcs vagy, én meg az elit. Azé' bazmeg, mert én hozom a törvényeket! Magamnak. És ha megszopod, -mert én úgy gondolom, hogy meg kell, hogy szopd - akkor így jártál.Majd négy év múlva szavazol, anyádra. Mit cincogsz? Visszahívás? Te kis fasz! Hát azt a telibeb*szott alkotmányt is én írtam, gondolod, hogy megtettem neked azt a szívességet, hogy beleírtam, hogy visszahívhass?Négy év, kis köcsög! Négy év. Ez a rendszer a négyéves diktatúrák sorozata. Buktam már meg az elmúlt tizenöt évben, egyszer is? Tessék? Láttál Te már időközi választást, ebben a kurva országban? Nem figyelsz, kis f*sz!

Tényleg, kire szavaztál tavasszal? A komcsikra, vagy a Fideszre? Tudod miért kérdezem? Mert még azt sem vetted észre, hogy ez is kurvára mindegy. Én bazmeg, ha megyek szavazni, beviszem a fülkébe a kutyám, rászaratom a szavazólapra és azt adom be. Mert mindegy, hogy ki mellé húzod az ikszet, érvényes-e a szavazatod vagy sem. Mindenképpen rám szavazol. Mert egyedül belőlem választhatsz. Én egy vagyok. Az elit.

A Z E L I T ! Szociáldemokrata, liberális, szocialista, meg konzervatív. Ezt a szart is meg lehet veled etetni? Öcsém, hogy Te mekkora fasz vagy! Szerinted a büfében van jobbos és balos szendvics? Ugyanazt a kenyeret zabáljuk, ugyanazt a tehenet fejjük, csak a székházra teszünk ki más-más logót, hogy tudjad, éppen melyikünk szónokol, napirend előtt. A világ nem vízszintesen van felosztva, jobb és baloldalra, hanem függőlegesen, fentre és lentre. Ja, a fent én vagyok, a lent meg Te, Te kis paraszt. "A törvény szerződés, gazdagok és szegények között." -azt hitted vicc, mi? Még pofáztol, hogy elkúrtuk, elkúrták az országot? És gondolod, hogy nem szarok bele vastagon? Engem addig érdekel a szaros hazád működőképessége, amíg az képes kitermelni a benzinpénzem, meg az illetményem. Az meg egyelőre nincs veszélyben. Zsé van, főnök és kontroll nincs. Ergo, szarunk bele!

Tudom, neked ez most nagyon nem tetszik. Há' nyazsgem! Vagy tudod mit? Menj le tüntetni! Azt nem szarjuk le, gondolod? Menj le és rázd a nyálad a Kossuth téren, de ha nem tud elaludni tőled a gyerek, ígérem, szétb*szatom a fejed a Hatalával. - Mellesleg, utálom a seggnyaló csókákat, de hát minden házba kell valaki, aki leviszi a szemetet. - Visszatérve a benzinpénzemre, kurvára utálom ha a zsebembe turkáltok. Igen, öt milliárdot b*sztunk el, majd' négyszázan. A vizitdíj meg 10 millió emberen hoz vagy másfél milliárdot. Igen b*zmeg, spórolni kell! Gondoltad, hogy majd én kuporgatok? Ne kezdj el rinyálni, hogy a nyomorult nejeddel, és a két kib*szott kölyköddel éltek 120 nettóból! Unalmas. Közölöm veled, hogy kurvára beleszarok. A két szaros gyereked is csak annyira érdekel, hogy ne dögöljön éhen. Hogy legyen majd, akivel tíz év múlva is magamra tudok szavaztatni. Egyébként meg mit ugatsz? Nem tetszik a proliélet? Neked is áll a zászló, lehetsz Te is politikus! Ha nem, akkor meg kuss! Te választottad, szavad nem lehet, rám szavaztál b*zdmeg, bennem a bizalmad, köcsög, a 2/3 eredménye meg a zsebemben.

Négyszázan. Igen, ennyien vagyok ( majdnem). Emlékszel még, hogy ezt a kampányt is (mint mindegyiket) úgy kezdtük, hogy most aztán kisebb parlament lesz? Lett? Na látod! Hogy a saját munkahelyemen csináljak létszámleépítést? Miért, szerinted mi a faszt kezdenék a Laci fiammal, ha nem tudnám betolni képviselőnek? Legyen prolimunkásköcsög, mint Te? Viccelsz, ugye?

Szóval, Kedves Köcsögmagyarválasztópolgár! Sajnálom, hogy ilyen módon és ilyen stílusban kellett tudomásodra hoznom, amire magadtól is rájöhettél volna. Mivel nem csak birka, hanem barom is vagy, erre a megoldásra miattad kényszerültem. Nem akartalak megbántani, és az önérzeted sem akartam agyonbaszni, de minekutána Te akkora pöcs vagy, hogy képtelen voltál a tények segítségével a valóságos helyzeted meghatározni liberális, műjobboldaligagyifidesznáci demokráciánkban, így ez a levél nem más, mint a Te nyelvedre lefordított helyzetelemzés.

Most, hogy tudod már, hogy hová sorold magad, szeretnélek megkérni, hogy a fentiek figyelembevételével a pofádat evésre használd, és most húzzál vissza dolgozni, Te nem fogod az én életszínvonalamat nyegleséggel lerontani, köcsög!

2011 Budapest, Európa-kolhoz.

Tisztelettel: A politikai elit.

Hát nem mindennapi napi

Hát nem mindennapi napi nyelvezetet használtál az biztos ! De ennek ellenére ráillik a sok semmittevőre ! Ha elgondolkoznak végzett munkájukon még csak meg sem sértődhetnek, mert amit leírtál, legfeljebb finomabb kivitelben a szenvedő Magyar emberek többségének is a véleménye . Ezért a holmi vidéki nem szavazóknak pedig nincs alapjuk kritikákat fogalmazni , mert Ő, hogy otthonmaradt és nem szavazott ezzel a jobbítás lehetőségét is elsumákolta . Hogy maga a választás után sem lett jó azt köszönhetjük a 2/3 –nak, és a rájuk szavazó megvezetett stupid, hiszékeny birka népnek .

Figyeljél okostojás !

Tudod ,miért nem szavazok ? Megmondom ! Azért ,mert négy szar közül nem akarok egyet sem !!!Én csak is szakemberre
fogok szavazni ,ha ilyen lesz én ott leszek ,addig egy lépést sem teszek ,maximum el az országból !!!
Ezek csak kárt okoznak mind egytől egyig !!!Remélem megértetted !!!

a gyengék nyüszítése

- ezé' meg azé' nem szavazok, "szakemberre szavazok" hol élsz te wazzeg?

Há mé kérdezted vazze ?

Mi ???

Hol élek ?

Családi házban vazze !

Tudod mit vazze !!!

Itthon gyúrok vazze !!!

melózni.....

...nem próbáltál ? Mondjuk sörös rekeszeket hordani,legalább annyira egészséges,mint az " otthon-gyúrás"!

Na!

Így már elfogadható vagy - " vidéki nem szavazó".

hát igen

Ami az írásból nem derül ki, ez egy 2007-es anyag, ici-picit aktuálisra írva.
Arról nem tehetek,hogy a " vidéki nem szavazók" nem ismerik, a neten megtalálják, ha keresik, mielőtt még agyvérzést kapnának.

Azért tettem ide, mert nagyon igaz, jól bemutatja a hazai " elit" hozzáállását.

Tisztelt Kolhoztag !

Anyád igen büszke lehet Rád , amennyiben még él ,de innen is minden nagyrabecsülésem ,hogy
egy ilyen nagy barmot világra tudott hozni ,mint amilyen Vagy !!!

Tisztelettel : Egy vidéki nem szavazó !

vidéki szavazó ? Szóval "agrár"?

Persze, azért zaklatott fel annyira téged, mert ( egy vidéki nem szavazó" vagy mi ?
Egyszerű vagy, mint a faék.

Képzelt felsőbbrendű Lény !

Tévedésben vagy ,mert semmi közöm az agráriumhoz és egyáltalán nem zaklattál fel ,mivel
nincsenek illúzióim az írásod alapján !Egyet azért megkérdeznék ,hogy milyen érzés bunkónak
lenni ?Annyit azért elmondanék ,hogy a vidéken élő ember nem olyan ,ahogyan lefestetted,
valamivel kulturáltabban viselkedik mint kegyed és ha nem lennének ,akkor te és társaid
sem lennének !Javasolnám ,hogy próbáld ki egyszer a vidéki életet és rájössz ,hogy
mennyivel szebb ,jobb ,mint a budapesti "tömény ózon" ,amire oly büszke vagy !
Egyet vállalok ,egyszerű vidéken élő ember vagyok és ezért jól érzem magam !Eredményes
szép napot kívánok ,természetesen munkában eltöltöttre gondolok !
Tisztelettel : Egy vidéken élő nem szavazó polgár

"..egyáltalán nem zaklattál fel ,..."

Nem hát!
Azért jön a válaszod.
Túlmagyarázod magad, mert szerintem sem az a paraszt, aki vidéken él, hanem aki az echte egyszerű élcet sem veszi észre egy írásban, amelyet egyébként mások jól értenek és helyén kezelnek.

Élcelödő és magyarázkodó !

A válasz azért ment ,mert megdöbbentett maga a hangnem ,amihez nem szoktam hozzá ,pedig nem vagyok egy mai darab !
Értek én mindent ,csupán a jelzőket nem értem és nem is kívánom megérteni ,mert a magyar nyelvnek vannak szépen
kifejezhető formái ,de a leírtak köszönő viszonyban sincsenek vele ,amit és ahogyan megfogalmazott !!! A gondolatmenetet
még érteném ,de a stílust azt valahogyan nem,amit sajnálok !A célját sem értem ,mert szép szóból tanul az ember ! Vagy rosszul
látom ? Lehetséges !

sűrűbben látogasd a netet és akkor nem ér meglepetés!

"Értek én mindent ,csupán a jelzőket nem értem és nem is kívánom megérteni ..."-ne magyarázkodj wazzeg, ha megértetted volna, akkor nem teszel ide néhány gyötrelmes mondatot. Süt rólad a politikai pártszimpátia,még akkor is " ha vidéki nem szavazó" -nak állítod be magad.

Látogasd " A magyar nyelv gyönyörű kifejezései" c. oldalt, vagy a bibliát és akkor nem rándul görcsbe a " jó neveltséged".
Aki a netre téved, az számoljon keserűséggel is, különösen ha takargatja a pártszimpátiáját, majd érzékeny lelkű kántor stílusában kifogásol.

Ugye,értetted?

Köszönöm a tanácsod ,de...

maradok aki voltam és vagyok ! A stílusoddal azt csinálsz amit csak akarsz ,de egy kultúr nemzetben téged nem hívnának
tanácsadónak az bizonyos ! Látod megint tévedsz ,mert soha nem voltam és nem is leszek egy pártnak sem a tagja sem pedig
bólogató Jánosa ! Utoljára annyit azért mondanék ,amihez nem sok ész kell ,hogy a szókimondás és a folytonos káromkodás
között lényeges különbség van ! Megjegyzem ezzel csak a primitívségedet árulod el magadról ! Takargatnivalóm pediglen végképp
nincsen ,mert tisztességgel és becsülettel élem a mindennapjaimat !Egyébként ilyen szájhősökre nemsokat bíznak ,amilyen vagy !
Általában a nagyhagú ember mögött nem a tudás ,hanem a félelem bújik meg és ilyen vagy magad is ! Hőzöngeni könnyű ,de
tenni valamiért az már nehezebb egy kicsit ! Ugye érted ? Amennyiben nem a te bajod pesti ember !

"maradok aki voltam és

"maradok aki voltam és vagyok ! "
Elég baj, szedhetnél magadra némi okosságot is.

"A stílusoddal azt csinálsz amit csak akarsz ,de egy kultúr nemzetben téged nem hívnának
tanácsadónak az bizonyos ! " - És téged ? Udvari (párt)bolondnak?

"Megjegyzem ezzel csak a primitívségedet árulod el magadról ! " Ami - tedd hozzá még így is fölötted van!

"Egyébként ilyen szájhősökre nemsokat bíznak ,amilyen vagy !" - Ez nyilván saját tapasztalat szűkebb köreidből.

"Általában a nagyhagú ember mögött nem a tudás ,hanem a félelem bújik meg és ilyen vagy magad is !" Tedd ide a pszichológusi szakvizsgád számát, dátumát és eredményét.

És ha már ennyire szíveden viseled a magyar nyelv és az ő szépséges sajátosságait, igazán megtanulhattál volna helyes is írni, vagy töltsd le a helyesírási kontrollt, mert én azt is nézem, hogy a nagyon érzékeny lelked mennyire iskolázott. Nem vagyok elragadtatva tőled, a többit meg már tudod.

Belőletek sem kell " poltikai elit " !!!

Említettem ,hogy soha egyetlen egy pártnak sem voltam tagja és nem is leszek !
Azt gondolod ,hogy te egyáltalán számítasz valamit ebben az országban ,úgy gondolom ,
semmit ! Politikai elitnek az nevezheti magát ,aki részese illetve alakítója az ország
sorsának ! Te nem alakítója ,hanem felforgatója vagy ,így ez a szó ,hogy elit igen csak
távol áll tőled és isten mentsen meg bennünket az ilyen és hasonló habitusú egyénektől !
Szégyen lenne a történelmi Magyarországra ,ha hozzád hasonló kutyaütőnek hatalmat engedne !
Belegondolni is egy borzalom ,mondjuk egy hozzád hason szőrű felszólalna az ország házában ,
vagy az Európa parlamentjében !Kritizálsz ,vádolsz alaptalanul és minden személyes ismeret
nélkül ,mialatt súlyos tárgyi tévedésben vagy minden szempontból !Elég ,ha visszaolvasod ,
amit leírtál és minden világos egy józanul gondolkodó ember számára !Ebből az "elitből"
főleg nem kérek ,mert hozzád képest a régi iskolázatlan pártvezérek is professzorok voltak! Minden alapot nélkülöző "politikai elit "nem kérünk belőletek ,még akkor sem ,ha te is
ebből akarsz megélni ,mert látszik a szándékon !Hiteltelenek vagytok pesti emberek !!!

ennyit érdemelsz:

Egyszerű vagy, mint a faék.

Egyedül kiengednek az utcára?

ennyit érdemelsz:

Egyszerű vagy, mint a faék.

Egyedül kiengednek az utcára?

Ráadásul ideges is vagy ,hogy ....

duplázol ?

Az egyszerű mindig nagyszerű !

Két hete jöttem haza Amerikából ! Megnyugtassalak ,hogy pár évet eltöltöttem a nyugati
parton /Los Angeles, Santa Barbara / és tudok különbséget tenni pesti ember !
Amennyiben jártál ott ,akkor tudod miről beszélek ,ha nem úgy ajánlom látogass el oda !
Látni és tapasztalni fogod magadtól is ,hogy nincsen létjogosultsága a te és hasonszőrű
barátaidnak ,már ami a stílusotokat illeti !Szalonképtelenek vagytok és ezzel akarjátok
felhíni magatokra a figyelmet ez meglehetősen szánalmas tud lenni !Figyelmet felkelteni
irodalmi megfogalmazással sokkal hatásosabb lett volna !Számomra nem a tartalmi részével
van bajom ,hanem a szóhasználattal és a trágársággal ,amit továbbra sem tudok elfogadni !
/Lásd.:Média törvény ! /Amennyiben egy közösséggel kívánod megosztani a gondolatodat ,úgy
tiszteld meg legalább annyira ,mint amit te is elvársz a másik embertől !Meglátod ,minden
rendben lesz és sokkal eredményesebb leszel ! Jelenleg Magyarországnak olyan személyekre
van szüksége ,akik összetartják és nem szétszedik a közösségeket !
Szép napot kívánok vidékről egy polgár !

ne szenvedj......

....bökd tökön magad még ma. Igazán kint maradhattál volna, nem vesztettünk volna semmit.....

Na látod !

Ezért nem követnélek soha és szerintem mások sem ,mert alkalmatlan vagy "elit ember"!!!
Szerencsére nekem nem kell szenvednem ,ellentétben veled "pesti elit ember" !!!
Csiszolgasd az elméd ,mert ez így nagyon kevés ahhoz ,hogy domináns legyél "pesti ember" !!!
Jópofának lenni és jópofának látszani az két dolog "pesti elit ember" !!!

ne szenvedj......

....bökd tökön magad még ma. Igazán kint maradhattál volna, nem vesztettünk volna semmit.....mert azzal a hiányos halmazzal, ami a hajad alatt van, nem jut neked jobb a világból és csak szenvedsz...szenvedsz....majd kiszenvedsz.

Mondtam? Egyszerű vagy, mint a faék.

Pesti vakegér !

Avas a duma ! Találj ki valami mást ! Tanúlj a" nyócker" elitképzőbe proligyerek !

egyre jobban felhúzod magad.....

...pedig az IQ-d a talpszegély "magasságában" szédeleg, tudod: " egyszerű vagy, mint a faék", az egysejtű hozzád képest egy bonyolult organizmus.Hányan segítenek gondolkodni?

Verkli !

Látod a faéknél tovább nem jutsz ,mert csak ennyire képes a sötét agyad pesti ember !

fizika - egyes!

Van egyszerűbb a faéknél - kis fizikus?
Látom, javul a helyesírásod, már ennyit megért a padlóra küldésed.

Figyu ide - " vidéki nem szavazó"(?)

Itt vannak azoknak a kommentjei, akik értik, van egy hosszabb, az azért nincs itt:

" 1. hal
2007. 02. 17. 13:38

Ez nagyon tetszett. Tömör, velős összefoglaló. Kár, hogy a Humor helyett inkább a Politika kategóriában lenne a helye, mivel ez ma Magyarországon a valóság.
2. manioka
2007. 09. 29. 19:47

Nagyon tetszett a blog, és ehhez kapcsolnám a ma esti hiradóban Répássy Róbert és Orsós Viktor kirohanását, hogy az mszp-sek tolvajok. A kis drágáknak igen szelektiv az enmlékezete, mert mélyen és csöndben hallgatnak a Tokaj Hegyaljai borvidéken elsibolt földekről, a Kaja Ibrahim és Joszif Tot féle ügyről, de a Széchenyi terv is megérne egy titkosítás nélküli nyomozást. Akkor a vörös ördög nem finnyás, amikor képviselő létére számla nélkül veszi fel a költségtéritést, mert ők nincsenek megfizetve, pedig ezen kivül még száz bizottságban is benne vannak, dől a lé.
A többi átlag magyar állampolgár meg van fizetve, itt mindennek van becsülete, csak a munkának nincs, Kurvák, tolvajok, csalók genszterek és minden törvény felett álló országgyülési képviselő nagyságos urak ez egy kategória.
A kurva legalább vállalja hogy mi, a tolvajt és bünözőt megbüntetik ha elkapják, a genszterket is de a képviselő urakra nem vonatkozik a törvény. Feketén felvehetik azt a kis 800.000.- Ft-ot, ezt állitólag elutazzák, biztos Vili Fog rekordját akarják megdönteni, mert sokszor még nem is mennek be a munkahelyükra, vagy lehet hogy a magán utazásokat Madagaszkárra végzik. Csak az a szomoru hogy bennünket még hülyének is néznek. Ha valaki szegény nem azonos azzal hogy agyilag hülye is. Soha egyikre sem fogok szavazni.Én a szavazólapot WC-papirnak keménynek tartom, de a szemetesbe jó lesz oda való.
3. gengish
2007. 10. 04. 12:13

Hat ez keseru mint az epe, de qrva igaz = jo is lett rendesen!
Grat!
4. Interpunkt
2007. 10. 04. 12:29

Csak jobb lett volna, ha a vesszők után szóközöket is raksz, kicsit szellősebb lenne, jobban kijönne a sorkizárt, és kevésbé is tűnne dilettánsnak.
5. vau
2007. 10. 04. 12:56

Sirok bazmeg, mer sajna kurvara igazad van pajtas.
6. Kukk
2007. 10. 04. 15:44

Hát, igen. Ez tényleg erős írás, jó lenne kikerülni a hatása alól, hogy holnap is felkeljek. Bocs, hogy idekáromkodok, de talán segít (rajtam). Hogy basznák meg, basszameg.
7. Andreina
2007. 12. 11. 12:46

Na végre megfogalmazta nekem valaki a mondandómat...!
Jó voltál Fido!
8. kelevéz
2008. 01. 16. 13:26

Jéé! Gyöngyszem a múltból. "

Szóval " vidéki...." vond le magadnak a tanulságot, miszerint vannak még értelmes emberek, akik tudnak különbséget tenni és ettől még lehetnek érzékeny lelkületűek is. Tanulj tőlük.

Gratulálok, én biztos nem

Gratulálok, én biztos nem szavazok a Fidesz-re, MSZP-re, DK-ra, SZDSZ utódpártokra, Ők már "bizonyítottak" hogy a saját zsebük megtömésén kívül teljesen alkalmatlanok mindenre!

Kedves 2/3-os

Kedves 2/3-os Fidesznyikok!
A heti válasz volt szíves közzé tenni a szent Fidesz azon tagjainak névsorát, akik valaha az MSZMP, HNF, vagy a KISZ vezető beosztású emberei voltak, vagy csak 3/2-es, 3/3-as együtműködők!!
Bizony!
De jó, hogy az MSZP-sek eltették a hajdani taglistákat az ekkori elvtársaikról!
Az alábbi videón Bárándy komcsi olvassa a névsort, a parlament plenális ülésén!
Olyan nevek hangazanak el, mint pl:
Matolcsy, Varga Misi, Pintér Sanya, Járai Zsiga, Kerényi Imi, Deutsch Tomi, Kövér Lackó, Schmidt Palkó és bizony Orbán Vitya+apucija!
Hát ezért nem lesz itt soha elszámoltatás, és hiteles kormány!
Rendszerváltók? Ugyan kérem! Mocskos árulók! Abba kézbe harapnak, amely egykor etette őket!
PFUJ!
Méghogy kétharmados felhatalmazás. Még ők komcsiznak?
Gyomorforgató, gusztustalan csürhe! Gratulálok nekik+meg asok birka 2/3-os hülyének, aki ezeknek hittek és rájuk szavaztak!
Jó szórakozást mindenkinek a videóhoz!
http://kuruc.info/r/6/88857/

Hááát igen!!!!! Bizony,

Hááát igen!!!!!
Bizony, bizony mindig az kiabál a legjobban, akinek a háza ég!
Ebben semmi meglepő sincs, de nem értem, hogyan gondolhatja valaki erről a bűnbandáról, beleértve a saját választóikat is, hogy jobbak, mint akikre mutogatnak!
2/3?
Sírnom kell, hogy ilyen büdös exkomcsik vezetik az országot!!!!
Hitelesség elvtársak, hitelesség!

poresz56 képe

Hááát igen!!!!! Bizony,

Kiabál itt már mindenki, csak azt tudnánk, hogyan is van az adott szó.... stb. és a BECSÜLET.
Sírással semmire nem megyünk, hitelességről meg kár papolni.

www.porkolabgyorgy.hu
Amit írok az mindig a saját gondolataim, másoktól átvett gondolatokat se kell senkinek elfogadnia.

Gyuri! Pont az olyan

Gyuri!
Pont az olyan birkákra van szüksége a rendszernek, mint Te!
Akiknek "kár papolni" a hitelességről!
Madarat tolláról, politikust a támogatójáról és a hitelességéről.....
Becsület?
Igen, az is fontos! De, ha egy ember hiteles, abban benne foglaltatik a becsület, igazmondás, adott szó tisztelete stb!
Ettől válik valaki hitelessé!
Ha ezt nem érted, akkor kár a töltény érted! ÉRTED??????

poresz56 képe

Gyuri! Pont az olyan

//Ha ezt nem érted, akkor kár a töltény érted! ÉRTED??????//
Te meg, ha azt megérted, hogy nem elméleteket kell gyártani, pláne papolni, hanem tenni kell.
Birkákról meg az jut eszembe az EBT területén (több milliárdot érő) "marhák" legelésztek hajdanán, ma meg BAKANCSOS "birkák" próbálkoznak.
Bégetnek is eléggé szobor és kereszt mögé bújva.
Töltény helyett megteszi egy szál gyufa is nem gondolod.
ÉRTED!!!!
www.porkolabgyorgy.hu
Amit írok az mindig a saját gondolataim,másoktól átvett gondolatokat se kell senkinek elfogadnia.

Gyuri! Ha gondolod, fel is

Gyuri!
Ha gondolod, fel is gyújthatod magad! Ha az neked jobb, a Te dolgod!Szólj, hogy mikor adjam a kezedbe a gyufát!!!! :-) Nagy szívességet tennél, ha megtennéd!!!!
A "bakancsos" birka legalább tett valamit, veled ellntétben4
Ők nem a tvből sajnálják azokat a szerencsétleneket, akiket a cigány szomszédai terrorizálnak!
Ő nem olyan birka, mint a 2/3! Nem nyelik le, hogy rend van vidéken!
Borsodban 120%-al nőtt az idősek ellen elkövetett életellenes bűncselekmények száma, tavaly óta!
Te meg elhitted, hogy görbe lábú cigánygyerek és csapata 2 hét alatt rendet tesz?
Ki a birka?
Aki odamegy és teszi, amit lehet, vagy azok, akik a neten okoskodnak, elemeznek+ ellehetetlenítik azokat, akik odamernek menni és rendet akarnak! A "bakancsos birka", nem a parlamentből akar 2 hét alatt renet tenni, mint a pökhendi 2/3!!!!!
ÉRTED??????

poresz56 képe

Gyuri! Ha gondolod, fel is

Nézd a gyufa nem játék, pláne ha olyan közegben gyújtogatnak, mint pl. az erdőnk. Akik gyújtogatnak, azok általában letagadják, vagy gyerekek, akik még talán nem is tudják a következményeket.
Téged talán nem a gyerekek sorába lehet sorolni. Feltételezem, tudod is amit leírsz és azt is,hogy következmények nélkül semmi nincs.

Az a bakancsos birka, amit tett az pont rád vall, tehát feltételezem, nagyon sok közöd van az elmúlt 20 évhez.

Nézzük mit is tett vagy tettetek Gyenesdiáson.

A FÖLD a drága Magyar földünket belterületünk 30-40%-át külföldi kézre átjátszottátok.

90 előtt is volt külföldi résztulajdonos de ahhoz Magyarországon bejelentett cég,vagy MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁG szükségeltetett.
Tehát "TI"bakancsos "birkák" mit is tetetek 20 év alatt!?.

64 HA legelő kinek a tulajdonába került, kik élvezték azt, amihez nektek semmi közötök nem volt.
Tehát "TI"bakancsos "birkák" mit is tetetek 20 év alatt!?.

Nekünk Gyenesdiáson másfajta cigányaink vannak olyanok, akikről nem is tudjuk kicsodák.
Tehát "TI"bakancsos” birkák” mit is tetetek 20 év alatt!?.

A mi parlamenti bakancsos birkánk "birkáink" milyen felelősséget vállalnak a fent leírtak miatt.
Tehát "TI"bakancsos "birkák" mit is tetetek 20 év alatt!?.

ÉRTED!!!!!!!??????

www.porkolabgyorgy.hu
Amit írok az mindig a saját gondolataim, másoktól átvett gondolatokat se kell senkinek elfogadnia.

Gyuri! Ne haragudj,de nem

Gyuri!
Ne haragudj,de nem bírlak követni!
Te kit értesz "bakancsos birka" alatt?
Ha gárdistát, akkor nem értem, hogy mi köze az elmúl 20 évhez?
Ők azért alakultak, mert az eltökölt 20 év alatt nem sikerült olyan immunreakciót létrehoznia a társadalomnak, amely megelőzhette volna az őrült Nérók tetteit!(lásd Gyurcsótány, Horn, Megyó, vagy éppen Orbán, vagy Pintér!)
Te, Ti mi a francot tettetek azért, hogy ezek ne adják az országot, hogy a cigánybűnözés ne lehetetlenítsen komplett térségeket, ahol korábban erdő és mezőgazdálkodás folyt????
A hős 2/3-os vezér még ott tart, hogy kiejteni sem szereti azt a szót, hogy cigánybűnözés, mert nem szereti ezt a kifejezést! A 2/3 retteg megoldani problémákat, inkább azt nem beszél róla, mert akkor, hipp-hopp, már nincs is gond!
Ha meg nem a gárdára gondolsz, akkor vajon kire?
Én értem, hogy szerinted az a bátor ember, aki a neten, a nevével megírja a véleményét!
CSAKHOGY!!!!
Az ilyen hősök nem sokat segítenek azon a borsodi kisnyudíjason, akit a saját konyhájában végeznek ki a navajonkik!
Lehet, hogy a gárdista sem váltotta meg világot, (bár abban az ellenszélben, amit a narncsosok+szegfűsök nagy egyetértésben keltettek) nem is nagyon tudta volna. Mégis ők voltak azok, akik nem csak a parlamentből, vagy a klaviatúra mögül akartak okosakat böfögni!
A gárdista lényegesen többször adta nevét, az ar4cát éles helyzetben, mint a gyenesi megmondó, faszagyerek, P.GY.!
Ugy nem a gárda tehet az elmúlt 20 év töketlenkedéseiért??????

Ha pedig nem a gárdistákra ghondoltál, akkor vajon kikre?

poresz56 képe

Gyuri! Ne haragudj,de nem

Hogy nem bírsz követni az talán természetes,az amiben kételkedek az ,hogy ismered az én személyemet akár a múltamat.
//Te kit értesz "bakancsos birka" alatt?//
Erre már lehet válaszolni értelmes kérdésre a válaszom. Mindazok, akik az erdőnket, javainkat természeti kincseinket kihasználják anélkül,hogy tulajdonuk lenne, vagy felhatalmazásuk lenne annak a használatára.
/NEVEK csak Gyenesdiásról ne ,hogy hiányérzeted legyen/ Manninger Jenő,Szalóki Jenő,Horváth Tihamér,Gál Lajos,Csehi Ottó,Gergye Miklós,Hársfalvi György,Szabó László,Szijártó Endréné,Bertók Sándor,stb.
Ők minden „kommunista” Antali örökösök. Vagy nevezheted őket akár úgy is Gyurcsótányok,Orbánok,vagy ki tudja kik is ők.

Cigánybűnözésről talán Keszthelyen lehet beszélni, nálunk is van piti bicikli, terménylopás, Szabolcsban meg nem tudom hogyan is élnek az emberek.

Nem az a bátor ember, aki lemeri írni a neten a nevét, hanem az, aki minden következmény nélkül LETÖRLI.

Nem voltam gárdista és nem is leszek, mert nem az a megoldás.
A gárdista oda megy a komcsi polgármesterhez, főnökéhez és képébe nevet,még borozgat is vele,ahelyett,hogy szemközt köpné.(kivétel Gyöngyöspata)Mert ő a hatalom képviselője.

Kielégítettem ilyen irányú igényedet??

Légyszi most az egyszer írd ide a NEVED.
NE FÉLJ!

www.porkolabgyorgy.hu
Amit írok az mindig a saját gondolataim,másoktól átvett gondolatokat se kell senkinek elfogadnia.

Én meg gárdsita

Én meg gárdsita voltam/vagyok, mert az eskümn halálig kötelez! Ezt bíróság fel nem oldhatja, maximum a Jóisten! A lelkemben az maradok, amíg élek! Ez (még talán) nem tilos! Az a baj, hogy senkinek nem volt mersze csak a gárdának! ma már annyi bátor ember lett! Majd a 2/3.... Aha, persze!
Gyuri!
Én soha nem borzgattam komcsival! Már csak azért sem, mert nem iszom alkoholt!
Legyen elég annyi, hogy magasról lenézem az olyanokat, akik neten akarnak rendet tenni!
Én akadtam össze volt MSZP-s országgyűlési képviselővel akkor, amikor még a Suchmann pincsijeként, sűrűn vizitálták a környéket!
Valóban a képébe röhögtem és kifejeztem undoromat felé! Nem is tetszett neki! Utána telesírta a Helikonrádiót, hogy micsoda fasiszta országban él! Saját bevallása szerint sikerül megfélemlítenünk őt+a Marcali haverját!
De mivel nem a gárdára gondoltál a a "bakancsos birka" kifejezés alatt, ezért nincs is dolgunk egymással!
Név? Szólíts GÁRDISTÁNAK, ha ez neked jól esik!
:-)

poresz56 képe

Én meg gárdsita

Ismeretlenül "barátom" GÁRDISTA!
Téged a Jóisten lehet, hogy felszentelt és tőle várod a Szebb JÖVŐT. Én meg a testemben-lelkemben annak hiszek, amit e nem rövid életem folyamán tapasztaltam megéltem.

Ha egy tollvonással egy ilyen szervezetet/gárda/ meg lehet szüntetni Magyarországon akkor itt és most nagyon nagy a baj az "Istenetek" nagyon elpártolt mellőletek .

Ha tudnám ki vagy megmondanám kivel mikor paroláztál, és talán nem is tudtad mennyire nagy kommunista, vagy zsidó volt az illető.

Egyáltalán nem a GÁRDISTÁKRA gondoltam, mint "bakancsos birkákra".Az általam megnevezettek közül csak egyet mutass nekem közöttetek és közületek valót.

De ha érdekel, aki miatt elnémítottak benneteket az a jelenlegi és a volt nyugdíjas polgármester (Gyenesi).

Még annyit én vállaltam a Jobbik programját és Gyenesdiáson vállaltam a bélyeget, amit Manninger és Szalóki akasztott rám.

Tehát kérdéseid ezután is érdekel.

www.porkolabgyorgy.hu
Amit írok az mindig a saját gondolataim,másoktól átvett gondolatokat se kell senkinek elfogadnia.

"én vállaltam a Jobbik programját "

Kár ezen a Jobbik dolgon rugóznod, mert én NEM a Gárda Jobbik szárnyát választottam!
Hamar megtanultuk, hogy hogyan lép át rajtunk a politikus, ha már nincs ránk szüksége!
Mi ezt Vona Gábor személyén keresztül tapasztaltuk meg!
A Gárdának azért lett vége, mert bár szükség volt rá, mégsem álltak mellénk azok, akik miatt létrejöttünk! Akikért kiálltunk oly sokszor, az egyszerű enberekért!
Én magam nem egy Fidesznyikot tudnék mondani, aki pénzt adott a gárda programokon, a gárda támogatására. Persze ez még akkor volt, amikor közös volt az ellnség. Amikor még MSZP-nek hívták!
Mára ugyanezek a nagy demokraták, kipirult arccal kiáltják vezérük szavait! "Nem kell ide semmilyen gárda! majd a magyar rendőrség, meg a TEK rendet rak az országban!" stb.
A gárdába Vona rúgta az elsőt! Most, hogy már a parlamentben ücsörögnek, már nekik is nagyon kínossá vált a Gárda! Kiss Róbertestől, csendőröstől, mindenestől!
Hidd el tudom mit írok! Ott voltam a Gárda születésétől mostanáig. Sok minden van, amit Ti kívül állók, meg bíróságok nem tudtok!
De mivel nem is tartozik rátok, nem is mondom el! Nem annyira egyszerű a dolog, mint azt gondoljátok!
A Jobbik k...ra nem azonos a Gárdával! Sőt!!!!!
A Gárda arra kellett a Jobbiknak, hogy a gárdisták hátán, bemászhassanak a Parlament épületében. Egy jó kis PR csapat voltunk nekik! Csakhogy voltak, akik ezt még idejében felismarték, és faképnél hagyták a pártot, de sokan maradtak. Akik továbbra is hittek, hisznek a Jobbiknak! Lelkük rajta!
Én nem abban a Gárdában maradtam, akinek csupán a Jobbik zászlók lengetése lett a fő feladata!
Lehet élcelődni, az Istenre tett eskümön (bár ez csak téged minősít), de a tény tény marad!
Nevesül az, hogy GYÁVA AZ, AKI A NETEN, VAGY POLITIKÁVAL AKARJA MEGVÁLTANI A VILÁGOT!
Örülök, hogy Te azonosulni tudtál a Jobbik programjával. Régen lehet, hogy nekem is ment volna!
Azonban nekem, nekünk sokkal radikálisabb megoldásaink lennének, ha odakerülnénk! Ezt hidd el!

poresz56 képe

"én vállaltam a Jobbik programját "

//Azonban nekem, nekünk sokkal radikálisabb megoldásaink lennének, ha odakerülnénk! Ezt hidd el!//
Őszintén tiszta szívemből kívánom, hogy így legyen. Amit leírtál azzal is egyetértek.
Sajnos az én időm véges/60 felett/ én már ezt a világot, amit ti megálmodtatok nem érem meg.

www.porkolabgyorgy.hu
Amit írok az mindig a saját gondolataim, másoktól átvett gondolatokat se kell senkinek elfogadnia.

Gyuri!

Nem lehet, hogy ezt azért írod, hogy neked ne írjon választ senki?
"Amit írok az mindig a saját gondolataim, másoktól átvett gondolatokat se kell senkinek elfogadnia."
Nem mesélnél nekünk a rendszerváltás előtti énedről?
Ki voltál te akkor?
Na ennyit a hitelességről. Gyenesben mindenki tudja ki vagy , oszd már meg az olvasóiddal is.

poresz56 képe

Gyuri!

//Ki voltál te akkor?//
Ne hidd, hogy nekem lehajtott fejjel kellene menni Gyenesdiáson azon idők miatt amit "Ti" úgy értelmeztek (persze névtelenül), hogy a múlt bűnei.
A bűnösök "Ti" vagytok most is név nélkül kérdezel ahelyett, hogy az elvárható minimumot megosztanád az olvasóval.
De ez egy ilyen fórum ahol mindenki mindent mondhat, pláne kérdezhet.
Hidd el, akik igazán ismernek, azok tudják "én" mit tettem a "GENGSZTER"váltás előtt Gyenesdiáson.
Nyitok egy új topikot az általad és minden olvasó által feltett kérdésre ott szívesen válaszolok.

www.porkolabgyorgy.hu
Amit írok az mindig a saját gondolataim, másoktól átvett gondolatokat se kell senkinek elfogadnia.

Annak idején a

Annak idején a választásokon egy jobb élet reményében jól hangzó hamis ígéretek hatására 2/3 kapott egy politikai erő, akinek vezére büszkén jelentette a Köztársaság Elnökének ,Pártja az Ő vezetésével felkészült , és kész a kormányzásra ! Talán most már 18 hónap elteltével lehet látni ez nem volt igaz, mert felkészületlen, szakmailag nem alkalmasak, a szakadék szélére kormányozták az országot ! Az emberek érthetetlenül állnak a történtek láttán, mi is történik ebben az országban ? A befektetők kimenekülnek az országból, az adósság növekszik, a forintárfolyam az egekbe jár , leértékelték az országot, nincs munkalehetőség veszélybe került a megélhetése nagyon sok családnak , az emberek tartalékai kimerülőben vannak ! De a kormányzat kommunikációja: „ az alapok erősek , növekedés beindult, sikeresek vagyunk, csak éppen spekulációs hadműveleteket folytatnak ellenünk”. Mondja ezeket Matolcsy , és hozzá hasonló szánalmas hazugságokat ad elő a két még megmaradt szóvivő ! Akik mára a nagy nyomástól kipukkadtak, Szíjjártó és főnöke el bujdostak, általában így szokott történni azokkal akik bűntudatot éreznek , náluk a megbánás, a beismerés nemlétezik , lealacsonyító történet lenne ! De meddig lehet így elzárkózva létezni , mikor jön el az idő , amint kiáll népe elé és elmond egy igazbeszédet, amelyben bocsánatot kér, és bevallja elhibázott tetteit ? Persze tudjuk róla könnyebb volt kiállni egy ujjongó tömeg elé és hangulatos jelszavakat , ígéreteket a mikrofonba kiabálni, mind megalázkodva bevallani , emberek tévedtem ! Senki nem állítja, hogy a rosszat akarta, azt viszont lehet gondolni, amikor egy ország vezetésére vállalkozott rosszul mérte fel, a helyzetet és túlértékelte képességeit ! Nem biztos, amit az ember el tud fütyülni , azt el is tudja dalolni ! Lehet valaki kiváló politikus , az a képesség elég egy szervezet vezetéséhez az elvbarátok fanatizálására , de kevés egy sokrétű szakmai tudás igénylő ország vezetéséhez ! Ezek után eljött az idő, ennek beismeréséhez és a jövőbeli lépések gyors megtételére mert az elvesztegetett idő pénz ! Aki ezt az elhibázott gazdaságpolitikát erőszakkal az országra a Magyar népre erőltette , annak a két embernek távozni kell ! Amíg ez nem történik meg , hiába gondolja máskép bárki, a velünk szembeni bizalom nem fog helyreállni !

Arc es becsület!

Kedves eleslatasu baratom!
Amit leirtal, eleslatasra es kivallo politikai erzekre enged következtetni. Igazad van az elsö szotol az utolsoig. DDDDEEEEEE!!!!!
Ha te becsületesnek tartod magad akkor miert nem vallalod az arcod. Mily alapon varod el, hogy a hatalmon levök akiknek arca iagz, hogy van becsületesek legyenek. Tudom nagy dilemma, de addig halvany remeny sincs az orszag felemelkedesere, amig ti a valaszto polgarok feltek. Igen felös gyava nyulak vagytok! Add a velemenyedhez az arcod es a peldad ragados lesz es a többiek sem maradnak sunyi netpatkanyok, hanem arccal egzisztenciaval csaladi hatterrel teljes lelekkel becsületesen iggazi allampolgarokka fogtok valni.
Tudom, erre könnyü azt mondani, hogy van mit feltenek. Az ehhbbert, a maradek biztonsagot, a lakotelepi 56 nm-t, a suzukitokat, de hidd el nem az Ö kezükben van az orszag sorsa, hanem a tiedben, a tietekben, DDDEEEE ameddig feltek, addig remeny sincs a valtozasra.
matyas

Matyi! Én ott voltam a

Matyi!
Én ott voltam a 2006-os események közepén, aztán meg a Markóban az előzeteseben, aztán meg a bíróságon. A nevemet+arcomat adtam ahhoz, amit Te a tvben néztél! Te ott voltál? Nem láttalak!
Viszont a vállamat majdnem kitépték a rndőrök, amikor megbilincselet!
Te nekem ne mond meg, hogy mihez adjam anevemet, vagy mihez ne!
Amíg Te a gép előtt vagy nagyon bátor, én tettem is, amit a lelkem diktált!
Én nem frappáns odamondogatással vagyok a rendszer kritikusa, hanem megtettem, amit kell!
Te ott leszel, ha újra menni kell?
Ne félj ott majd lesz fotó, kamera felvétel, adatfelvétel, rabosítás, ujjlenyomat, kihallgatás, meg minden, ami ahhoz kell vállalhasd a karakán véleményed!
Úgyhogy, ha nem bánod, majd ott bemutatkoznék neked, személyesen is! A fogdában, amikor még szart sem látsz a könnygáztól!
Addig is sok bátorságot kívánok Neked itt, a firkászhuszárok, szájkaratésok, fotelforradalmárok közt! TE HŐS! BÜSZKE VAGYOK RÁD!!! DE TE ENGEM NE MERJ LEGYÁVÁZNI, MERT ARRA UGROM!

Egyre jobban-sűrűbben

Egyre jobban-sűrűbben bukkannak fel a névtelen-hős partizánok.
Ilyenek a "magyar" faszagyerekek.

ja-ja

Az 1946-os igazolásokkor is annyi partizán meg "hazafi" volt, hogy egymagunk is Berlinig verhettük volna a németeket. Érdekes módon csak a háború után lett ennyi.

Hé faszagyerek!

És Te ki meg ki a f@sz vagy?

2006!

2006-ban csak a vak nem latta, hogy a hatalmat frissen megnyerök öntelt gögje, a hatalmat elvesztök, azaz a masodszori vesztesek sertett bosszuvagya sorozatban indukaljak azt az esemenysorozatot amit sokan csak a TV-böl, egypar nagyszaju a bören elvezett vegig.
Az Astoriahoz szervezett naggyüles olyan idözites volt, mint amikor a szöke nö egö gyufaval nez bele a benzineshordoba, hogy lehet-e meg bele tölteni benzint, vagy mar tele van. Meglattatok!!!! Igazatok van, mert az az elmeny is egy ujabb informacio volt.
DDEEEEE!!!!! Baratom! A TE, a ti döntesi lehetösegetek nem a tünteteseken, az utcan van!!
Te dönteni CSAK a szavazöfülkeben tudsz!!! Csak ott es ott lehetsz eredmenyes!!!! Ha hagyod magad elkabitani, elvezheted a fülkeforradalom minden edes cseppjet.
matyas
A mail cimem; matyas@src.hu vagy varom az sms-edet 004369917096537 szamra

Hű, de tisztán látod most

Hű, de tisztán látod most már a dolgokat!
szavazás?
Hm!
Hány éves vagy Matyi???
Még hiszel a mesékben?
Sok a nyálas nyavajgás a gép előtt!
Ha Te gyávának hívod az anonim hozzászólást, akkor Te ultra gyáva szájkaratés vagy, aki mind emellett még még annyira naív is, hogy hisz a választás meséjében!
Álmodj csak királyfi, hogy a választáskor a te kezedben van a döntés!
Azt eldöntik mások, máshol. Tel-Avivban, a Wall streeten stb!
Szegény naív barátom!
Pont az olyanok miatt van a 4 évenkénti cirkusz, mint te! Akik bekajálják ezt a "te kezedben a döntés" maszlagot!
Hát akkor csak várd aszavazást, meg a jobb világot!
Ha Te a szőke nőhöz hasonlítottad azokat, akik megtették azt, amihez neked soha nem volt és nem is lesz merszed, akkor te ahhoz a kóser marhához hasonlítasz, aki békésen ballag a sakter kés felé, mert azt hiszi kirándulásra vitték a vágóhídra!
Én nem adom olyan olcsón a bőröm, mint te! Én harcolni fogok akkor is, amikor a magad fajta már feladta és futni kezd!
Inkább haljak meg állva, mint futás közben tarkón lőve!
Rád ugyanis ez vár! De Te tudod!
Jó mulatást a választásokhoz! Hidd el amesét, amit nyájas politikus súg a füledbe negédesen!
Én addig tárazok!

Indulat!!!!

Draga ismeösöm! A naivitas fogalmat mindaz kimeriti amit te magadröl a velemenyformalasodrol es a cselekedeteidröl leirsz. Azt hiszed, hogy azert mert vagy annyira ostoba es felemelsz egy tablat a tömegben, hagyod magad megveretni, priuszoztatni, te hös vagy. Nem komam TE ostoba vagy. De semmi baj ez vele jar az ifjonti hevvel. En is hagytam magam egyszer megveretni, meg pesten az elsö "balhes" Marcius 15.-en a Lanchidon zartak be a komcsi rendörök bennünket. Ott volt sok ma is ismert arc, de a mai hatalom sarokfiguraira nem emlekszem. AZ akkor az elsö volt cca 20 evvel az 56 utan. Azota rengeteg balhe volt es az okosok az akkori elsöböl tanultak. En is. De gratulalok neked, mert te is kiprobaltad.
Most meg mindig a pozitivan megvaltoztathato jelennel vagy elfoglalva. Meg tudod valtoztatni? Van hozza recept, kellö erö es szervezettseg? Hanyszor kell meg bizonyitania a fennallo rendnek, hogy terdre vagy, terdre van az egesz orszag kenyszeritve!!!! Ha a halalt szivesebben valsztod mint a szabad ertelmes eletet, TE a hatalom embere vagy. Nyugi rad van szüksegük.
Benned az indulat müködik, en inkabb az indulast valasztottam. Igazad van, ha azt mondod, hogy sem en sem a hozzam hasonlo arulok nem hianyoznak, de koma a tarsadalmi ertekrend szerint neked nincs igazad, mert azok akik mozdulnak azok termelö. adofizetö, a tarsadalmat emelö, fenntarto figurak. Akik maradnak es soha sem fognak mordulni, azok az eltartottak, az inproduktiv resztvevöi a maradek tarsadalomnak. TERDRE, Valtoztatasra, Kijozanodasra a hözöngö, tablaemelgetö f@szok NEM fogjak a hatlmat kenyszeriteni, mert a ket pofon utan maradnak a minimalberes kizsakmanyolhatok között es CSAK almodnak a valtozasrol.
Tudod vegezetül a kettön közötti különbseg a cimszobol csak egy betü. Benned marad az indulat en meg az indulas melett döntöttem.
matyas
De a lenyegen tul, haragudni sem neked ram, sem nekem rad nincs okom.

Matyi! A tel számod

Matyi!
A tel számod alapján és az ékezet nélküli írás alapján kérdem tőled kérdem:
Te külföldről osztod az észt?
Ha igen, akkor neked csitu, mert hányingerem van azokból az okos gyerekekből, akik mindig kintről osztják az észt! Maradj itthon! Boldogulj itthon, ahogyan tudsz! Utána majd okoskodhatsz!

Te ne hasonlítsd magad a 2006-os balhéhoz! A lánchídi "balhétok" maximum egy kis cserkésztábor volt, a 2006-os könnygáz felhőhöz, lovas és egyéb rendőr rohamokhoz képest!

Az "ifjonti hévről" annyit, hogy pontosan annak köszönhető 1848, 1956 is!
Mindig a fiatalok változtatták meg a történelem addigi menetét! NEM A VÉNEMBEREK MEGBESZÉLŐS, KIEGYEZŐS, MASZATOLÓS, POLITIKUS HOZZÁÁLLÁSA!

EZEN GONDOLKODJ EL!
TE AZT MONDOD INDULAT, ÉN AZT MONDOM LENDÜLET, BÁTORSÁG, KITARTÁS, KEMÉNY HARC!

Gyerekek !

Mindketten rágjátok a mócsingot ,vagy lenyelitek ,de javaslom köpjétek ki ,jobban
jártok !!!Nincs értelme !!!

Kedves Mátyás ! Hogy

Kedves Mátyás !
Hogy miért mellőzöm a nevem ? 1./ Mert sokan mások is ezt teszik, és nem véletlen ! 2./ Mert nem szeretnék úgy járni mind Te, ostoba firkászok nevemet ismerve alázzanak ! 3./ A mai körülmények mindenkit, óvatosságra, megfontoltságra intenek !
Ezután sem kívánok változtatni az eddigi gyakorlaton , amíg ez így lehetséges, addig részt veszek a vitákba, ha netán változna kiszállok !

A gonosz ....

... hatalmanak a zaloga, hogy a jok,
- akik hatalomra segitettek,
- akik sokkal többen vannak,
- akik a vilag igazi jogos birtokosai,
- akik a vilag megelhetesenek az alapjai,
- felös nyulak legyenek.
matyas
Ui. Ha ugy jarnal mint en, boldog lehetnel. Az ostoba firkaszok nem szamitanak, mert senkik.
MERJ VALTOZTATNI; HA VALTOZNI NEM AKARSZ!!!!!

A magabiztos 2/3

A magabiztos 2/3 Esztergomban nem is olyan népszerű!
Idő kérdése, hogy máshol mikor borul ki a liszt!
Nem a jelenlegi vezetés halmozta fel az előző ciklusban az óriási adósságot!
A "Kis ember" most miért nem lép közbe a tőle megszokott magabiztossággal? Szerinte rtendjén való, hogy azok a gyerekek ne kapjanak enni a suliban+oviban, akik tényleg semmiről sem tehetnek?
A mi kutyánk kölke eladósíthat egy várost? Teljesen egyértelmű, hogy a sétőrdött fidesznyik kutyák miatt jutott Esztergom odáig, ahol most tart!
Miért nem akarják feloszlatni magukat? Mert többet a hatalom közelébe sem kerülnének! És ezt pontosan tudják ők is!
Nehogy így járjon nemsokára Keszthely+Hévíz is!
http://mno.hu/belfold/tuszul-ejtettek-az-esztegomi-kepviseloket-103402128BH

Hévíz?

Hogyan oszlatnák fel magukat? Ilyen jó világuk az Uraknak és Hölgyeknek még soha nem volt! Lehet felelőtlenül, ellentmondás, számonkérés nélkül szórni a pénzt és megalapozni a jövőt arra az időre is, amikor majd a hatalom közelébe sem kerülhetnek (remélhetőleg a választók tanultak, hogy nem szabad minden demagóg ígérgetésnek felülni).

Felelősségük semmi, ha nem választják majd meg őket? Akkor mi van? Semmi! Lesz mit a tejbe aprítaniuk! Azon munkálkodnak most, nagyon szorgalmasan!

Hát ez az! Nem most lesz

Hát ez az!
Nem most lesz gáz! Most megy a szabadrablás. A következő 4 évben meg a szűk esztendők!
Esztergomban is így kezdődött!

Nagyon találó

Nagyon találó videó!
Fájdalmas, de sajnos IGAZ!
Az arrogancia, a diktatúra, a pökhendiség, a lenézés, a gyávaság, a mellédumálás, a gyomorforgató öntömjénezés, a mindig mindenkinél mindent jobban tudás, a kioktatás, a gazdasági és politikai dilettantizmus, az önteltség, a sajátmagát és népét rendszeresen pofánköpő kormány első emberének, több mint 2/3-os felelősségét taglaló videó!!!!!

„ Kis ember- hát itt a

„ Kis ember- hát itt a vége!”
Gondolta volna valaki , hogy alig másféléves kalandozás után , ilyen közelségbe került a vég ? Szokták mondani , „ Ki minek nem mestere, annak bolondja” Volt vele egy riport annak idején, amikor még csak álmodott a hatalom újbóli megszerzéséről, feltették neki a kérdést . „ Miért akar Ön újból Miniszterelnök lenni ? Amire azt felelte , mert én ehhez értek” Sosem hittem , hogy egy sikeres gazdaságpolitika megvalósítója lehet ez az ember ! Az előző kormányzása kezdő szakaszában ameddig tartotta a Bokros Lajos által kidolgozott és elindított gazdasági irányt, jól mentek a dolgok . De ahogy telt az idő, közeledtek a választások a nyerés bebiztosítása reményébe, elkapta a költekezési vágy, elindult a lejtmenet , megállt a növekedés nőt a hiány, a 2002 választások alatt még ügyvezető kormányként sem türtőztette magát a költekezésben . Meg is fizette az árát , mert elbukta a választást. Nyolc év ellenzéki hazug politikájával , forradalmi eszméivel meggátolta a kormányokat, hogy valamit is sikerrel megtudjanak valósítani, ebben az országban, ezért is jutott ide ez az ország , és az elmúlt másfél évben immár a hatalom birtokosaként rátett még egy lapáttal ! Hát itt tartunk most , az új csoda a szabadságharc elbukott, azt hiszem már Ő is érzi, hogy tényleg itt a vég ! Föl lehet tenni az újabb kérdést, Ön tényleg csak ehhez ért ?

Egy forradalmár hivatali gazdagodása! Polt mit szól hozzá ?

Orbán Viktor miniszterelnök jelentős vagyongyarapodáson ment keresztül 1998 és 2002 között, a hivatali évek alatt. A szűkebb család két fő ingatlanadatát nézve: 1. az 1998-ban már birtokolt 5,5 hektárnyi földterület négy év múltán a tizenegy és félszeresére: 63 hektárra növekedett; 2. a tulajdonukat képező (1994-ben 563 ezer forintért vett) belvárosi lakás helyett kertes sváb-hegyi villát vásároltak 2002-ben (75 millióért), amelynek (több tízmilliós) átépítéséhez azonnal hozzá is láttak. Ha a tágabb famíliát is idevesszük, akkor konstatálhatjuk, hogy a miniszterelnök apjának többségi tulajdonában lévő bányacég, a Dolomit Kft. saját vagyona meghétszereződött (98-ról 666 millióra nőtt); a másik vállalkozás, a kizárólagosan birtokolt Gánt-Kő Kft. nyeresége ugyanekkor a tízszeresére emelkedett (16 millióról 167-re).

Már a családi vagyonszerzés kezdetén, a bányaprivatizációban is szerepet kapott közpénzből származó tőke. Simicska Lajos, Varga Tamás és Kövér Szilárd ugyanis azzal a Quality Invest Rt.-vel szálltak be Orbán Győző üzletébe, amelynek vagyonát a fideszes székházeladásból befolyt százmilliók adták. Simicskáék 4,75 millióért vettek részvényt a pártelnök apjától, amit aztán 1,2 millióért – tehát 3,55 milliót „ajándékként” hátrahagyva – adtak el újra neki. (Simicska: „Mindenkinek alkotmányos joga, hogy hülye legyen.”)

Bánya

Azok a bizonyos „első milliók” tehát nem egyenes úton, hanem az állami pénz – pártpénz – magánpénz vargabetűjét leírva jutottak el a családhoz. De hogyan szaporodtak a későbbiek során? Tény, hogy Orbánék vagyona 1998 és 2002 között nőtt a sokszorosára. Az első miniszterelnökség éveiben. A néptől kapott közhatalmi mandátum birtoklása idején. A kérdés az, hogy a vagyongyarapodás a hatalom felhasználásával, azzal visszaélve történt-e.

E kérdésre először a tokaji szőlők környékén keressük a választ. A szóban forgó ügy 2005 tavaszán került a közfigyelem fókuszába, Orbán szerencséjére ismét post festa (miként a bányaügy is): évekkel a történtek után. Amikor ő maga már nem volt hivatalban. Az Élet és Irodalom megdöbbentő részleteket közölt olyan üzleti tárgyalások jegyzőkönyveiből, amelyeken 2000-ben és 2001-ben Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett.13 Mi több: a jegyzőkönyvek által következetesen taggyűlésnek nevezett összejövetelekre nemegyszer a kormányfői rezidencián került sor. A Magyar Köztársaság miniszterelnöke a szövegek tanúsága szerint (névleg a felesége révén) magántulajdonos üzletemberként tárgyalt többek között állami vagyontárgyak, illetve vissza nem térítendő állami támogatások megszerzésének lehetséges módozatairól s az ezek során követendő taktikáról.

A szóban forgó cég, a Szárhegy Dűlő – Sárazsadány – Tokajhegyalja Kft. már puszta összetételénél fogva tipikus képlete volt a korrupciós összeférhetetlenségnek. Az Orbán házaspár üzletfelei ugyanis olyan állami pozíciókat töltöttek be – bizonyosan a kormányfő akaratából –, amelyek ab ovo magukban hordozták a szolgálat–viszontszolgálat mozzanatát. A társaság tagjai tudniillik – jobb esetben: a saját pénzük, tudásuk és kapcsolataik; rosszabb esetben: az Orbán jóvoltából elnyert állami tisztségek fölhasználásával – a hasznukra voltak Orbánéknak. Előmozdították az ő anyagi gyarapodásukat, amit a kormányfő a nekik osztott pozíciókkal (az azokkal járó hatalommal, presztízzsel, pénzzel) viszonzott. Vagy megfordítva: ők hálálták meg az Orbán révén elnyert pozíciókat és javakat: egyre megy. Hogy konkrétak legyünk: Szász Attila ügyvéd például állami cégek fb-tagjaként, továbbá állami felügyeletű cégek és intézmények jogi képviselőjeként csak 2000–2001-ben 50 millió körüli összeget vett föl – miközben a hátán vitte a Kft. üzleti ügyeit, különös tekintettel a kiszemelt földterületek megszerzésére. Az utóbbi cél számára aranyat ért, hogy a sátoraljaújhelyi földhivatalba – merő véletlenségből – Stumpf kancelláriaminiszter unokatestvérét nevezték ki akkoriban, így aztán Szász a sárazsadányi polgármesterhez intézett leveléhez pontos helyrajzi számokkal együtt csatolhatta azoknak az önkormányzati tulajdonban lévő parcelláknak a listáját, amelyeket Orbán és társai kinéztek maguknak. A polgármester igen készséges volt: Orbán (felesége) így vehette meg 2, azaz kettő Ft/m2-ért az első zsadányi területét, amelyre aztán szőlőültetvényt telepítenek majd – vissza nem térítendő állami támogatásból. Ezek után nem csodálkozhatunk azon, hogy 1988 és 2002 között Sárazsadány és környéke jó pár tízmilliót kapott különféle pályázatok megnyerését követően – ugyancsak viszsza nem térítendő állami támogatásként. A Kft. tagja volt még Kékessy Dezső tőkeerős üzletember, Orbán személyes barátja – majd 2002-től hazánk párizsi nagykövete. 2006-ban aztán (a veje nevén) volt szíves megvásárolni Orbánék pesti lakását. 63 millióért. A nyolc évvel korábbi vételár (563 ezer Ft) száztizenkétszereséért! Végül, de nem utolsósorban meg kell említenünk Madarász Lászlót, aki az Orbán által menesztett Princz Gábor helyét foglalhatta el a Postabank élén 1998-ban. Ezt követően (1999. december 29-én) nyújtott a Postabank Invest Rt. 145 millió forintos hitelt a Szárhegy Dűlő – Sárazsadány – Tokajhegyalja Kft.-nek: tehát a főnök (és a nagyfőnök) saját vállalkozásának.14 S hogy a történet kerek legyen: a következő évben a Postabank cégei részesültek 90 milliós állami támogatásban.15

Tokaji szőlő

Ha ez az egész vircsaft nem lett volna súlyosan összeférhetetlen, akkor nem kellett volna titokban tartani. Márpedig titokban tartották: a közvélemény csak 2000-ben, a HVG jóvoltából szerzett tudomást arról, hogy a Magyar Köztársaság kormányfője (a felesége révén) miféle üzleti vállalkozásban vesz részt immáron bő két esztendeje. Ám hogy ezt mekkora odaadással és miféle eszközök igénybevételével tette, arra csak öt év elteltével derült fény, az Élet és Irodalom által prezentált taggyűlési jegyzőkönyvekből. Ezekből napnál világosabban kiderült, hogy a magyar miniszterelnök olyan üzleti megbeszélések aktív résztvevője volt, amelyeken egy magántársaság tagjai azt latolgatták, hogyan juthatnak minél könnyebben és jutányosabban állami javakhoz. Egyértelmű utalások estek a vállalkozásuk számára kulcsfontosságú állami cég vezető posztjaira kinevezett személyek közreműködésére. A miniszterelnök – mintegy a felvetődő igényekre válaszolva – elmondta: óvatosnak kell lenniük (ő többes szám első személyt használt), a szóban forgó állami javak megszerzésére csak darabonként, és csak a választásokat követően lesz módjuk – de akkor igen. Kiderült az is, hogy a társaság egyik tagja, a kormányfő nejének régi barátja – aki a zsákmányul kiszemelt állami cég jogi ügyeit is vitte – személyesen dolgozott a Hegyalja-törvényen. Eszerint tehát a parlamenti jogalkotás is igazodott olykor a kormányfő üzleti vállalkozásának igényeihez!

„Ne nyerjünk annyit, amennyit kértünk, ne mi kapjuk a legtöbbet” – szólt Orbán elhíresült mondata, amit ő utóbb az államférfiúi mértéktartás megnyilvánulásaként próbált beállítani, mintha a fenti óhaj tényleg a kérésre és nem a kapásra: az állami támogatás – általa e szerint befolyásolható – odaítélésére vonatkozott volna. De mi történt valójában? Ha tetszik, a dolgok Orbán óhaja szerint alakultak: tényleg nem az ő cégük kapta a legnagyobb összeget. Csak a második legnagyobbat! 2001-ben 570-en részesültek vissza nem térítendő szőlőtelepítési támogatásban az adófizetők pénzéből. Ám 40 milliónál többet csupán két vállalkozás kapott: a Royal Tokaji Borászati Kft. 44 millió 636 ezret; a Szárhegy Dűlő–Sárazsadány–Tokajhegyalja Kft. pedig 41 millió 475 ezret. Sokaknak egyáltalán nem jutott a pénzből. Pedig Orbán a későbbi nyilatkozataival rendre azt a látszatot keltette, mintha olyan normatív juttatásról lett volna szó, amit igény esetén a Magyar Köztársaság minden polgára megkap, majd legvégül – és persze kevesebbet – kaphat belőle a kormányfő (neje) is. Holott az ellenkezője történt: a kormányfő (nejének cége) kistermelők tucatjai elől happolt el tízmilliókat úgy, hogy azoknak egy fillér sem jutott. Az illusztris tagokból álló korlátolt felelősségű (és erkölcsű) társaság – a 2001-ben elnyert bő 41 millión fölül – további két alkalommal részesült még szőlőtelepítésre és meliorációra fordítható ingyenes állami forrásból, mindösszesen 64,5 millió Ft értékben.

Külön biznisz volt ezen fölül a szőlőfelvásárlási projekt.

A miniszterelnöki pár cégének első teljes évi bevétele az állami Tokaj Kereskedőház Rt.-től származott 2000-ben, ami 2 703 000 forintot tett ki. Az összeg maga nem túl érdekes, az viszont annál inkább, hogy a tokaji állami cég – az egyéni termelőkön túl – egyedül ettől a társaságtól vett át szőlőt abban az évben. Ám még ennél is érdekesebb a felvásárlásra fordított pénz eredete. Azt ugyanis külön kormányhatározat biztosította: 1,5 milliárdos tőkeemelést elrendelve a Tokaj Kereskedőháznál. Az eset még nagyobb volumenben ismétlődött meg 2001-ben – a választások előtti utolsó szüret idején –, amikor is 2,5 milliárdos újabb állami tőkeemelés történt, egy újabb kormányhatározatot követően. Minden idők legnagyobb szőlőfelvásárlását bonyolította le abban az évben a Tokaj Kereskedőház. Csak aszúból hatszor annyit vett át, mint bármely más esztendőben. E célból „bevezettek egy új felvásárlási osztályt… amivel a gyengébb minőségű aszú megvételére is lehetőséget teremtettek.”16 2000-ben és 2001-ben a szóban forgó állami társaságnak juttatott négymilliárdos összeg jóval nagyobb volt, mint a teljes magyar borágazatnak nyújtott összes állami támogatás. Egész pontosan annak a 63 százaléka. Miközben Hegyalján az ország szőlőültetvényeinek csupán a 6 százaléka volt található. Ám ez a 6 százalék magába foglalta Orbánék szőlőjét is.

A történet azonban még ezzel sem kerek. Az állami tőkeemelés indokaként ugyanis „a termelési biztonság megszilárdítása és a technológiai fejlesztésen keresztül történő piacépítés” szerepelt,17 csakhogy a Tokaj Kereskedőház korántsem erre fordította a pénzt! A 2000-es 1,5 milliárdból 1,2 szőlőfelvásárlásra ment el az amúgy értékesítési gondokkal küzdő vállalatnál, fejlesztésre az összeg töredékét költötték, alig 300 milliót. A következő évi 2,5 milliárdból pedig már csak 150 milliót fektettek a technológiai fejlesztésbe, a többit megint a felvásárlás vitte el. „A négymilliárdos állami tőkejuttatás… tehát távolról se szolgálta a cég technikai-technológiai felzárkózását; a borvidék jövője szempontjából pedig kifejezetten káros volt… konzerválta a… korábban kialakult termelési, felvásárlási viszonyokat… elmaradt a borvidék kistermelőinek felkészítése az új gazdasági környezethez való alkalmazkodásra, az uniós tagságra.”18

Stumpf István azóta már alkotmánybíró

Ám a milliárdos állami források eltékozlásának okaként korántsem csak a felelőtlenség játszott szerepet. Tudnunk kell azt is, hogy Orbán kancelláriaminiszterének igen kiterjedt és népes famíliája is e vidéken lakik és gazdálkodik. A számok magukért beszélnek: a Fidesz kormányra kerülését megelőző évben a Stumpf család tagjai még ötmilliót se kaptak a Tokaj Kereskedőház által felvásárolt szőlőjükért. 2000-ben viszont – miután a kormány másfél milliárdot pumpált a cégbe – már 17,7 millió ütötte a markukat. Egy évre rá pedig – az újabb, immár 2,5 milliárdos tőkeemelés nyomán – 30,6 millió! És vajon ki volt a Tokaj Kereskedőház feltőkésítését elrendelő kormányhatározatok előterjesztője? Stumpf István kancelláriaminiszter, személyesen. (Zárójelben: a cég általános vezérigazgató-helyettesét Stumpf Miklósnak, a marketingigazgatót pedig Stumpf Andrásnak hívták.) Végezetül idekívánkozik még egy adalék: a Tokaj Kereskedőház Rt. a négymilliárdos állami többletforrás ellenére 2002-ben már 300 milliós veszteséggel zárta az évet.

A szőlőfelvásárlási projektet ezzel lezárhatjuk, de van itt még egy apróság. 2005-ben a gazdasági minisztériumból ugyanis előkerült egy érdekes adat, miszerint „másfél kilométeres bekötőút építéséhez 12 és fél milliós támogatást nyert 2000-ben a sárazsadányi önkormányzat. A zártkerti bekötőút – amely a 087 és 089 helyrajzi számon szerepel, és a 37. számú főúthoz csatlakozik – vagyis Orbánék szőlőbirtokára vezet.”19

Ezzel válik kerekké ez az émelyítő történet.

Ám ha lehet, még ennél is émelyítőbb a felcsúti földek és a váli vízrendezés históriája. Nevezett földek magántulajdonúak, a beruházás viszont állami pénzből zajlott 1998 és 2002 között. Kell-e mondani: a magántulajdonos az akkori (s a mai) miniszterelnök hitvese. Kezdjük a földvásárlással. Orbán Viktor (papíron: Lévai Anikó) 2001. október 31-én 54 hektárnyi (539 380 négyzetméter) 762,98 aranykorona értékű Felcsút környéki földet vásárolt. Ez eddig rendben volna. A föld árát illetően azonban már van némi gond, mert a miniszterelnök(né) megint csak olcsón vásárolt. Aranykoronánként 8 ezer alatt, miközben a Fejér megyei illetékhivatal kimutatása szerint egy aranykorona akkori átlagára azon a vidéken elérte a 16 ezer forintot.20 De vajon ki adta el Orbánéknak fél áron (mindössze 6 millióért) az 54 hektárt? Bognár Sándor, a Herceghalmi Kísérleti Gazdaság Rt. vezérigazgatója. Akit két éve – már az Orbán-kormány alatt – neveztek ki a szóban forgó állami cég élére. A HKG Rt. ráadásul egyike volt annak a tizenkét állami gazdaságnak, amit Orbán pályázat nélkül privatizált 2001-ben. S vajon ki lett az immár magángazdaság többségi tulajdonosa? Bognár Sándor. Pontosan mikor? Két héttel azután, hogy Orbán(né) fél áron megvette tőle az 54 hektárt.

Mondtam, émelyítő történet lesz – de még korántsem vagyunk a végén. Mert mindössze hat héttel ez után újabb érdekes dolog történt. December 11-én az Országgyűlés roppant magas: 2,7 milliárd forintos címzett állami céltámogatást szavazott meg Felcsútnak és további öt szomszédos falunak, belterületi vízrendezés céljára. (Már ahhoz törvénymódosítás kellett, hogy ezt egyáltalán megtehessék. 2001 előtt ugyanis a tárgyév március 31-ig nyújthatták be a címzett támogatásokra szóló pályázatokat a helyi önkormányzatoknak, és ezt követően döntött róluk a kormány, majd a parlament. Orbánék tehát előrehozták a határidőt, a választások elé, így aztán nem is pályázatok alapján döntöttek, hanem csak „beruházási koncepciók” alapján.)

Ám most jön a java: „A Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Minisztérium a harmincadik helyre sorolta a beruházást az előterjesztésről szóló szakvéleményében. A Fidesz-többség azonban előbb titkosította a parlament szakbizottságában erről folyó vitát, majd a hivatalos előterjesztő, a Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium az első helyre tette a váli-völgyi összefogást. Így kapta meg negyven nappal Orbánék felcsúti földvásárlása után az év legmagasabb céltámogatását… második helyre szorítva egy kórház-rekonstrukciót.”21

Pintér Sándor

Az Orbán család vagyonosodását vizsgáló parlamenti bizottság adata szerint: a felcsúti vízelvezetésre adott 2,7 milliárdos állami támogatás az abban az évben a költségvetésből hasonló célra fordított céltámogatási keret 90, azaz kilencven százaléka volt! A bizottság jelentésében olvasható ez is: „A támogatás, a vízjogi engedélyt kiadó Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság álláspontja szerint, szakmailag indokolatlan, az Állami Számvevőszék utólagos vizsgálata szerint pedig pénzügyileg erősen túlméretezett volt.”22

S hogy teljes legyen a kép: „Az Orbán-kabinet ugyanakkor 38 önkormányzat hasonló kérelmének elutasítását javasolta, köztük olyan területekét, ahol az árvíz hatalmas károkat okozott. 2001 márciusában árvíz sújtotta beregi települések, Csaroda, Jánd és a többiek hiába kértek, egyetlen fillért sem kaptak belterületi vízelvezetésre. A víz az emlékezetes év tavaszán abban a térségben több ezer házat sodort el.”23

Csupán a kormányfői lokálpatriotizmus kóros túltengéséről lenne szó?

Dehogy! „Ebből a támogatásból vásároltak meg 2001. december 11-én [tehát még azon a napon, amelyiken az Országgyűlés megszavazta a pénzt – D. J.] Felcsút határában egy három hektárt valamivel meghaladó, 84,47 AK értékű földterületet a beruházáshoz tartozó záportározó céljára, mégpedig annak a két nővérnek az egyikétől, akiktől Bognár eredetileg vásárolta a Lévai Anikónak olcsón továbbadott földet. A vételár 10 millió Ft, azaz 118 385 Ft/AK, ami hétszerese az akkori felcsúti átlagos földárnak és tizenötszöröse annak a vételárnak (7864 Ft/AK), amennyiért másfél hónappal korábban Lévai Anikó vásárolta meg Bognár Sándortól az említett földterületet.”24 Ezek szerint a Magyar Köztársaság állami költségvetéséből (önkormányzati áttétellel) történt túlfizetéssel kompenzálták a kormányfő családjának potom áron nyélbe ütött földvásárlását!

Mi jöhet még ezek után? Nézzük: „Csupán a kapubejárókra 1 milliárd 130 millió forint közpénzt költöttek Fejér megye hat településén a Váli-völgy vízelvezetése kapcsán. A térburkolati díszítőkövekkel és az árkok fölötti kocsi-behajtókkal együtt az Alcsútdobozon, Felcsúton, Kajászón, Óbarokon, Tabajdon és Válon megépült bejárók folyómétere átlag 110 ezer forintba került. »A címzett támogatás felhasználása, a pályázat indokoltsága és jogossága nem állapítható meg« – mondta ki az Állami Számvevőszék jelentése. A kapubejárók darabonként félmilliós átlagáron készültek (479 515 Ft), és összesen 2 357 darab van belőlük.

A Váli-víz csekély vízhozamú, keskeny medrű, lassú folyású patak. Az ÁSZ-jelentés szerint mégis 57 kilométernyi burkolt árok épült meg 1 milliárd 182 millió forintnyi közpénzen. Zárt csapadékcsatornára közel 78 milliót (3,3 kilométer), földárokra közel 182 milliót (17,7 kilométer) fordított a kivitelező Viadom Rt.”25

De hát miért ment végbe a magyar adófizetők milliárdjaiból ez az esztelen költekezés? A válasz: „A beruházást végző Viadom Rt. által a Magyar Államkincstárhoz benyújtott elszámolásból megállapítható, hogy a beruházáshoz az Orbán Viktor édesapjának többségi tulajdonában lévő Dolomit Kft. több tízmillió forint értékben szállított murvát, betont és a csapadék-levezető árkok kibélelésére szolgáló betonelemeket. A beruházás utólagos ellenőrzéséről szóló ÁSZ-jelentés rámutat, hogy a támogatás teljes összegének több mint 40 százalékát az árkok áthidalására szolgáló kapubejárók emésztették fel, amelyek ára az eredetileg tervezettet több mint ötszörösen haladta meg. Az Orbán Győző és családja tulajdonában álló Gánt-Kő Kft. honlapjáról pedig megtudható, hogy az e kapubejárókat burkoló… térkő szárított dolomitőrleményből készül.”26

Végül a pont az i-re: „A beruházás befejezését követően a felcsúti földárak a Fejér megyei átlagnál mintegy kétszerte gyorsabb növekedésnek indultak. A Lévai Anikó által négy éve 6 millió forintért vásárolt földterület mai forgalmi értéke – a környékbeli termőföldek átlagárát alapul véve – 34,3 millió forintra becsülhető. Belterületbe vonásuk esetén pedig – amire elhelyezkedésük alkalmassá teszi őket, és amiről Orbán Viktor a bizottság előtt elismerte, hogy volt már rá kezdeményezés… – értékük mai áron elérheti a 400 milliót is.”27

Orbán Viktor és Lévai Anikó

Orbán Viktor apjának cégei, mint az elején láthattuk, ugrásszerű vagyongyarapodáson mentek keresztül fia hivatalviselése idején. A váli beruházás iménti részletein túl álljon itt még két adalék. Az egyik a Dunaferr-ügy. A dunaújvárosi állami vaskohászati cég megújított vezetése 1999-ben 5 évre szerződést kötött a Dolomit Kft. vezetőjével, Orbán Győzővel, évi 140 millió forint értékben. Pályáztatás nélkül. A beszállítóváltás hivatalos indoka az volt, hogy Orbán Győző olcsóbban szállított. Utóbb (megint csak utóbb!) kiderült, hogy a dolgot egy könyvelési trükkel lehetett így beállítani: a kormányfő apjának a köve azért volt papíron olcsóbb, mert az árába nem számították be a szállítás költségét: azt külön számlázták…

A másik az autópálya-építés ügye. Szállított-e követ a miniszterelnök apja az állami nagyberuházásokhoz? A fia szerint nem. Mert ő lebeszélte erről: „Ez egy nagyon nehéz beszélgetés volt egyébként. Tehát ő nem értett ezzel egyet, de aztán végül azt mondta, hogy biztosan vannak olyan összefüggések, amiket én jobban látok, mint ő, és akkor ezt elfogadta. És onnantól kezdve ő nem vesz részt. Tehát minden, ami ezzel ellentétes hír, az légből kapott, üres vádaskodás” – jelentette ki a kormányfő 2001. augusztus 28-án a Magyar Televízióban.

Nézzük, mi történt valójában. „Az autópálya-építésre felkészült az Orbán-bánya is. Az olcsó sztrádatöltő anyag beszállításához a szülők és a testvér bányacége, a Gánt-Kő Kft. megszerezte a bányászati jogot egy várpalotai… önkormányzati képviselő… földterületére. Ám a készülő botrányból a miniszterelnök kérésére kimenekültek [idáig stimmel]: a bányászati jogot 2001 februárjában átruházták a papa vezette bányacég kereskedelmi igazgatójának betéti társaságára [erről már nem beszélt a fiú]. Így a startpisztoly eldördülése után fergeteges tempóban kezdhette meg a kőbeszállítást az elsőként elindított nagyberuházás, az M7-es autópálya felújításához. A pályázat nélküli kiválasztással felkért Vegyépszer–Betonút páros alvállalkozójának, a felcsúti Femol Kft.-nek az alvállalkozójaként.”28

Autópálya

Persze ez sem derült ki azonnal. „A Vegyépszer és a Betonút Rt. által alkotott Magyar Autópálya Konzorcium sokáig titkolta a sztrádaépítésben résztvevő 450 alvállalkozó névsorát… A Femol Kft. neve nem mondott semmit, egész addig, míg ki nem derült: a miniszterelnök a focimezén viseli a cég logóját…”29 És kiderült még valami. Az Orbán Győző alkalmazásában álló kollégának átpasszolt vállalkozás, a Bányaker 100 Bt. „az engedély jogerőre emelkedése előtt kezdte meg a beszállítást. Az engedélyezett mennyiséget idő előtt kitermelték. Amikor ez nyilvánosságra került, hetekig állt az építkezés! A szabályos engedélyre vártak, miközben az M7-es szájában tétlenül állt a konkurens cég kipróbált bányája Polgárdiban. Nem vették igénybe, inkább kivártak, míg a hivatalok soron kívül az orvbányászattal megkezdett kitermelésre nyomják a pecsétet.”30

Folytathatnánk még egy ideig, de ennyi is bőven elég ahhoz, hogy határozott igennel felelhessünk a föltett kérdésre: az Orbán família 1998 és 2002 közötti intenzív vagyongyarapodása a miniszterelnöki pozíció gátlástalan fölhasználásával történt. A néptől kapott közhatalmi mandátummal súlyosan és nagyon tudatosan visszaélve. Olyan tudatos elvetemültséggel, amelyhez foghatót hiába keresünk a többi magyar kormányfő esetében.

Félreértés ne essék: nem azt állítom, hogy Orbán Viktor korrupt miniszterelnök lett volna. A korrupció a fenti dolgokhoz képest szimpla ügy. Ott az történik, hogy a hatalom birtokosa részrehajló döntést hoz. Amellyel nem a köz érdekét szolgálja, hanem valakinek a magánérdekét, akitől cserébe ellenszolgáltatást fogad el. Nem tud ellenállni a hatalom környékén jelentkező kísértésnek, meginog egyszer, kétszer, háromszor – s aztán már maga is keresi az alkalmakat.

Orbán esetében nyilván nem erről van szó.

Hanem valami egészen másról: valami sokkal súlyosabb és sötétebb dologról.

Hogy pontosabban miről, arra csak a fideszes pártfinanszírozás mechanizmusainak megismerése deríthet némi fényt.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Időbe telt

ennyi írást beollóznod különböző írásokból.
De nyilván egyszerűbb, mint a saját kútfődből akár csak egy összetett mondatot is megírni.

bántottátk a segget, amiből élsz?

Mazsolázgass - nyalóka:

http://granadinho1.nolblog.hu/archives/2011/11/24/Az_Orban-csalad_es_a_kozhatalom_viszonya/

ne lottózz !

Neked az sem menne. ( Fibo-blog - tudod ? Te kis net-varázsló....)

Tartalom átvétel Tartalom átvétel