Megszűnt a társadalombíztosítás

Csupán egy felvetés !/Nagyon igaz !!!/

"Tehát ,ha jól értem dolgozom ,kapok fizetést ,ebből befizetem a személyi jövedelem
adómat és a járulékaim.Ezen kívül ,majd befizetem a tranzakciós adót is .
Azután elmegyek az automatához ,leveszem a fizetésem és fizetek egy újabb tranzakciós
adót. Bemegyek a boltba vásárolok ,befizetem ezek után is a forgalmi adót .
Ja meg a Csipsz adót ...már... majdnem el is felejtettem.Teszem azt autóval megyek ,akkor kell tankolni is ,tehát befizetem a literenkénti 120.-os jövedéki adót és azt az áfát
amit a jövedéki adóval megdobott nettó benzinár után fizetek.Ergo adózom az adó után ...
Valamint befizetem a súlyadót ,meg a baleseti adóval terhelt kötelezőmet.Mondjuk
modern ember vagyok telefonálok ,internetezek ,majd hónap elteltével megjön a csekk ,amit
ugye a telefon-és internet adóval terhelnek és mikor a postán befizetem a csekket még
akkor is fizetem a tranzakciós adót.
Miniszterelnök Úr ! Miért érzem úgy ,hogy át vagyok baszva ? Legalább egyszer válaszolna
a kérdésemre !"
A felvonulók kérik a választ !!!

Tévedsz,

a felvonulók nem kérnek semmilyen választ. Ők csak vonulnak, dafke, fogalmuk sincs miért, kiért. Orbán hívők(hívek), akiket észérvekkel, tényekkel nem lehet megrendíteni. Egy ilyen videot agyilag fel sem fognak.

Én tudom ,hogy miért írtam !

A múlt rendszerben volt egy ilyen kívánság műsor ,hogy a "felvonulók kérték "! Én
azokra gondoltam és nem a vonulókra ! Bocsánat !

A segélyezettek

A segélyezettek juttatását idén év elején a 27600 Ft-ról ( melyet előtte éveken át nem emeltek) 20%-kal lecsökkentették,így 22800 Ft lett. A magyar kormány egyik tisztségviselője büszkén jelentette be, hogy fogják tartani a hiánycélt és Magyarországon most már olyan jelentős a segélyek és a bérek közti különbség, hogy megéri dolgozni az embereknek.

Köszönjük Viktor !

Furfangos észjárásodat ezúton is szeretném megköszönni és szavazzon rátok az ,
akinek két anyja van ! Oda kerülsz , ahova Sárközi Berlusconi és Gyurcsány ,
a politika pöcegödrébe !

matyas képe

Igazad van!!!

Oda fognak kerülni, de te mar ott vagy. A különbseg csak az, hogy neki lesz kiemelt nyugdijja, neked meg mar most sincs. Söt betegbiztositasod sincs. Fizeted a TB-t de nem vagy biztositva. Hajra magyarok jol szavaztatok!!!!!!
matyas

Rudolf János képe

Vigyázz: amit a videon látsz az tisztán(!) kommunista(!) szöveg

a videon szereplő emberke NEM saját kútfejéből kipattintotta, hanem lopta (de tök mindegy senki sem sajnálja tőle)
ugyanis ha rákeresel bármilyen 1évvel ezelötti eredeti kommunistáktól származó szövegre ahol az új húsvéti alkotmány kerül elő, akkor ezer%, hogy ezt a TB ügyet az elsők közt találod. Ez volt anno az ő vesszőparipájuk, csak ez sem jutott el a népig.

Ugye megint mi történt?
A 45 elötti Horthy-rezsim alatt a kommunisták nyilt szavazás helyett a titkos szavazást (lásd kopogtatócetlik ma), 8óra munkát, nők egyenjogúságát, stb.. követeltek - 1990 után meg fő témaként kommunistáink pl pontosan(!) TBönkormányzatokat, azaz a TB pénzek napi politikából való kivonását és egyidejű közösségi ellenőrzését

Kommunistáink azt állították (már a 90-es évektől kezdve folyamatosan!), hogy
- ha a magánkasszákba kerül a pénz, akkor azt el fogják a cégek tőzsdézni (mint ahogyan 13év alatt a magánkasszák fennállta alatt tették is, apócska 700milliárdos hiányt csinálva)
- ha pedig az állam azaz az aktuális(!) pártpolitikusok nevezik ki a TB vezetőit, akkor azt szét fogják lopni, sőt a végén az állam a maradékot is el fogja egy suhintással venni..
Na most mi történt?
Mindez bekövetkezett.
Immár volt társadalombiztosítás, nincs társadalombiztosítás.

Hogyhogy te nem hallhattál róla?
Úgy, hogy amikor a kommcsik mondanak valami érdekeset, akkor mindig beindul az ellenzék és a sajtó közösen és elterelik az emberek figyelmét.
pl 2004 december 5-ös népszavazás NEM az erdélyiek kitagadásáról szól (azt csak túrbómagyarok hiszik) hanem arról, hogy a hülyék még a saját egészségügyüket sem védték meg a privatizációtól.
Ebben a TB témában pedig az MSZP-LMP közösen üvöltözte át őket valami olyasmikkel, hogy "einstand"

Sza 90 után miként kellett volna a TB kérdést megoldani?
Kivonni mind a politikusok napi érdeke kénye-kedvétől, mind a pofátlan nagytőke profithajhászása elől -> tulajdonod van benn szavazol hát időről-időre külön a tbvezetőire is, azaz TBönkormányzatokat választasz, akik neked felelősek és nem Orbán Viktornak, elszámolási kötelezettségük is feléd és nem a nyugati anyacégeik felé van, stb..stb.. (jelzem nem hülye 5let, mert még a Horthy korszakban is hasonlóan működött, pl Pest belváros bérházainak nagytöbbsége pontosan ekkor és pontosan ilyen pénzekből épült, befektetésként. Azaz "bérlakásprogramra", "devizahitel problémára" stb.. ma is ideális lenne, azaz még a tőkés gazdaságnak is előnyére válna persze akkor, ha az "hakapeszi-maki ha kap eszi" nem akarna mindig és mindent azonnal felzabálni)

De már tök mindegy.. csak 20 évig motyogták és soha senki nem hallotta meg.
Viszont amint már nincsen jelentősége azaz nincsen tétje az MSZP máris újrahasznosítja :) Azaz pontosan ugyan úgy lopja el ezt is az MSZP, mint ahogyan a napjainkban a kossuth-címerrel is teszik. Azt is spec Thürmer 2éve már kirakta, ma pedig az MSZP minden(!) sajtótájékoztatóján a pulpitus oldalán láthatod viszont..

Sza érdekes világ ez, és igazi élmény tanulmányozni (pont mint bogarakat az üvegfalon keresztül) hogy az emberek mekkora marhák, miként verik át, lopják meg, stb.. egymást

Inkább szórakozz csak te is ezen az ingyenmozin és ne dühöngj.. ugyanis ha az ember képes ezt kívülről nézni, akkor egy igazi kabaré bírkáink miként szaladgásznak össze-vissza-szerteszét egymás húsát megrágcsálgatva..

//egyébként meg várd ki a végét, mert mindjárt megjön az első fideszes futóbolond és fog idézni, azaz hazudozni(!) az új alaptörvényből - ez lesz ebben a topicban ennek a sónak a következő stációja - ugyanis ha véletlen nem pénzről hanem gondolatokról van szó, akkor az MSZP még lopni sem tud rendesen;) //
------------------------------
www.RudolfJanos.hu

"Negró !"

Várd csak ki a végét ,hogy fogja végezni ! Az majd kiderül rövid időn belül, hogy
szavaztak a magyarok ! Nézd meg a keszthelyi Fő teret ,Balaton partot a kastélyt
a közlekedést a tönkretett vállalkozásokat az üres üzleteket a Munkaügyi Hivatalt,
a f... Pálinkást ,Gachájt és mindent amihez ezeknek egy kicsi kis közük is van ,
a korrupció az eladósított város és sorolhatnám ! Ezeknek drukkolsz Bécsből ,ahelyett
hogy vállaltál volna közéleti szerepet Keszthelyen és nem a labancok seggét nyalod !
Itt van a házad és oda lett a hazád ? Engem próbálsz cinkelni ,aki becsületesen dolgozott
egész életében ?

matyas képe

Becsület vs. eredmeny???

Koma, te sem maradsz örökke fiatal!!! Megöregszel es a teljesitmenyed is csökken. Ha az eleted soram, hatalmi szoval a fizetesed tetemes reszet elveszik es azt mondjak cserebe kapsz tiszta korhazi agyat, EÜ ellatast es meg nyugdijra is futja, NEM BANOD az elvett penzt. Most amikor a hatvanadik születesnapodon tul vagy es a kilatasodat, maximum a gyenesi dombok jelentik, es nem az EÜ ellatas ill. a nyugdij, örülhetsz, hogy a szad közeleben van egy labanc SEGG ami mögött ellatas, es nyugdij van.
Fiatal baratom, en nem cinkellek, hanem a szemedet probalom dörzsölni, hogy a rozsaszines narancs ködtöl valamat latni tudj.
A varos, meg mint az orszag, magan viseli a kapkodo, meggondolatlan, hebehurgya vezetök minden tulajdonsagat. Mondtam többször a Palinkas kinevezese nem az Ö erdeme, hanem azok szegyene lesz akik odaraktak. Ugyanugy a varos allapota, nem a Ruzsics & Co. szegyene, hanem azoke akik ezeket a varoshazara beengedtek.
Kicsihuszar baratom! Jo lenne ha vegre beleallna mindenki abba a szerepbe amibe valo. Ha valaki valasztott es nem sikerült, akkor vegye fel a felelösegenek a diszes mezet es merje kimondani, hogy igen en voltam. Ha valaki elöre szol, az nem hülye, hanem csak joindulatu. Ha valaki valami rosszat csinal, Ö, csakis Ö aki elkövette, legyen erte felelös. Naja ez a rendszer lenne az amire a jelenlegi rendszer nem alkalmas.
Dehat hülyek lennenek nem csinalni ha hagyjatok.
matyas
A haza, csak akkor tud igazan haza lenni, ha megbizhatsz benne es kiszamithatoan elheted le az eletedet a születestöl a halalodig.

Mátyás !

Mátyás ! Írásoddal azonosulni tudok, én is hasonlóan gondolom ! Mivel nem az ifjú korosztályhoz tartozom, életem során megéltem szép dolgokat, láttam csúnya és elrettentő cselekedeteket, de arra nem mertem volna gondolni, hogy a mai koromra ezt, a minden eddiginél rosszabbat kell megélnem ! Sosem voltam naiv, csodára nem vártam , de abban reménykedtem, hogy létezik e honban, egy , vagy még néhány okos becsületes igazi Magyar ember, aki érdemes lesz arra, hogy egy országot irányítson, egy népet vezessen, azok bizalmával éljen, és ne visszaéljen ! Hát nem így lett, a sors csapása ami velünk történt. Sajnos a megvezetett, hiszékeny jobb körülményekért esengő választók ismét rosszul választottak, becsapottak lettek , ahogy jellemzed „ hebehurgya ”vezetőket juttatott a legmagasabb posztra. Minden hatástanulmány nélkül hozzák törvényeiket, gyártják az újabbnál újabb adókat a köznép megnyomorítására. A Magyar Állam földvagyonából, a falusi emberek kijátszásával létrehozzák a klientúra milliárdos nagybirtokosait, cselédsorba taszítva a vidék lakosságát! Az egészségügy tönkretételével, az egészségbiztosítás megszüntetésével újabb sarc sújtja a mára már anyagilag kivéreztetett kisembereket . Ezzel kizárják a gyógyulásra szoruló beteg pénztelen embereket a felgyógyulás esélyétől ! És még ezek után is sokan vakon hisznek a hazugságban, az ország megújulásának hangoztatott sikerében, Remélem már csak néhány elvakult gondolja úgy, hogy jó irányba mennek a dolgok ! Sajnos szűkebb hazánk Keszthelyt is jellemezhetnénk hasonló aggodalmakkal , mert itt is a „ hebehurgyák ” a pénzéhes maguknak valók osszák az ész, viszik a Várost a szakadék felé ! Valószínű már nagyon sokan gondolják ezt hozzánk hasonlóan !

matyas képe

A baj ...

..sajnos sokkal nagyobb jelenleg mint sokan hiszik. Ugyanis az orszag helyzetete a Nemzetgazdasagi mutatokkal nagyon jol elemezhetö. jelenleg 4 millio eltartott es 6 millio aktiv dolgozo ember van. Ez a 6 millo alig fele van csak a termelö szferaban, a többi adminisztrativ inproduktiv alkalmazott. Az ertekteremtö, azaz aki olyan tevekenyseget vegez amire a piacon a masik EMBER-nek van szüksege alig 3 millio. A masik 3 millio a ktg-vetesböl kapja a penzet es a hatalom erdekeben tevekenykedik. Pl. rendör, katona, hivatalnok, politikus, biro, ügesz, stb. Ezeknek jelenleg magasabb a berszintje, mint az aktiv, ertekteremtö dolgozoknak. azaz az aktivok altal termelt ertekert jaro alacsony bert olyan szinten kell megadoztatni, hogy azt mar nem birja el. Ez mar az a csapda ahonnet csak nagyon sulyos aron lehet kikerülni, söt az inaktivok kezeben van a döntes es a valtozas lehetösege, amit persze nem akarnak meglepni.
Az orszagnak, Keszthelynek semmi masra nincs szüksege, mint matematikahoz ertö, közgazdaszokra akik egyszerüen SZAMOLNI tudnak. Hiaba hoznak törvenyt a gazdasagi felemelkedesröl, ha azt a gazdasag nem veszi zudomasul. Le kell szamolni azza a tevhittel is, hogy munkahelyet lehet teremteni. Nem lehet!!!! A munkahely teremtödik, ott es annyi ahol gazdasagi prosperitas van. Csak ott!!! A gazdasag iranyitasaba sem lehet beleszolni, mjert az spontan folyamatok eredmenye, amit a resztvevök elegedettsegen alapul.
Rengeteg olyan megeröszakolt dolog van ami jelenleg az orszagban felesleges. Ilyen a keszthelyi Fö ter atalakitasa, a Balatonpart atalakitasa, stv. Csak azert, mert az EU ad hozza penzt, belemenni fedezet nelküli, adossagokba felelötlen es ostoba döntes!!!! Nem a dönteshozo fogja az adossagot nyögni, hanem az adofizetö. A penzhiany a gazdasagban jelenleg olyan tragikus, hogy mar nincs beruhazas, sem felujitas, sem elörelepes. A Matolcsiminiszterium ugy hazudik mint a vizfolyas, mert nem a papirnak kell hinni, hanem annak amit latsz, amit erzel.
Pozitiv valtozasra nem lehet szamitani, mert az EU sok mindenbe nem szolhat bele, mert a jelenlegi hatalom egyreszt nem tesz a maga erdeke ellen, meg nem is ert hozza.
matyas
Ui. Nekem csak az faj igazan, hogy ezeket a dolgokat kb 4 eves idötartammal alöre lehetett latni, es senki nem törödött a joslatokkal.

Imre bátyó !

Valahol egyet is értek veled amit leírsz és próbálsz ecsetelni ,de valahol mégsem !
Azért nem ,mert ,amennyiben mindenki azt tenné ,mint te magad teszel ,akkor ki lesz
az ,aki Magyarországot és szűkebb pátriánkat Keszthelyt tovább tartja életben !?
Sajnos olyanok maradnak itt ,akikre valójában nincs szükségünk és olyanok mennek el,
akikre igen is nagy szükségünk lenne !Én ezt látom nagyon nagy problémának !
Jelenleg olyan képviselő van a testületben ,aki a számítógépet éjjeli lámpának
használja ,de még azt is kétlem ,hogy segítség nélkül betudná kapcsolni ! Na ezeket
az embereket könnyedén megvezeti a két bűnöző jobb kéz és bal kéz !Értelmes okos
intelligens igényes emberekre lenne szüksége a városnak nem pedig ravaszdi rókákra !
Igen is szükség lenne rád és a te gyerekedre és a hozzád hasonlóan gondolkodókra !
Nincsen szüksége Keszthelynek a Pálinkásokra ,Gachájokra Manningerekre és ezek
holdudvarára sem !Ezek kalandvágyból idejött pénznyelő automaták ! Igazi normális
helyi múlttal rendelkező becsületes magyar emberekre van szükség ,akik nem az
üzletet látják a képviselőségben ,hanem szolgálatként tekintenek arra !
Tájékoztatnálak arról ,hogy én nem ezekre szavaztam és soha nem is szavaznék rájuk !
Tisztelettel köszöntelek !

Becsület vs. eredmeny???

„Kik-Koma”!
Az a baj, hogy már ő se fiatal, mert ha az lenne, nem lehetne ilyen nagyképű, beképzelt, mint a Jani és „hasonszőrű „barátaid.
A teljesítmény-csökkenés nem lehet arányos az öregedéssel,a tiszta ágyat meg nem a korháznak kell biztosítani. Az EÜ ellátás meg a nullával egyenlő, pláne ha a nyugdíjat nézzük.
Ne cinkelj, mert megint ugyan úgy jársz, mint amikor a kompresszort a kezedbe tették (HEP), ki kell jelenteni, hogy a mai fiatalság alkalmatlan a feladatainak ellátására.
Tőlük nem várhatunk semmit pláne tisztességes megélhetést, vagy akár nyugdíjat.
Pálinkás és a hasonszőrűek (Gál,Papp,Ruzsics,stb.) mind a "népakarat helyett" egy szűk elit torz-szüleménye. Sajnos ezért is mi vagyunk (korosztályunk)a felelősek,hogy őket jutattuk hatalomra .
//A haza, csak akkor tud igazan haza lenni, ha megbízhatsz benne es kiszámíthatóan élheted le az életedet a születéstől a halálodig//
Ez egy nagyon jó kifejezés és talán még igaz is.
Veled ellentétben én hiszek a kifejezés tartalmában, és tudom még nincs vége az igazi RENDSZERVÁLTÁSNAK!
Az előbb említett Pálinkás-félék nem bírják ki azt a sújt, amit az élet kikövetel tőlük ,és helyre fog tenni.
Fogsz te még itthon hasznos tagja lenni társadalmunknak!
www.porkolabgyorgy.hu

Tartalom átvétel Tartalom átvétel