zala

Haldömping a Balaton befolyóin, kiemelten ellenőrzik a horgászokat

Szokatlanul nagy mennyiségben úsznak fel a halak a Balaton vízzel telt befolyóin, ezért horgászok tömege lepte el a csatornákat, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. pedig kiemelt ellenőrzésekbe kezdett - tájékoztatta Füstös Gábor, a cég vezérigazgatója az MTI-t csütörtökön.

Busz és vasúti közlekedés fejlesztés Keszthelyen uniós forrásból

Keszthelyi buszpályaudvar

Uniós támogatással fejlesztik a közösségi közlekedést Keszthelyen, Nagykanizsán és a zalakarosi kistérségben. A Nyugat-Dunántúli Operatív Program felhívására korábban négy szervezet alkotta konzorcium adta be azt a pályázatot, mellyel 582 millió forintot nyertek a több mint 612 milliós projekt megvalósításához.

Elfogták a bankrablót

Az elmúlt hónapokban több rablás, illetve rablási kísérlet történt a Somogy megyében, Vas megyében és Zala megyében. A tettes Gyenesdiáson, illetve környékén és a zalai megyehatár közelében tevékenykedett. Volt, ahol zsákmánnyal távozott, máshol üres kézzel. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő reggeli közleménye szerint 2010. augusztus 19-én, csütörtökön, a kora esti órákban elfogtak, majd őrizetbe vettek egy középkorú Veszprém megyei férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a közelmúltban Somogy megyében, Vas megyében és Zala megyében fegyveresen elkövetett pénzintézeti rablásokkal, illetve ilyen bűncselekmények elkövetésének megkísérlésével.

Csökkent a munkanélküliség Zalában

12% alatti a munkanélküliség Zalában. A legkedvezőbb változás a szezonális munkák miatt Keszthelyen volt tapasztalható.

8 zalai utazási iroda tett feljelentést

- Az utazásszervező és -közvetítő tevékenységről szóló kormányrendelet szigorúan meghatározza, ki és milyen feltételekkel végezheti ezt a tevékenységet. Azt is előírja, hogy minden hirdetésen rajta kell lennie az utazásszervező nevének, címének, elérhetőségének és engedélyszámának. Ha valaki csupán egy mobiltelefonszámot ad meg, úgy toboroz utasokat, megszegi ezeket a szabályokat - hívta fel rá a figyelmet Vargáné Várkonyi Erzsébet, a keszthelyi Natur Air Balaton Utazási Iroda ügyvezetője.

650 millió a keszthelyi kastély-projektre

Komoly vita alakult ki Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács (NyDRFT) 2009. október 28-i ülésén. Négy turisztikai jellegű pályázat támogatásáról kellett dönteni, miközben a rendelkezésre álló mintegy 5 milliárd forint csak két, legfeljebb három program támogatására volt elég. A fertőrákosi és a fertődi pályázatokat egyhangúlag támogatták: 1,3 illetve 2 milliárd forinttal. A keszthelyi és körmendi kastélyfelújításokra vonatkozó beadványokra azonban átdolgozást kért a bírálóbizottság. Végül forrás átcsoportosítással a keszthelyi pályázatot támogatták 650 millió forinttal.

Három tóparti megyéből önálló Balaton régió

Még idén tárgyalásra hívja a Balatont határoló három megye politikai vezetőit és közéleti szereplőit Suchman Tamás, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke, hogy beszéljenek arról a javaslatról, amely szerint Somogy, Veszprém és Zala megyéből jöhetne létre az új, önálló Balaton régió.

Murakeresztúr polgármestere magyarázatot kért Manningertől a sorozatos elutasításra

Pávlicz Lajos, Murakeresztúr polgármestere megelégelte, hogy a zala megyei közgyűlés rendre elutasítja a falu pályázatait, augusztus elején levélben kért magyarázatot Manninger Jenő elnöktől. Válaszra azóta sem méltatták...

Mézkarantén Zalában

Mézkarantén Zalában

A méhek megbetegedése miatt Zala megye tizenhét településén rendeltek el karantént, így mézet és méhészettel kapcsolatos anyagokat ezekre a területekre nem lehet sem bevinni, sem kihozni. Az úgynevezett nyúlós költésrothadásos megbetegedést eddig Nagykanizsa, Keszthely és Zalaegerszeg térségében regisztrálták - nyilatkozta Kardeván Endre, megyei főállatorvos.

Tanuszoda és sportcentrum épül Keszthelyen

Keszthelyen, a Csány-Szendrey ÁMK területén 250 millió forintos ráfordítással tanuszoda épül, valamint az Asbóth Sándor Térségi Középiskola udvarán is létrehoznak egy műfüves burkolattal, világítással ellátott sportcentrumot.

Tartalom átvétel Tartalom átvétel Tartalom átvétel